Fuss együtt ultramaratonosokkal október 23-án!

BBU.hu
2013/10/21
Szerdán munkaszünet, fuss félmaratont!
Hirdetés

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon zárószakasza - a Budakesziről rajtoló félmaraton - Kolonics György Emlékfutás is egyben.

Az október 18-án elrajtoló 320 kilométer össztávú Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon október 23-án, gyönyörű őszi tájakon átfutó, 21,09 km-es nemzetközi félmaratonnal zárul, melyhez bárki csatlakozhat. Különleges élmény lehet a becsatlakozóknak, hogy a három országon, 44 településen átfutó ultramarathon mezőnyével együtt teljesíthetik a távot.

 

A nemzetközi félmaraton október 23-án 9 órakor, Budakeszin a Knáb János úti Általános Iskolától (Knáb János u. 60.) rajtol, a cél Budapesten, a MOM Sportközpontban lesz (XII. Csörsz u. 14.).

A nemzetközi félmaraton már hagyományosan Kolonics György Emlékfutás is egyben, hiszen a szervezők „Befutó Koló Emlékére” elnevezéssel az október 23-i futószakaszt Koló emlékének ajánlják.

A kétszeres olimpiai bajnok kenus is évről évre mindig lefutotta az utolsó, hegyi szakaszokkal nehezített félmaratoni távot. A mezőnyt Kolonics György szülei fogják elrajtoltatni.

 

A futóverseny nagy népszerűségnek örvend a kajak-kenusok körében, akik külön versenyt vívhatnak majd egymással. Minden évben egyre több igazolt sportoló vág neki a Budakesziről induló 21 kilométeres távnak, ami még népszerűbbé teszi az egykori kiváló sportolóról való megemlékezést. A Kolonics Emlékfutáson részt vesz többek között Mike Róbert és Storcz Botond is.

Ebben az évben is ott lesz a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathonon a kenus Bajnokok csapata, akik váltóban lefutják a teljes távot és így a félmaratonra benevezők velük is találkozhatnak a Budakeszi rajtnál! A legénység nem kis személyiségekből áll, mint Vajda Attila (olimpiai bajnok, háromszoros világbajnok, kétszeres Európa- bajnok kenus),Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Beé István (ötszörös világbajnok és ötszörös Európa-bajnok kenus) és Kövér Márton (kétszeres világbajnok maratoni kenus).

 

A Bajnokok csapata mellett, több kenus „különítmény” is fut a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathonon, mely csapatokban szintén több világ- és Európa-bajnok büszkeségünk is jelen lesz. Elrajtol például a „Csepeli Kenusok” csapata Kiss Tamás, Korisánszky Dávid, Korisánszky Péter, Dóczé Ádám, Vass András részvételével és a Kozmann György, Tóth Márton, Boros Gergely, Bedecs Ferenc, Fehér Imre alkotta paksi Atomerőmű SE csapata is.

A Kolonics Emlékfutásra egyénileg még lehet jelentkezni! A nevezési díj 2013. október 21-ig történő befizetéssel: 3500 Ft, melyet a B-B Ultramaraton Kft. 10918001-00000003-68410011-es számú számlájára kell elutalni. On-line nevezési lap a következő linken elérhető (Fontos megjelölni a KOLONICS EMLÉKFUTÁS négyzetet!):

2013. október 21. után már csak a helyszínen lehet nevezni 6000 Ft nevezési díj befizetésével a verseny napján, legkésőbb 8.30 óráig.

Koló Emlékpóló és rajtszám átvétele a KOLONICS EMLÉKFUTÁS táblával jelzett regisztrációs pultnál történik, legkésőbb a 8.00 és 8.30 óra között.

 

Legyél része te is ennek a kivételes hangulatú futóversenynek, sportoljunk, emlékezzünk együtt!

További információ: www.bbu.hu

Hirdetés