Menü

2010.10.20.     Hozzászólás 0

Terepsport.hu

Elszánt szupermaratonisták mégis elindultak Bécs és Budapest között

Az utolsó pillanatban visszamondott és elmaradt Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton útvonalán az eredeti mezőny leglelkesebb futói mégis elindultak.

Az első napon Herbák Gergely egyéni ultrafutó, 3 váltó és látássérült kerékpárosok csapata állt a bécsi rajtvonalnál.

Minden indulót a futás, a sport és a mozgás öröme motiválta, valamint az, hogy ezt a nagyszerű és óriási hagyományokkal rendelkező versenyt megmentsék, bebizonyítsák, hogy a botrányok és a korrupció nem a sporthoz tartozik.

 

Együtt indult a mezőny, mindenki segítette a másikat, hiszen nem ellenfeleket, hanem sporttársakat láttak egymásban. Az egyéni teljesítő Herbák Gergőt (X2S - KONA TEAM) a tandemesek éppúgy segítették, mint a váltó csapatok. Gergő a táv első felében nagyon lendületesen futott, 42 km-ig az első helyen, a váltókat is megelőzve.

 

Pozsonyban hatalmas ünneplés fogadta a futókat és kerékpárosokat, Pozsony polgármestere és a város számos kiválósága adott fogadást számukra. Herbák Gergő a 91 km-es távot 8:10 perc alatt teljesítette.

A futók szállása és ellátása a helyiek, barátok, ismerősök segítsége és összefogása révén biztosított. A verseny elmaradása talán sokkal több és erősebb közösségi összefogást eredményez a résztvevők és a sportot szeretők között.

 

Bárhol lehet a futókhoz csatlakozni, hiszen az eredeti útvonalat követik, amely a verseny honlapján megtalálható. A Tata – Budakeszi szakaszon pedig pénteken együtt futnak az olimpikonok alkotta váltóval, akik az első szakaszokat más útvonalon és más beosztásban teljesítik.

Olvass többet a témáról: bécs-budapest