Elmarad a Bécs-Budapest! - Mi az igazság? Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/10/18
Mi az igazi oka annak, hogy elmarad a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon?
Hirdetés
A www.szupermarathon.hu oldalon olvasható hivatalos kiáltvány:
Tisztelt Sporttársak, Szupermaratonisták!   A Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton Szervezőbizottsága közli, hogy az idei nemzetközi Szupermaraton verseny elmarad.   Az utóbbi napokban felmerült technikai problémák , valamint az ország katasztrófa történése tovább nehezítette, majd ellehetetlenítette a rendezés, illetve a verseny biztonsági feltételeit. A tervezett esemény így nem nyújthatna megnyugtató garanciát az elvárt és megszokott színvonalú verseny megrendezésére.   Ezen feltételek hiányában a Szupermaraton Szervezőbizottsága úgy döntött, hogy a 2010. október 19-23. közötti időszakra meghirdetett Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton versenyt nem rendezi meg .   Az esemény keretében 2010. október 23-ra Budakeszi-Budapest útvonalra meghirdetett Félmaraton verseny azonban megrendezésre kerül és kiegészül a Budapesten belüli (Jászai Mari tér - Városliget közötti útvonalon) 1956-os emlékfutással is. 
  A Szupermaraton versenyre nevezettek a félmaratonon térítésmentesen indulhatnak.   A korábban befizetett nevezési költségeket a Szervezőbizottság visszatéríti , vagy átvihető a 2011-es eseményre. 
 
Kérjük minden tisztelt versenyző, segítő és támogató szíves megértését!   A Szupermaraton Szervezőbizottsága 2010. október 17.
 
 - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
 
A Nagy Sportágválasztó szervezőinek reagálása a fenti kiáltványra:
Nem az iszapkatasztrófa miatt marad el az idei Bécs-Pozsony-Budapest Szupermaraton A Nagy Sportágválasztó szervezői , a hozzánk kapcsolódó cégek és személyek, valamint a csatlakozó világbajnokok és olimpikonok nevében adjuk közre jelen nyilatkozatot.
Hittünk futóként, sportemberként a 20 éves versenyben , az alapító szervezőkben, a sportszerűségben, a korrekt tájékoztatásban. Nem kevés emberi és anyagi erőforrást fektettünk eddig a verseny szervezésébe , tettük ezt azért, hogy megújítsuk a versenyt, megváltoztassuk azt, ami változtatásra szorul és újra átélhetővé tegyük a futók számára azt az élményt, amelyért annyian belevágtak ezelőtt a  versenybe.
 
Nem valós adatokat és tájékoztatást kaptunk akkor, amikor a döntésünket - mellyel a verseny mellé álltunk -, meghoztuk és megvásároltuk a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon 2010-től történő szervezési jogát 50 százalékban .  A múlt terhei sokkal nagyobbak voltak annál, mint amit számunkra bejelentettek.
A 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon elmaradása önkényesen hozott döntés volt az előző évek versenyek szervezője részéről, melynek meghozatalakor véleményünket nem kérték ki, a döntésről és a verseny elmaradásával kapcsolatos nyilatkozatról nem tájékoztattak minket. Mi az utolsó pillanatig mindent megtettünk azért, hogy 2010-ben a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon megvalósuljon.
 
A Szupermarathon hivatalos honlapján a Szupermarathon Szervezőbizottsága nevében közzétett nyilatkozattól teljesen elhatárolódunk, mivel a 21. Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon elmaradásának indokaként valótlan okokat tüntettek fel, melyben a vörösiszap katasztrófára való hivatkozás a legkevésbé fedi a valóságot.
 
Ennek deklarálásaként szeretnénk közzétenni, hogy az általunk vállalt, a vörösiszap katasztrófa áldozatai javára, a Magyar Vöröskereszttel együtt szervezett adománygyűjtő futást megtartjuk. Így a szupermaratoni távot a bajnokok csapata Vajda Attila (olimpiai- és világbajnok kenus), Kozmann György (olimpiai bronzérmes, világbajnok kenus) , Csabai Edvin (tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus), Hüttner Csaba (világ- és Európa-bajnok kenus), Boronkay Péter (világ és Európa-bajnok paratriatlonista), Lindenmayer János (ironman), Ipacs Endre (vb bronzérmes kenus) éjjel-nappal lefutják, kérjük, hogy minél többen segítsék gyűjtő-akciónkat adományaikkal . Köszönetet mondunk azoknak, akik termékfelajánlásokat tettek a Szupermarathon javára, melyeket velük egyetértésben jótékony célokra és a vörösiszap-katasztrófa áldozatai javára ajánljuk fel.
 
A 2010. október 23-ára meghirdetett Budakeszi-Kós Károly sétány közötti félmaraton és 56-os Szabadság Napja kapcsán meghirdetett futás megtartását mi is teljes szívünkből támogatjuk. Az immár hagyományos Kolonics György emlékfutáson minden sporttársunk részvételére számítunk. A Szupermarathoni távot végigfutó bajnokcsapatunk a félmaratoni távot is teljesíti.
 
Jelen nyilatkozatot kiadták: Nagy Sportágválasztó szervezői: Koós-Lukács Tímea és Ipacs Endre Halgas Csaba, az M-12/A Kft., mint a Bécs-Pozsony-Budapest Szupermarathon Kft. 50 százalékos tulajdonosa. Szemán Róbert, a Kolonics Emlékfutás szervezője, ötszörös szupermarathon csapattag. Fülöp Miklós a Merkapt Maraton Team SE elnöke Vajda Attila olimpiai, világ- és Európa-bajnok kenus Kozmann György, olimpai bronzérmes, világbajnok kenus  Csabai Edvin, tizenhétszeres világbajnok maratoni kenus Hüttner Csaba, világ- és Európa-bajnok kenus  Lindenmayer János, ironman, 15-szörös  szupermaraton résztvevő
Hirdetés