Szőnyi Ferenc az első magyar a La Ultra-n

Szőnyi Ferenc az első magyar a La Ultra-n

Goodwill
2015/07/13
Szőnyi Ferenc embert próbáló futóversenyre készül a Himalájában
Hirdetés

333 kilométeres versenytáv, hatalmas hegycsúcsok, alacsony oxigénszint és 50 Celsius fokos hőmérsékletkülönbség. Ez vár Szőnyi Ferenc ultratriatlonistára az augusztus 16-án rajtoló indiai La Ultra futóversenyen. A rendezvényt idén hatodik alkalommal rendezik meg, Szőnyi Ferenc szereplésével és az EuroFleet Gépjármű Flottakezelő Zrt. támogatásával idén első alkalommal kerül magyar név is a

Bármelyik 333 kilométeres futóverseny nagy kihívást jelent a legedzettebb futók számára is, de a Himalája indiai részén megrendezett La Ultra minden korábbinál keményebb próbának ígérkezik. A verseny érdekessége, hogy

a rajt és a cél közötti távolságon drámai módon változnak a környezeti körülmények.

 

La Ultra Forrás: La Ultra
La Ultra
Kép forrása: La Ultra

 

Egyes szakaszokon akár 5500 méteres hegycsúcsokat kell leküzdenie az indulóknak, mindezt 40% alatti oxigénszinten, -10 és +40 Celsius fok között ingadozó hőmérséklet mellett. Szőnyi Ferenc mindennek tudatában, várakozássokkal telve készül a versenyre.

 

„A verseny három, 111km-es szakaszból fog összeállni – kezdte a feladat ismertetését Szőnyi Ferenc világbajnok - Az első szakasz áthalad a Föld legmagasabban fekvő autóval is megközelíthető útján, és a Khardung La hegycsúcson. A második szakaszban meghódításra vár a Worry La hegycsúcs, majd völgyben folytatva utunkat érkezünk a harmadik szakaszhoz, melyet a Föld legkegyetlenebb futóútvonalának tartott Tanglang La hegy leküzdése követ.”

 

Szőnyi Ferenc a sajtótájékoztatón Forrás: Goodwill
Szőnyi Ferenc a sajtótájkoztatón
Kép forrása: Goodwill

 

A 333 km-es versenytávot nemcsak le kell küzdeni, de tartani kell a 72 órás szintidőt is, ami nem sok pihenést enged a versenyzőknek. 

Hirdetés