Őszi-téli futótippek - versenyek Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2011/10/04
Az őszi napéjegyenlőség és a Budapest Maraton után sem kell csüggednünk, hiszen jön a téli futószezon!
Hirdetés

Az év hátralévő részében események tucatjai közül csemegézhetünk, ugyanis a hideg idő beköszöntével  nem maradnak el a futóversenyek, egyedül a frissítés változik: a hideg limonádé helyét átveszi a forró tea a célban. Tehát fel a fejlámpát, a futócipőt és téli ruhákat, majd irány edzeni, hiszen szinte minden hétvégére akad verseny, melyek többsége terepen, kétes talaj(v)iszonyok mellett kerül lebonyolításra. A kezdő futóktól a haladó versenyzőkig mindenki talál magának kihívást és itt a távra gondolok.

 

81904-gotoImage31.jpg
81904-gotoImage31.jpg

 

Októberben több helyszínen is „üldözhetjük” a kisvasutat, de jó néhány klasszikus aszfalt verseny is szerepel a naptárban. Az október legnagyobb eseménye azonban a Bécs-Budapest szupermaraton, mely október 19-23 közt fogja uralni a futók életét. Erre az eseményre mi is készülünk, hiszen nyereményjátékunkon közel 100.000 Ft értékben adunk ajándékot és nem csak a résztvevőknek! A hónap végén a terepfutók is kitehetnek magukért és „levezetésnek” a Piros 85 terepfutó eseményen feszegethetik saját határaikat.

November már kevesebb eseménnyel bővelkedik majd országszerte, mint október, de itt is akad program hétről hétre! Jön például a BSI Balaton Maratonja Siófokon, melyet 2 nap alatt, 3 szakaszban, egyénileg, vagy párban teljesíthetünk. Ideális esemény lesz azoknak, akik az idei maratonon váltóban indultak és annyira megtetszett nekik a dolog, hogy elhatározták: jövőre egyéniben futják le a távot!

Decemberben rögtön a Mikulással mérhetjük össze futótudásunkat. A hónap végén, Szilveszter napján a karácsonyi felesleges kilókat ledolgozandó: irány Domonyvölgy! Itt akár félmaraton is teljesíthető a Gödöllői-dombság téli tájain. Ezen a napon ne felejtsük otthon az ünnepi pulykamaradékon meghízott kutyust sem, ugyanis ő is futhat velünk!

 

A lényeg, hogy nem maradunk futóversenyek nélkül az év hátralévő részében! Csak két dolgunk akad a továbbiakban:

1. Kinézni a futóversenyt!

2. Figyelni a Mozgásvilág.hu oldalt, ahol folyamatosan frissülő eseménynaptár és rengeteg futással kapcsolatos cikk jelenik meg az év hátralévő részében! Kis ízelítő a következő témáinkból: laborvizsgálatok, hogyan kezdjem – kezdőknek a Galloway-módszerről, és téli ruhateszt!

 

81904-gotoImage2.jpg
81904-gotoImage2.jpg

Hirdetés