Kovács Ádám hegyifutó sikere Szlovéniában Hír

Berendi Antal
2011/10/03
2011. október 1én Szlovéniában rendezték meg a 32. Smarna Gora  elnevezésű hegyifutó versenyt, mely egyben záró futama  a  6 állomásos GrandPrix sorozatnak is.
Hirdetés
A verseny során 10km várt a mezőnyre 700 m-es szinttel. Kemény pályát jelöltek ki a szervezők: köves, sziklás, fákkal, gyökerekkel teli ösvényen kellett teljesíteni a távot a futóknak. Volt olyan részt ahol bizony bele kellett gyalogolnia még az élmezőnynek is.
Ádám a rajttól kezdve az élmezőnyben futott és végül az igen előkelő 4. helyet szerezte meg alig 55mp-el lemaradva az első helyezett világbajnoki ezüstérmes ARSLAN Ahmet-tól . Két teljesített GrandPrix alapján már beleszámít az összetettbe is az eredményei. Mivel Ádám a Vb-n is indult ahol 9. lett és a szlovéniai versenyen is futott , így megfelelt ennek a kritériumnak.  Összetettben a 8. helyet szerezte meg.
Valósággal berobbant a hegyifutás világába. ő valójában tájfutó, de jól kiegészíti egymást a két sportág. 2012 es évre, mint top atlétát már várják a különböző hegyifutó versenyekre, melyen szeretne ismét bizonyítani. Természetesen a Magyar Hegyi - és Terepfutó Szövetség őt választotta az év hegyifutójának és bízunk benne, hogy nagy jövő előtt áll még ebben a szakágban.

Gratulálunk  Ádámnak!
81901-Kov-cs-d-m-szlov-nia-4.JPG
Kovács Ádám verseny közben
Hirdetés