Kalenji Run Warm téli futóruha teszt Hír

Kalenji Run Warm téli futóruha teszt Hír

Nedjalkov Beáta
2019/11/06
A prémium márkák nyomában.
Hirdetés

A Decathlon saját gyártású futóruházati márkája, a Kalenji már egy ideje igyekszik felvenni a versenyt a prémium brandek öltözeteivel, mind dizájnban, mind a technológiát illetően. A Kalenji Run Warm fantázianevet viselő télies futóruházat bőven megállja a helyét a legmenőbb márkák között.

A kétrészes futószett igazán kényelmes, és ami külön kiemelendő, hogy - ha már téli ruházatról van szó - nem feledkeztek meg a tervezők arról sem, hogy télen rövidebbek a nappalok, így gyakrabban futunk sötétben. Nagyon hasznos kis apró kiegészítővel, fényvisszaverő csíkokkal került kiegészítésre a ruha mintázata, melynek színvilága és a csíkok elhelyezése tökéletesen passzol az alapkoncepcióhoz, így egyáltalán nem hat idegenül az ezüst csík a karok alsó részén, valamint a lábszáron sem. Persze a reflektivitás nem csak ebben a világosban is könnyen észrevehető reflektív csíkban érhető tetten, ugyanis a ruházat teljes felületét apró reflektív csíkocskák tarkítják, amik éjszaka megvilágítva úgy fénylenek, mint egy karácsonyfa.

 

Kalenji Run Warm szuper fényvisszaverő részletekkel Forrás: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág
Kalenji Run Warm szuper fényvisszaverő részletekkel
Kép forrása: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág

 

Kalenji Run Warm futófelső

Anyagra és szabásra abszolút első osztályú futóruházattal van dolgunk. Az apró részletekre is nagyon figyeltek a tervezők, így például a bebújtatós kézfejmelegítő, a szélálló kapucni, a praktikus, cipzáras zsebek is elhelyezére kerültek a felső részen. A hossza is tökéletes, nem túl rövid, tehát a derekunkat még pont eltakarja, de nem is túl hosszú, tehát nem lesz olyan érzésünk, hogy egy tunikában futunk. Az oldalsó bevarrások pedig végig szellőző résekkel kerültek kialakításra, így garantáltan kellemes érzés a sportolás, mivel nem fog befülledni az öltözék.

 

Kalenji Run Warm kapucnival Forrás: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág
Kalenji Run Warm kapucnival
Kép forrása: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág

 

Kalenji Run Warm futónadrág

A nadrág szabásával kapcsolataban annyi az észrevételem, hogy az méretemhez általában passzoló S-es méret inkább felel meg egy átlagos M-es méretnek, mind szárhosszban, mind bőségben. A futónadrág szerintem ugyanis akkor kényelmes, ha feszesen tart. Ez nem azt jelenti, hogy feszüljön, és repedjen szét a varrások mentén, de ne is legyen bő, mert az például a hosszú futások során kidörzsölődések által okozott kellemetlen sérülésekhez vezet (a tesztelt ruházatot méretbemondás alapján, postán kaptuk, nem próbáltuk fel előtte - a Szerk.).

Szóval a méretproblémán túlmenően igazán kényelmes futóruházattal van dolgunk első ránézésre, de nézzük hogy szuperál mozgás, aktív sportolás, túrázás, futás közben...

 

Kalenji Run Warm lábszárak Forrás: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág
Kalenji Run Warm lábszárak
Kép forrása: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág

 

Bár még közel sincsenek mínuszok, hó, és jég, tíz fok alatt már érdemes az ízületek védelme érdekében hosszú nadrágban és hosszú újjú felsőben sportolni. Így az első hűvösebb őszi napon már ki is tudtam próbálni a Kalenji Run Warm téliesített futóruházatát és az első benyomások alapján azt kell mondanom, nagyon komfortos volt benne futni. Én alapvetően brutálisan fázós vagyok, futás közben viszont nagyon izzadok is, így ezzel a két kellemetlen faktorral kell együtt mozognom a téli, hűvösebb hónapok során.

A felső alá csak egy vékony, ujjatlan aláöltözőt vettem fel. A kétórás edzés végére már azért a cipzár lejjebb került, és a karok szárát is feljebb húztam, szóval a melegen tartással nem volt probléma. Hozzáteszem, hogy kifejezetten kellemetlen, hűvös, nyirkos és esős napon futottam a ruhában. Apropó eső. A ruhát ugyan nem hirdetik sem vízállónak, sem vízlepergetősnek, és nem is taszítja a vízcseppeket úgy, ahogy egy membránnal bevont esőkabát, viszont nem áztam el benne, ygy ez a tulajdonsága extra pozitív meglepetésként ért. Amúgy kapható a Kalenji kínálatában egy szintén reflektív futó esőkabát is, szóval komolyabb eső esetén sem kell lemondanunk a láthatóságról és persze a futásról :)

 

Kalenji Run Warm hátulról Forrás: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág
Kalenji Run Warm hátulról
Kép forrása: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág

 

Futás közben egyébként nagyon kényelmes volt, a kapucnit is szívesen használtam (amúgy a kapucni pont jókor jön átmeneti időszakban este felé, amikor a futás elején még meleg van, később viszont jól jön a fejfedő). A kedvencem a kézbebújtató, ami nagyon kellemesen melegíti a kézfejet, így a szeles, zordabb időben ez különösen praktikus kis kiegészítő, hiszen azért még kesztyűt nem kell feltétlen felvenni.

És ha már a kiegészítőknél tartunk, ejtsünk pár szót a nadrágon található, olyan kifejezetten hasznos kis megoldásokról, mint például a kulcstartó kis oldalsó zseb, vagy a hátsó cipzáras zseb ahová a mégegy nagyobb méretű telefon is simán befér.

A legtöbben az átlagos hétköznapi, egy-másfél órás futásokhoz - pláne télen, amikor már nincs túl meleg -, nem viszünk magunkkal túl sok cuccot. Amit mindenképp el kell tennünk az edzésre, az maximum kocsikulcs vagy lakáskulcs, zsebkendő és telefon. Mert ugye telefon nélkül soha, senki, semmilyen körülmények között nem megy el futni?! Nos, ezeknek az apróságoknak tökéletes célul szokott szolgálni a derékra felvehető futóöv, amit én előszeretettel használok, ám most erre sem volt szükségem. A nadrág jobb oldalának felső részén ugyanis pont akkora hely van, hogy egy normál méretű kulcsot be lehessen bújtatni, és biztonságosan elhelyezni, anélkül, hogy azon kelljen aggódni, vajon mikor pottyan ki. A telefont pedig a derékrész hátsó, szintén cipzáras részén lehet elhelyezni, és itt sem fog zavarni futás közben, nem ugrál, mintha zsebben volna, hanem szépen rásimul a derékra.

 

Kalenji Run Warm szuper fényvisszaverő részletekkel Forrás: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág
Kalenji Run Warm szuper fényvisszaverő részletekkel
Kép forrása: Nedjalkov Beáta - Mozgásvilág

 

Összeségében tehát meglepően kényelmes, kellemes anyagú ruházatról van szó, ami a hidegebb napokon tökéletes választás az edzésekhez. A méret miatt azonban érdemes előre megpróbálni az öltözetet a vásárlás előtt, és a nagyon hideg, fagypont alatti napok során szerintem majd egy vékony aláöltözet is elfér a téli futószett alatt.

 

Hirdetés