Itt a vége, fusd le véle!

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/08/15
Már csak 8 hét van hátra a Budapest maratonig!
Hirdetés

Január elején kezdődött egy olyan vállalkozásunk, mely a végéhez közeledik. Akkor ugyanis megfogadtuk, hogy 40 hét alatt egy rendszeres edzésterv segítségével maratoni futókat faragunk hobbi kocogókból.

Hogy sikerült-e? Nem tudjuk, mondjátok meg Ti!

Mindenesetre az biztos, hogy az utolsó nyolc hét programja már elérhető. Lesz benne , lesz benne intenzitás és egyre kevesebb és kevesebb futókilométer, ahogy közeledünk ahhoz a bizonyos vasárnaphoz. Mind ez azért, hogy a Nagy Napon a lehető legtökéletesebb formában álljatok a rajthoz.

A nagyatádi ironman versenyen használt mondat erre a vállalkozásra is abszolút igaz:

„Az út maga a cél!”

Igaz ez azért, mert akik kitartottak és folyamatosan teljesítették a kijelölt feladatokat, azok mára a rendszeresen futók népes táborát gyarapítják, mely önmagában olyan siker, hogy a maraton e mellett maximum hab a tortán. Januárban az első héten 10 illetve 20 perces futásokkal kezdtünk. Ezekben a hetekben pedig már több órás kiruccanásokat kellett megtenni. Mégsem hívom ezt csodának, hiszen erre a teljesítményre emberek 90% fizikailag képes lenne. Ezen túl „mindössze” három dolog kell még hozzá: elhatározás, fokozatosság és kitartás.

Akik velünk készülnek január óta és már beneveztek a maratonra, azoknak további sérülésmentes felkészülést, majd pedig sikeres teljesítést kívánunk.

Tovább az edzéstervhez.

Hirdetés