Itt a vége, fusd le véle!

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/08/15
Már csak 8 hét van hátra a Budapest maratonig!
Hirdetés

Január elején kezdődött egy olyan vállalkozásunk, mely a végéhez közeledik. Akkor ugyanis megfogadtuk, hogy 40 hét alatt egy rendszeres edzésterv segítségével maratoni futókat faragunk hobbi kocogókból.

Hogy sikerült-e? Nem tudjuk, mondjátok meg Ti!

Mindenesetre az biztos, hogy az utolsó nyolc hét programja már elérhető. Lesz benne félmaraton, lesz benne intenzitás és egyre kevesebb és kevesebb futókilométer, ahogy közeledünk ahhoz a bizonyos vasárnaphoz. Mind ez azért, hogy a Nagy Napon a lehető legtökéletesebb formában álljatok a rajthoz.

A nagyatádi ironman versenyen használt mondat erre a vállalkozásra is abszolút igaz:

„Az út maga a cél!”

Igaz ez azért, mert akik kitartottak és folyamatosan teljesítették a kijelölt feladatokat, azok mára a rendszeresen futók népes táborát gyarapítják, mely önmagában olyan siker, hogy a maraton e mellett maximum hab a tortán. Januárban az első héten 10 illetve 20 perces futásokkal kezdtünk. Ezekben a hetekben pedig már több órás kiruccanásokat kellett megtenni. Mégsem hívom ezt csodának, hiszen erre a teljesítményre emberek 90% fizikailag képes lenne. Ezen túl „mindössze” három dolog kell még hozzá: elhatározás, fokozatosság és kitartás.

Akik velünk készülnek január óta és már beneveztek a maratonra, azoknak további sérülésmentes felkészülést, majd pedig sikeres teljesítést kívánunk.

Tovább az edzéstervhez.

Hirdetés