Menü

2009.08.06.     Hozzászólás 0

www.multinavigator.hu

GPS-es kincskereső stratégiai csapatjáték

Keresed a kihívásokat, és szeretnél extrém kincskereső lenni? Akkor vegyél részt a jövő hét végén kezdődő 2009 évi Tájékozódási futó világbajnokság és a Hungária kupa tájfutó verseny mintegy 2000 résztvevővel.


GPS-t mindenki másra használja. Van akinek a munkájához nélkülözhetetlen mert földmérő vagy erdész vagy térképész, De ma már nincs taxi amelyikben nincs valamilyen GPS alapú navigációs eszköz. A sportolók a saját teljesítményük mérésére GPS-es órákat loggereket használnak, hogy képesek legyenek elemezni napi heti és éves teljesítményüket.


A túrázók az igazi kihívásokat keresik a GPS segítségével. Geocaching kincseket keresnek az erdők legmélyén és a hegyek csúcsain, a GPS-sel olyan helyekre is eljutnak ahová már a hagyományos térképpel és tájolóval mindenki nem is merészkedik. És akkor vannak az extrém kincskeresők akik a kihívásokat keresik igazán, és szeretik összemérni teljesítményüket és állóképességüket más hasonló gondolkodású GPS „őrültekkel”.

Mi adja vagy adhatja az esszenciáját az ilyen GPS-e találkozóknak összejöveteleknek?


Először is a csapat, a jó társaság. Aztán a feladat mibenléte, amikor nem fizikai erőnléttel és technikai eszközökkel kell jobbnak lenni a többi csapatnál és a kincseket gyorsan megtalálni, azt a többi csapat elől begyűjteni, hogy a többi csapatoknál akkor is jobbak lehessünk, ha azoknak jobb az állóképességük.

Mi kell a játékhoz?


Elszántság kitartás és kézi vagy fejlámpa. GPS-t és URH adóevőt a rendezők biztosítanak. GPS azért kell, hogy az alattomosan elrejtett kincseket minél gyorsabban és könnyebben meglegyenek. URH pedig azért hogy a csapatok egymással és a központtal tartsák a kapcsolatot.

Ezeken a játékokon mindig szoros és izgalmas  küzdelem és a legtöbbször az a csapat a legeredményesebb, aki a legjobb stratégát valósította meg és nem mindig aki a leggyorsabban tud futni.

Ilyenkor a tájfutók mellett az extrém bringások , a mobilos tájfutók is előkerülnek és a GPS őrültek is összemérik tájékozódási képességeiket.

A GPS szerelmeseinek rendezzük meg a XI. Multinavigátor kupa GPS kincskereső stratégiai csapatjátékot. És, hogy még izgalmasabb legyen a játék a rajt éjszaka lesz, így nem csak a stratégiát kell jól kitalálni, hanem a sötétséggel is meg kell birkózni.

Legutóbbi Cseszneki játékunknak is hatalmas sikere volt. A résztvevők nagy többsége nem hitte el, hogy nem az a csapat lesz a győztes aki a legjobb kondícióban van. Így az értékes nyeremények azt a csapatot gazdagította, amelyik a leghatékonyabb volt tájékozódásban.

A szervezők a játékhoz biztosítanak GPS-t ( bár hozhatod a sajátodat is - nincs tiltva) és URH adóvevőt, hogy a csapatok a verseny/játék ideje alatt egymás között és a rendezőkkel is tarthassák a kapcsolatot. Amit hozni kell a játékra az a fejlámpa és terepálló ruházat.  A többit a rendezők biztosítanak.

Érdemes meglátogatni weboldalunkat és időben jelezni a részvételi szándékot a játékra mert összesen 22 csapatnak van eszköz.

Ha kérdésed van a játékkal kapcsolatban bátran hívd a 061/7 888-888 telefonszámot.

Ha felkeltette érdeklődésedet a játék, nézd meg a kiírást és jelentkezz
Olvass többet a témáról: csapatjáték, geocaching, gps, térkép, túra