Itt a folytatás! Hír

Erdélyi Nándor
Erdélyi Nándor
2012/02/29
Ugye nem tettél le az újévi fogadalmadról, és tényleg átúszod a Balatont vagy lefutod a maratont!?
Hirdetés

Remélem, sokan vagytok azok, akik megfogadták, hogy lefutják a maratont, vagy átússzák a Balatont. Azoknak külön gratulálok, akik sikerrel vették az első 8 hét edzéseit. Számukra kis túlzással állíthatom: túl vannak a nehezén!

 

 

Igen, ugyanis 2 hónap alatt rászoktak a rendszeres mozgásra, ráadásul a mostoha téli idő is lassan tavaszba fordul, így ezek a kezdeti nehézségek megszűnnek. Márciusban és áprilisban már a futók megismerhetik a futás igazi szépségét, amikor nem meleg, de kellemes időben napról-napra változik az erdő, a park. Kizöldülnek a fák és a fű, és nem utolsó sorban lassan elfelejthetjük a sötétben végzett edzéseket. Az úszóknak ugyanilyen felemelő érzés, hogy egy reggeli edzés után már világos van, amikor kilépnek az uszodából vagy az, hogy egyre kevésbé kell sapkát, sálat és kesztyűt húzni annak érdekében, hogy elkerüljük a megfázást.

Mind úszásban, mind futásban a következő 8 héten már növekednek a mennyiségek. Az úszók teljesíthetik a második felmérőjüket, ahol remélem mindenki javulást észlel majd, míg a futók a Vivicitta eseményén hangolódhatnak az utcai futóversenyekre és az őszi maratonra. Ezen felül egyre nagyobb szerepet kap az erő fejlesztése, mely a sérülések elkerüléséhez és a teljesítmény javulásához vezet – reményeim szerint.

Akik esetleg még nem kezdték el a közös felkészülést, azok ne várjanak semmire és importálják az edzésterveket február 27-ei kezdéssel, és hajrá! Még nem tartunk olyan edzettségi szinten, hogy egy mozgást el nem utasító egészséges ember ne tudjon bekapcsolódni. Természetesen ez, úszás esetében, azért úszótudást igényel!

 

Tovább a maratoni edzésterv 9-16. hetére

 

Tovább a Balaton-átúszás 9-16. hetére


Továbbra is várom a kérdéseket az entritrainer@gmail.com e-mail címre!

Hirdetés