Menü

2011.10.21.     Hozzászólás 0

Szilágyi László - BBU

Fokozódó izgalmak, Bogár átvette a vezetést!

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon második 82 km-es szakaszának Pozsonyból vágott neki a mezőny

A Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon második 82 km-es szakaszának Pozsonyból vágott neki a mezőny. A futók a Duna vonalát követve haladtak Szlovákián keresztül, majd Rajkánál lépték át a határt, hogy a Szigetköz gyönyörű vidékét is meghódítsák.

Az egyéni indulók közül Stephan Gunzelmann az első napi szakaszt nem tudta teljesíteni, így feladásra kényszerül, ám a szervezők döntése értelmében folytathatta a versenyt, de az összetett értékelésben már nem vesz részt.

Az időjárás előrejelzés nem sok jót ígért, ám a várt esőfelhők nem érkeztek meg, így a viadal ideális körülmények között folytatódott. Magyarországon, a futóverseny által érintett településeken, egyre többen bíztatták az atlétákat az út mentén, a frissítő pontokon szép számú szurkoló gyűlt össze, több helyen a helyi iskolák és óvodák növendékei kivonultak és gyerektömegben zajlottak a váltások. A szervezők kedves gesztusként, BBU-s lufikkal köszöntötték a legkisebbeket.

  

81946-2.-szakasz.jpg

 

A Bécs-Budapest legkeményebb harcosai az egyéni indulók, a csütörtöki napon ismét izgalmasra írták a forgatókönyvet. A szakaszt az összetettből kizárt Stephan Gunzelmann nyerte, míg a második helyen Bogár János ért a győri célba, akit közel 18 perces hátránnyal követett Németh Csaba, így az összetettben, a szerdai hátrányát ledolgozva, Bogár átvette a vezetést Némethtől.

A csapatok versenyében az éllovasok között ezúttal nem volt akkora különbség, mint a Bécs-Pozsony közötti szakaszon, igaz a Dover csapata így is növelte az összetettbeli előnyét a második helyen loholó Sashegyi Gepárdokkal szemben.

Fontos momentum, hogy a rendezvényt támogatók egyébként elég szűk köre a verseny ideje alatt két szponzorral bővült, így a versenyzők a további szakaszokon Hell Energy New Generation nevű – természetes összetevőkből, mate teával és teobrominnal készülő - új termékével frissíthetnek, valamint Kockás túrórúdat fogyaszthatnak, amely hazai alapanyagokból, itthon készülő finomság.

A BBU a pénteki napon a Győr és Tata közötti 63,4 km-es szakasszal folytatódik.

Összetett eredmények:

Egyéni:
1.         BOGÁR János 14:10:30
2.         NÉMETH Csaba 14:14:38
3.         HERBÁK Gergő 15:28:18

Váltó:
1.         DOVER Nyelvi Centrum 10:00:51
2.         Sashegyi Gepárdok 11:11:44
3.         Hírös Suttyók 12:11:31

Részletes eredmények, további infók, videók, képgaléria: www.bbu.hu

Olvass többet a témáról: futás, futóversenyek