Menü

2011.10.20.     Hozzászólás 0

Szilágyi László - BBU

Elrajtolt a Bécs-Budapest!

A szerda reggel Bécsben eldördülő rajtpisztoly nem csupán Közép-Európa legnagyobb futóversenyének a kezdetét jelezte, hanem egy legendás verseny újjászületését is.


Az Ernst-Happel Stadion tekintélyt parancsoló arénájában összegyűlő és a rajtvonal mögé felsorakozó ultramaratonisták, futók és kerékpárosok a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon első métereinek megtételével egy új korszak kezdetének lettek örökre részesei. A hatalmas stadionban körbepillantva az az érzésünk lehetett, hogy nem is ellenfeleket látunk itt, hanem egy nagy családot.
 
A rajt pillanata
A baráti légkör megmaradt, ám a férfias küzdelem már az első kilométereken megkezdődött. A Dover csapata már a szakasz első felében egyértelműen jelezte szándékát a végső győzelemre, így ennek megfelelően futottak. Az egyéni indulóknál Minden bizonnyal a hazai ultrafutás két legendás alakjának, Németh Csabának és Bogár Jánosnak a viadalát hozza az elkövetkező öt nap.

A mezőnyben találhatjuk a kenus bajnokainkat, akik 2003 óta hagyományosan a futó karaván részesei. A Bajnokok Csapatát idén Kozmann György olimpiai bronzérmes és világbajnok kenus, Csabai Edvin tizenhétszeres világbajnok maratonista kenus, Beé István világbajnok kajakos mellett Boronkay Péter világ- és Európa-bajnok paratriatlonista, Lindenmayer János ironman és Horváth Csaba olimpiai és világbajnok kenus is erősíti.

  

 81940-A-rajt.jpg

     

Az első napi szakasz felét teljesítvén a mezőny a sógorok szőlőskertjébe ért, hogy tovább futva az egykori Római borút történelmi kövein szeljék át Ausztriát. Az osztrák-szlovák határátlépés után az északi szomszédaink tradicionális sós kenyérrel fogadták a versenyzőket.

A pozsonyi befutóra a Dover Nyelvi Centrum csapatának utolsó embere érkezett elsőként, jó egy órát verve a második helyen befutó Sashegyi Gepárdokra, akiket a Hírös Suttyók követtek, ám a nap igazi hősei ezután érkeztek. Az egyéni indulók viadalában Németh Csaba futott be elsőként, aki 7 óra 18 perces idejével, 13 perccel megelőzte a korábbi Bécs-Budapestek legnagyobb alakját, a 47 éves Bogár Jánost, akit a harmadik helyen Herbák Gergő követett.

A második napi pozsonyi rajtot követően, Rajkánál fog magyar földre érni a Bécs-Pozsony-Budapest Ultramarathon mezőnye.

Eredmények

Egyéni
Németh Csaba (07:18:13)
Bogár János (07:31:44)
Herbák Gergő (07:42:00)  

Váltó
DOVER Nyelvi Centrum (05:17:23)
Sashegyi Gepárdok (06:14:55)
Hírös Suttyók (06:30:25)

Videó az 1. napról

Olvass többet a témáról: futás, futóversenyek