Menü

2012.02.28.     Hozzászólás 6

Jenei Róbert – Mozgásvilág.hu

Eddig volt a félcipő, most már van negyedcipő is

Sporttechnikai konyhafőnökünk mai ajánlata: 3 rétegű futódzseki és köretnek futószandál.


Folytassuk a csemegézést az idei ISPO Díj nyertes termékei közt. Mondhatnánk úgy is, hogy sporttechnikai konyhafőnökünk mai ajánlata: egy 3 rétegű futódzseki és egy szandál. „- Nem, ez nem szandál, ez egy saru! – Nem, ez nem saru, hanem szandál!” Egy a lényeg, amit a Brian életében is megfogalmaznak a vita lezárásaként: „Fogd a sarut és fuss!”.

Az ISPO 2012-ről már korábban beszámoltunk, így a magára a díjra nem térünk ki, hanem nézzük rögtön a „Teljesítmény kategória” ruházati győztes futókabátját, a Mountain Hardwear és Montrail cég könnyűsúlyú bajnokát, a Hooded Effusiont.

Ez az ultrakönnyű kabát, olyan anyagokból készült, mely megvédi viselőjét a víztől és a hidegtől. Az anyag magas fokú szellőzése és a szabad mozgás érzése, mind-mind fontos kritérium volt a kabát díjazása során. „A Hooded Effiusion egy olyan kabát, amely egyesíti az egyszerű megjelenést, a kényelmes viseletet és a magas fokú funkcionalitást. Ez a kombináció pedig megérdemli az ISPO Díjat.” – olvasható a díjátadó után kiadott sajtóközleményben.

 

82179-Mountain_Hardwear_and_Montrail_Hooded_Effusion_Jacket_14x14cm.jpg

 

Ha már van kabátunk, akkor nézzünk egy új, divatos futócipőt, vagy sarut, vagy szandált, vagy nem is tudom mit. A lényeg, hogy szintén a „Teljesítmény kategória” lábbeli győztese a Freeheel Running Pad.

Első ránézésre is láthatjuk, hogy nem egy szokásos futócipővel van dolgunk, sőt nem is egy szokásos cipővel, talán nem is egy cipővel. Ez az új kialakítás maximálisan visszaadja a felhőtlen, mezítlábas járás örömét. Maga a cipő ultrakönnyű és minimális anyag van a lábunkon. Csak és kizárólag ott véd, ahol szükséges. Számos előnnyel rendelkezik, mind ergonómiailag, mind anatómiailag.

 

82179-Freeheell_Running_Pad.jpg

 

  • javítja a koordinációt és az izomerőt az alsó végtagoknál
  • nem érezzük azt az igényt, hogy belepréseljük a lábunkat egy kis lukba
  • nem kell cipőméretet választani csak a lábfej szélességed alapján választhatsz a kicsi-közepes- nagy méret között
  • magasabb futó hatékonyság a sarok szabadsága miatt

Bár kettős érzéseket kelt bennem a látvány, mégis azt gondolom, hogy érdemes lenne kipróbálni. Biztos vagyok benne, hogy teljesen más élményt ad lábunknak járás és futás során is. További érdekessége, hogy mindössze 3 méretben kapható és nem a láb hosszához, hanem a szélességéhez kell nézni a megfelelőt: kicsit, közepeset vagy nagyot.

 

82179-Freeheell_Running_Pad_18x13cm.jpg

 

Ezúton szeretnénk felhívni minden kedves olvasó figyelmét, hogy akinek van lehetősége kipróbálni bármelyik terméket mindenképpen írja meg nekünk, mert mi is nagyon kíváncsiak vagyunk mitől olyan különleges a kabát, és milyen érzés a Running Pad viselete. Köszönjük!

Olvass többet a témáról: ISPO 2012, futás