Buda Maraton a Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2010/04/21
A bringás maraton mellett a terepfutás, a túra és a Nordic Walking többféle hosszúságú és nehézségű távja közül választhatnak majd a résztvevők.
Hirdetés
A hazai hegyikerékpáros maraton évad már hagyományosan a Hármashatár-hegyi Buda Maratonnal veszi kezdetét, idén a program a Samsung Olimpiai Zöld Fesztivál keretén belül új sportágakkal gazdagodik. A Budapest Sportiroda és a Sportaktív SE közös szervezésében megvalósuló május elsejei családi sportnap alkalmával terepfutásra, gyalogtúrára és Nordic Walking-ra is lehet nevezni. A rendezvényre több ezer főt, a Buda Maratonra közel 800 hegyikerékpárost várnak a szervezők.
 

80665-3-2-.JPG
A Samsung Olimpiai Zöld Fesztiválra a Hármashatár-hegyi Repülőtéren és annak környékén kerül sor. A bringásokat idén már 8. alkalommal várja a mountain bike maratonok szezonnyitó eseménye, a Buda Mountain Bike Maraton . A távot illetően a sport kategóriában 42 kilométeres maraton, a hobby kategóriában 21 kilométeres félmaraton, míg a turista kategóriában 10 km szerepel a kiírásban. Az általános iskolás gyermekek külön futamon, diákversenyen vehetnek részt délelőtt. A felnőttek futamának rajtjára 12 órakor kerül sor.
Mint Harangvölgyi András , a hegyikerékpár-verseny főszervezője elmondta, újdonság, hogy a kerékpáros esemény mellett egy helyszínen, más sportági programokban is versenyezni lehet ezen a sportnapon. - Külön öröm, hogy a Samsung, mely eddig az olimpia elkötelezett híveként az élsportot támogatta, ezúttal egy ilyen nagyszabású szabadidősport-esemény mellé áll – tette hozzá a kerékpáros maraton főszervezője.
 
80665-6-2-.JPG
  A sportprogramok melletti kísérőrendezvények közül kiemelkedik a környezetvédelmet népszerűsítő Öko Tér , mely a gyermekeknek is kikapcsolódást nyújt. A bringás maraton mellett a terepfutás, a túra és a Nordic Walking többféle hosszúságú és nehézségű távja közül választhatnak majd a résztvevők.
Hirdetés