Ingyenes nordic walking nap október 5.-én Hír

(X) - Támogatott tartalom
2019/10/01
A nordic walking rendszeres gyakorlása kifejezetten jótékony hatással van az emberek fizikai és mentális állapotára. Gyaloglás közben a test izmainak mintegy 90 százalékát mozgatjuk át, továbbá a szívre és tüdőre kíméletes mozgás hatékony zsírégető.

Gyere nordic walkingozni hétvégén a Szépjuhásznéhoz!

 

Ingyenes nordic walking nap Forrás: BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.
Ingyenes nordic walking nap
Kép forrása: BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.
 


Október 5.-én, délelőtt 9 órától Budapest egyik kedvelt természetjáró helyszínén, a Gyermekvasút Szépjuhászné megállója melletti területen tartanak egész napos oktatást, technikai bemutatókat, játékos erdőismereti órákat és vezetett túrázásokat felölelő nordic walking napot.

 

Kezdőket, haladókat, fiatalokat, időseket egyaránt várnak a Budapest 2019 Európa Sportfővárosa évad keretében megvalósuló rendezvényre, amelyen a már ma is tömegek által kedvelt és bármely évszakban gyakorolható sportot lehet testközelből megismerni.

 

 

Sajátítsd el a helyszínen a megfelelő fogás-, mozgás- és tartástechnikát

A nordic walking alapjai sífutásból eredeztethetőek, ezért is tartozik elválaszthatatlanul hozzá a két speciális bot, amelyek használatához el kell sajátítani a megfelelő fogás-, mozgás-és tartástechnikát.

 

Miután a sima sétánál intenzívebb gyaloglásról van szó, a botok hasznos funkciót töltenek be a különböző terepeken áthaladó túrák során, mert segítik és biztosítják a folyamatos mozgást.


Ezen kívül csak egy strapabíró túracipőre van szükség a természetjáráshoz, és már lehet is indulni a szabadba.

 

Ingyenes nordic walking nap Forrás: BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.
Ingyenes nordic walking nap
Kép forrása: BVA - Budapesti Városarculati Nonprofit Kft.

 

A nordic walking kifejezetten jótékony hatással van a testünkre

A nordic walking mellett szól, hogy rendszeres gyakorlása kifejezetten jótékony hatással van az emberek fizikai és mentális állapotára. Gyaloglás közben a test izmainak mintegy 90 százalékát mozgatjuk át, továbbá a szívre és tüdőre kíméletes mozgás meglepően hatékony zsírégető. A bot nélküli sima sétához képest, akár 20-46 százalékkal is több kalóriát dolgozunk le egyetlen túra ideje alatt.

Tagadhatatlan és cseppet sem utolsó szempont az is, hogy gyaloglás közben jókat lehet beszélgetni a sporttársakkal, ami kifejezetten szórakoztatóvá teszi az intenzív sportolást.

 

 

                                        Részletes program itt!

Hirdetés