Sárdagasztás 10órán át Hír

Mountainbike Challenge 2011
2011/05/19
Zalaegerszegen indult útjára a Mountainbike Challenge hegyikerékpáros rendezvénysorozat a Cross Pannónia 10 órás maratonnal.
Hirdetés
Ha azt mondjuk, hogy az időjárás nem fogadta kegyeibe a rendezvényt, akkor nagyon finoman fogalmazunk. Szakadó esőben, felázott, saras pályán vágtak neki a résztvevők a közel fél napos viadalnak, akik számára a verseny - a sorozat elnevezéséhez méltóan - igazi kihívást jelentetett.
 
81555-rajt.jpg hegyibringa.hu  
 
Az előzetesen jelentkezett indulói létszám alig harmada topogott a felázott versenyközpontban, amely az alsóerdei Ifjúsági táborban került kialakításra. A 8 órakor elrajtoló mezőny összesen 45 főből állt, így a közel 3 km-es pályán 3 négy fős csapat, 10 duó és 13 szóló kategóriás versenyző vágott neki a saras futamnak.
A szervezők a versenypálya kialakításánál figyeltek rá, hogy az mindenki számára teljesíthető legyen, így komoly nehézséget jelentő szakasz nem került bele. - A pálya nem különösebben nehéz, nincsenek nagy szintkülönbségek, és technikás rész is mindössze egy, a lényeg ugyanis az, hogy minél tovább bírják a gyűrődést az indulók - mondta Szabó Zoltán versenyigazgató. Amihez azért hozzá kell tenni, hogy a sárfolyam néhol komoly próbatétel elé állította a versenyzőket.
 
hegyibringa.hu hegyibringa.hu  
 
A rajt utáni első kört Pálmai Zsolt (Hotel Yacht Club KSE) fejezte be leggyorsabban 9:03-as idővel, aki Fördős Pannival (Trek SE) alkotott duót, akik mint a Mountainbike Challenge zalaegerszegi versenyének arcai a sorozatot is képviselték.
A reménytelenül zuhogó esőben hatalmas elszántságra volt szüksége a résztvevőknek a sárral való harchoz. Előrevetíthető volt, hogy a folyamatosan fellépő technikai problémák nagyban befolyásolják majd a végeredményt. Két óra elteltével az eső alábbhagyott és barátságosabbá kezdett válni az időjárás, ám a pálya annyira felázott már, hogy gyors javulásra nem lehetett számítani. Jó volt látni, hogy a csapatok hogyan segítették egymást alkatrészekkel, külsőgumikkal és vizsgáztak jelesre sportszerűségből. Ennek ellenére többen feladásra kényszerültek.
 
hegyibringa.hu hegyibringa.hu  
 
A verseny kétharmadánál egyéniben Papp Dénes haladt az élen Kakas László és Lebedy Máté előtt, a vegyes csapatok küzdelmében pedig a Zudor Imre-Halász Anna és Fördős Panni-Pálmai Zsolt párosok előzgették egymást.
A pálya állapota a leintés előtt 1-2 órával vált csak elfogadható minőségűvé, viszont ekkorra már állandósult a sorrend és hajrázni senkinek sem maradt energiája. Ennek ellenére a résztvevők a végsőkig kitartottak és becsülettel végigtekerték a 18 óráig hátralévő időt.
A 10 órás maratont végül Papp Dénes (Meditech SC) nyerte 45 körös teljesítményével, aki egysebességes bringájával vette fel a harcot az elemekkel. Külön kiemelendő, hogy ezzel nem csak a szóló kategóriában, hanem az abszolút versenyben is a legjobbnak bizonyult. Második helyen Kakas László (KTM - Erste Leasing) végzett, míg a harmadik helyet Lebedy Máté szerezte meg, 43 illetve 40 körrel. A duók versenyében Horváth Szabolcs - Bende Péter (ZKSE) páros nyert, míg a vegyes párosoknál végül a Zudor Imre - Halász Anna (Giant Gyömrő) páros győzedelmeskedett.
 
hegyibringa.hu hegyibringa.hu  
 
Az eredményhirdetésre 20 órai kezdettel az Egerszeg Fesztivál nagyszínpadán került sor (közvetlenül Charlie koncertje előtt) jelentős publikum előtt.
A Mountainbike Challenge következő eseménye a MTB Piknik lesz, mely június 25-én Vértesbogláron kerül megrendezésre.
A Cross Pannónia 10 órás maraton részletes eredményei:
További képek a versenyről: http://mountainbikechallenge.hu/galeria/category/11-10-oras-maraton-2011
Hirdetés