Erdőbénye Drótszamár Fesztivál beszámoló

Kimura
2011/07/21
Aki ilyen szolgáltatás mellett, és ilyen családias hangulat mellett duzzogva hazament, az magára vessen.
Hirdetés
Hétvégén került megrendezésre a Drótszamár fesztivál Erdőbényén , egy Tokaj környéki faluban. A verseny a Mountain Bike Challenge egyik állomása. Hogy pestről sikeresen lejussunk, egy buszt biztosítottak számunkra.
Megérkezéskor indult a gyerekek versenye, aminek a rajtját megnéztük, majd gyors pakolás után elmentem nevezni, és elkezdtem készülődni. Délután 1:00 órára volt kiírva a rajt, amelyet nem értettem, lévén a hőségriadóban a legnagyobb melegben indítani egy versenyt nem tűnik logikusnak. Végül elértük a délután egyet, amikor közölték, hogy fél órát csúszunk . Mindenki húzta a száját, végül kiderült, hogy a mentők hiányoznak a helyszínről, és emiatt nem tudják indítani a versenyt. A szervezők bevállalva a dolgot, felajánlották, hogy mindenki minden szolgáltatást igénybe vehet, és túra néven végigmehet a pályán, és még a nevezési díjakat is visszaadják.
 
81722-benye1.jpg
 
Végül elindultunk a túrán , ami lassú felvezetéssel indult a présháztól, majd előbb egy erdősebb nagyobb kört kellett teljesíteni, második körben pedig egy melegebb szakaszt kellett letudni a szőlődűlők között. Aki pedig szájhúzva hazament, az sajnálhatja, amit kihagyott . Talán az egyik leghangulatosabb pályát jelölték ki a szervezők, amiben volt minden, sotteres felfelék-lefelék , egy nyomvonalas utak, patakátkelések, tekergőzés a faluban, és ami felejthetetlen, jópár kilométer a szőlődűlők között . Ehhez olyan pályakijelölés, amit más maratonokon ritkán láthatunk, és a frissítőknél olyan apróságok, amikre nem is gondolnánk . Filléres dolog , de volt a pontokon belső gumi , ez is csak azt mutatja, a szervezők gondoltak ránk.
81722-benye2.jpg
A kétezer forintos nevezési díj magában foglalta még a verseny utáni gulyást, egy reggelit, részvételt a másnapi Uphill versenyen, és esélyt, hogy a tombolán mienk lehessen egy, a jó pár díjnyertes bor közül. Aki ilyen szolgáltatás mellett, és ilyen családias hangulat mellett duzzogva hazament, az magára vessen.
 
81722-benye3.jpg
 
Este a bringapolo meccsek és a triálbemutató után még egy jó kis buliban lehetett részünk, ahol a Wetwood zenekar húzta kettőig a talpalávalót. Aki nappal legény, az éjjel nem volt ott alapon kezdődött tizenegykor az Uphill , ahol egy kitekerhetetlen füves emelkedőn kellett minél magasabbra jutni, mindezt kb. 20%-os emelkedés mellett, a győztesnek végül nagyjából negyven métert kellett teljesítenie, amiért meg is kapta a kosár bort . Ez zárta a hétvégét, ahol csak sajnálni tudjuk, hogy a szervezésbe külső okokból ilyen hiba csúszott, ettől függetlenül a tavalyihoz hasonlóan, ismét egy felejthetetlen hétvégét tudhatunk magunkénak, köszönjük szervezők, köszönjük Erdőbénye!
Hirdetés