Menü

2011.03.17.     Hozzászólás 0

Mozgásvilág.hu

Mountainbike Challenge: új hegyikerékpáros sorozat!

Öt különböző helyszínen, öt különböző erőpróba vár a Mountainbike Challenge rendezvényein rajthoz állókra, öt hónapon át májustól szeptemberig, Zalaegerszegtől Miskolcig.

Mountainbike Challenge néven új hegyikerékpáros versenysorozat indul, amely az egész bringás szezont átfogva, változatos eseményekkel várja a kerekeseket.

A rendezvénysorozat, amely öt különböző eseményből áll, a hegyikerékpározás népszerűsítését tűzte ki céljául és elsősorban a hobby és szabadidő bringásokat szólítja meg, természetesen teret adva a komolyabb, versenyorientált kerekeseknek is.

Öt különböző helyszínen, öt különböző erőpróba vár a Mountainbike Challenge rendezvényein rajthoz állókra, öt hónapon át májustól szeptemberig, Zalaegerszegtől Miskolcig.
A változatos sorozat lehetőséget nyújt Magyarország felfedezésére, ahol hangsúlyosan kap szerepet a vidéki vendégszeretet, valamint a falusi turizmus népszerűsítése. Minden helyszínen kiemelt figyelmet kapnak a családdal érkezők és változatos programokkal várnak mindenkit az események szervezői.

 

A Mountainbike Challenge versenyei:
2011. május 14. Pannonicum 10 órás Terepkerékpár Maraton, Zalaegerszeg
A Mountainbike Challenege első kihívása! 10 órás maraton verseny a zalaegerszegi Alsóerdőben, az Egerszeg Fesztivál keretei között.

2011. június 25. MTB Piknik, Vértesboglár
Kockás pléd, uzsonnás kosár: igazi piknik hangulat, ahol a Vértes tengernyi szépsége és az ország legfinomabb fánkja várja a célba érkezőket.

2011. július 9-10. Drótszamár Fesztivál, Erdőbénye
Bort, Bringát, Békességet: a változatos versenyek és programok középpontjában a szőlődűlők, a borospincék és a bor állnak.

2011. augusztus 13. MOFÉM Underworld Kupa, Budapest
A főváros kicsit másképp: alulról! A kőbányai pincerendszerben zajló viadal, ahol 150 éves sötétség, nyirkos járatok, éles kanyarok várnak a résztvevőkre.

2011. szeptember 10. Fehérkő-Lápa Hillclimb, Miskolc
Egyenkénti indítású terep időfutam 7,3 km hosszan a Bükk kiemelt szépségű szakaszán, ahol a leggyorsabb versenyző elnyeri a Fehérkő Lába megtisztelő címet.

 

A versenysorozat mind az öt helyszínén rajthoz állók - az elért helyezéstől függetlenül -, díjazásban részesülnek!

 

További információ a www.mountainbikechallenge.hu oldalon. Csatlakozz a Mountainbike Challenege Facebook (www.facebook.com/mtbcha) csoportjához, hogy minden infót megkapj elsőként! Emellett a Facebook-on követők között a versenysorozat tetszőleges versenyére felhasználható nevezéseket sorsolunk ki!

Várnak a Zalai dombok, a Vértes lankái, Tokaj-Hegyalja szőlőtőkéi, Budapest sötét tárnái és a Bükk emelkedője!

Olvass többet a témáról: Mountainbike Challenge 2011