Erősítő gyakorlatok futóknak Edzés

Erősítő gyakorlatok futóknak Edzés

Kuttor Csaba
Kuttor Csaba - Torma Ádám
2020/11/05
8 láb-, far-, törzsizom erősítő gyakorlat futóknak.
Hirdetés

Mit erősítsen egy futó? 

- láberő, farizom fejlesztése, különösen dinamimus formában, segítendő a futásban az aktívabb elrugaszkodást, illetve kerékpáron a ma már jellemző megindulási képességet. Ezt Kettlebell, TRX segítségével, különböző guggolásokkal, ugrásokkal fejlesztjük, de olyan új feladatokat is végzünk, mint a doboz ugrások, a szán tolás vagy az air bike.

- gerinc melletti izmok, mély hátizmok erősítése a stabilitás fokozásáért. Itt is előtérbe kerül általában a Kettlebell, súlyos sétákkal, dead liftekkel többek között.

- csípő környéki izmok erősítése, a mozgások során megjelenő oldalirányú, laterális elmozdulások minimalizálásáért. Egylábas feladatok, guggolások.

- törzsizmok erősítése, különösen az oldalirányú és csavaró mozdulatok csökkentéséért. Itt előtérbe kerülnek a gumiszalagos feladatok.

- felsőtest, karok funkcionális erősítése. Jellemzően az úszásban is kiemelkedően fontos lapocka környéki hátizmok erősítése, de természetesen mellizmok és a tricepsz sem maradhat kis soha.

Mivel kardió jellegű edzéseket végzünk éppen eleget, az intenzívebb szakasz az erősítésben maximum a Tabataszerű, kis pihenős feladatokat jelenti Air Bike-kal, CrossFit kötéllel.

Hirdetés