Csúcsok, napsütés & juhééé!

(x) - Támogatott tartalom
2012/06/19
A hegyvidéki vakáció oly közel van hozzánk: tökéletes szabadnapokra csalogat Alsó-Ausztria változatos alpesi tája. 

 

Nyaralás az alsó-ausztriai hegyekben: a Bécsi Alpok kanyarulatától egészen a Mostviertelig húzódik az az ezerarcú, tarka alpesi táj, amely biztosan meghozza a mindenki kedvét, hogy a nyarat a hegyekben töltse. A hegyvidéki vakáció oly közel van hozzánk: tökéletes szabadnapokra csalogat Alsó-Ausztria változatos alpesi tája. Bécstől csupán 80 kilométer, és máris teljes pompájában tárulkozik ki az Alpok. Példásan kiépített és kitáblázott túraútvonalak, modern hegyi vasutak, kényelmes alpesi kunyhók, száguldásra alkalmas rollerpályák és szállások széles skálája hotelektől egészen a parasztgazdaságokig garantálja a tökéletes vakációt!

 

Kolomp hangja hívogat a hegyekbe: a tehenek nyakán lévő kolomp hangja jelzi az utat a zöldellő erdőből a napsütötte legelőre. Nap melege az arcunkon, zümmögő rét, friss levegő, mohás talajba süppedő léptek - mindezt átélhetjük a nyáron a hegyekben!



 

A Bécsi Alpok természeti látványosságai



 (fotó: www.wieneralpen.at )  

A sokoldalú - Hohe Wand fennsíkja markáns sziklafalakkal övezve szigetként emelkedik ki a bécsi medencéből. A Bergpark Hohe Wand családokat és a természetbarátokat egyaránt sokoldalú programmal várja. A legkisebbek az állatsimogatóban és a hatalmas játszótéren tombolhatják ki magukat. A bátor felnőttek kipróbálhatják a sárkányrepülést, a siklóernyőzést és a sziklamászást, továbbá vadregényes ösvényeken lámás, vezetett kirándulásokon vehetnek részt. Az egész családot várják a vendégszerető hütték.

Tippünk: 2012. szeptember 15-én a természetparkok hosszú éjszakája  

 



 A rekordok hegye - Schneeberg (fotó:  ©Lois Lammerhuber )

  A rekordok hegye – a Schneeberg. Több mint 110 éve szállítja utasait a fogaskerekű vasút a 2076 méter magasan fekvő Schneebergre. Ez az Alpok legkeletibb kétezerméterese, és egyben Alsó-Ausztria legmagasabb hegycsúcsa. A vasút Puchbergből indul, végállomása pedig az 1797 méteren lévő Hochschneeberg, amely Ausztria legmagasabban fekvő pályaudvara. A vonatokat dízel-, vagy a különösen nosztalgikus gőzmozdony húzza. A bérci tartományban számos túraútvonal található, megpihenhetünk a hegyi hüttékben, sőt egy játszóteret is találunk a magaslati levegőn.

Tippünk:   2012. augusztus 19-én Almkirtage (Alpok ünnepe) a Maumauwiesen és a Pottschacherhütte-nél; 2012. augusztus 26-án öhlerschutzhausi hegyi fesztivál, 2012. szeptember 2-án bürklehüttei fesztivál, 2012. szeptember 8-án ünnepli 115 éves fennállását a hegyi vasút, 2012. szeptember 15-16-án grünbachi Almkirtag.  

 



A biciklisták hegye - a Semmering (fotó:  © Franz Zwickl)

A biciklisták hegye – a Semmering. Az, hogy a Semmering az Osztrák-Magyar Monarchia idején az udvari és a gazdag nemesség legkedveltebb nyári gyógyüdülőhelye volt, a mai napig jól látszik a környék villaépületein. A Zauberberg hegyi vasút luxus kialakítású, kényelmes vagonjaiban fantasztikus tájon juthatunk Liechtensteinhaushoz, számtalan kirándulóútig és a Bikepark Semmeringhez. A bicikliparkot nem csak a nehéz pályák kedvelőinek ajánljuk, a családosok is kedvüket lelhetik benne. A világörökség részét képező Semmeringbahn mentén lévő kiránduló-útvonalat a kényelmes kirándulást kedvelőknek ajánljuk.  

 



A hagyományok hegye - a Rax (fotó:  ©weinfranz.at )

A hagyományok hegye – a Rax. Már az 1900-as évek elején kedvelt kirándulóhely volt a Rax. Itt adták át 1926-ban Ausztria első kötélpályáját. Mind a mai napig természetesen a felújított formában ezen a kötélpályán juthatunk fel a 1545 méter magasan elterülő 34 négyzetkilométeres raxi fennsíkra. A völgyben érdemes ellátogatni Reichenauba, a csodás épületekben és hagyományokban gazdag gyógyüdülőhelyre.  

 



 A kirándulók hegye - a Wechsel (fotó:  © Franz Zwickl)

  A kirándulók hegye – a Wechsel. A Wechsel csodás túraterület. A természet mindig üde zöld, a patakok sebesen folynak, a hegycsúcsok egészen 1743 méterig nyúlnak. Vízesések és barátságos túraútvonalak, a sétától egészen a hegymászásig mindenki megtalálja számára megfelelőt. Közismerten jó alpesi és menedékházak, helyi parasztgazdaságok, tematikus útvonalak (például vízi park) teszik mindenki számára felejthetetlenné a környéket. Kiinduló állomások Mönichkirchen és Kirchberg am Wechsel. A mönichkircheni és a St. Corona-i hegyi vasút segítenek feljutásban, Mönichkirchenben található szánkópálya pedig felgyorsítja a visszajutást.

Tippünk: 2012. június 23-án nyári napforduló ünnep, 2012. szeptember 8-án csordahajtás Mönichkirchner Schwaig, 2012. szeptember 16-án Dialekt schmeckt zenei fesztivál  

 



 A dombos hegy - Hutwisch (fotó:  © Franz Zwickl)

A dombos hegy – Hutwisch. A Bad Schönauhoz közeli Bucklig legmagasabb kiemelkedése 896 méter magasan fekszik, melyet különböző turistaútvonalakon mászhatjuk meg. Előnye, hogy a vállalkozás könnyen teljesíthető, másrészt nagyon változatos tájképet tár elénk. Tökéletes választás a kényelmes turistáknak! A hegytetőn kilátóból csodálhatjuk meg a buckligi világ panorámáját.

 

Négy inspiráló nap a bécsi Alpokban

Payerbachban nagyon szép szállásokat találhatunk és a település fekvése is ideális a különböző kirándulásokhoz. Már az odaút is csupa meglepetés: tegyél egy kitérőt Bad Schönau dombos vidékén, vagy térj be a termálfürdőbe.

A második napot szánd a semmeringi vasútra, amely az UNESCO világörökségének része. A vasút Payerbachból indul, és felvisz Semmeringre, majd a kirándulás végén ismét Payerbachba érkezünk. Megéri betérni a Payerbachi Vinoduktba , ahol sok mindent megtudhatunk a vasút történetéről.

A harmadik napon ismerd meg a Raxot, a költők és gondolkodók hegyét. A hegyi vasúttal kényelmesen feljuthatsz a fennsíkra, ahol különböző hosszúságú és nehézségi fokú túrákon vehetsz részt. A hegyi állomástól egy órányi járásra van az Ottohaus , és további másfél óra a .

Még magasabbra juthatunk fel a negyedik napon. A fogaskerekű vasúttal Alsó-Ausztria legmagasabb hegye, a Schneeberg csúcsrégióit érhetjük el. A Schneeberg a Bécsi-Alpok Alsó-Ausztria legmagasabb hegyeként nyúlik a magasba a 2075 méterével. A Schneeberg vasút a puchbergi gyógyfürdőből a hegyi paradicsomba repít. Érintetlen természet, kijelölt hegyi ösvények és isteni látvány vár! A Paradicsomi kilátás a Rax fennsíkról nevű túraútvonal minden irányba fantasztikus panorámát kínál. Friss mezők, illatozó tűlevelű erdők és a csodálatos osztrák hegyi világ elbűvölő panorámája mellett haladhat el kényelmes tempóban az utazás során. Amikor az 1800 m-es tengerszint feletti magasságban, Ausztria legmagasabban fekvő pályaudvarán kiszáll a vonatból, valóban elismerően tekinthet majd e kis vasút teljesítményére.

Tippünk: kóstold meg a Baumgartner megállónál található messzeföldön híres schneebergi buktát!

 

Az alsó-ausztriai vendéglátók idén nyárra számos kedvező ajánlatot állítottak össze az ideérkező vendégeknek: mindenki megtalálja a számára megfelelő tevékenységet, legyen az sport, szórakozás és hegyi túrák. Itt az egész család jól érezheti magát.

 

Bécsi Alpok csomagajánlatai:   Klikk ide!

Túraútvonal ajánló a Schneebergen:    



 

Nyaralás az alsó-ausztriai hegyekben brosúra rendelés ITT ! 



 

 

További információ és felvilágosítás: 82453-NOEL_hinein_a_h.jpg www.also-ausztria.info informacio@noe.co.at