Mert Burgenlandban túrázni és bringázni jó

Mert Burgenlandban túrázni és bringázni jó

Burgenland Tourismus GmbH
2017/05/11
2500 kilométernyi kerékpárút, TOP kerékpártúrák, profi E-bike infrastruktúra, hosszútávú gyalogtúra útvonalak: alpannonia®, UNESCO világörökség és számtalan nyári sport!
Hirdetés

Kerékpáros Csillagok találkozója Burgenlandban


Ahogy ennek már hagyománya van Burgenlandban: nyáron a legnagyobb európai Kerékpáros Csillagok teszik itt tiszteletüket, egész pontosan akkor, amikor az egész Ausztriát átszelő , azaz Ö-Tour az utolsó 7. burgenlandi szakaszhoz ér. Ebben az évben július 2-8. között kerül megrendezésre a verseny, amelynek szakaszait hamarosan közzé teszik a szervezők az esemény weboldalán. Természetesen ilyenkor a helyszínen szurkolókban nincs hiány!

Aktív nyári kikapcsolódás a családdal Forrás: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller
Aktív nyári kikapcsolódás a családdal
Kép forrása: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller


Élvezd a természetet!

Burgenland tájegységei igencsak változatosak, évente 2.000 napsütéses óra gondoskodik az enyhe éghajlatról: északon Közép-Európa legnagyobb sztyeppei tava, a Fertő-tó dominálja a vidéket, tőle kicsit távolabb található az „édes“ Rosalia régió. A napsütötte Közép-Burgenlandi részen széles repceföldek terülnek el, miközben az idillikus Dél-Burgenland enyhén hullámzó dombokkal tarkított.
A határon átnyúló Fertő-Hanság Nemzeti Park az UNESCO világörökség része. 340 madárfaj változtatja ezt a területet a madármegfigyelők paradicsomává, illetve növény- illetve állatritkaságok gondoskodnak a szafari hangulatról. Izgalmas programot nyújt a hat burgenlandi natúrpark felfedezése - Közép-Európa legnagyobb várromától, Írottkőn át (884 m) egészen a romantikus nádfedeles Borospincenegyedig.

Tombold ki magad különféle sportokban!

Mindegy, hogy vízen, sík- vagy dombos területen, modern sportlétesítményekben vagy akár síneken – alig van olyan sportág, amit a pannon nap alatt ne lehetne gyakorolni.
A pedálkirályokat Burgenland területén majd 2.500 km kerékpárút várja - többek között a közkedvelt 138 km hosszú Fertő-tó kerékpárút. Az E-Bike-osok és a mountainbike-osok változatos ösvényeken róhatják köreiket, illetve az idillikus Közép-Burgenland hajtányozási lehetőségével hívja fel magára figyelmet.

A túrázást és a  kedvelők számtalan lehetőséget találnak a régió különböző ösvényein, legyenek akár kezdők vagy tapasztalt sportolók. Számos hosszútávú túraösvény kínál lenyűgöző élményeket. A Fertő-tó pedig az egyik leginkább áhított kite-szörfös úti cél Európában.

 


  

Üdülési ajánlatok családoknak

Burgenland családoknak szóló üdülési ajánlatai szinte végeláthatatlanok: a családi fürdőkben való pancsolástól egészen a kerékpár- és kenutúrákig ér a lehetőségek sora. És mivelhogy a nyaralás az érkezéssel kezdődik, mindenféle típusú és kategóriájú családbarát szálláshely várja kicsi és nagy vendégeit: felsőkategóriás családi hotelek, otthonos panziók és romantikus parasztgazdaságok garmadából választhatunk, ahogy a strandnál található kemping is ideális megoldás lehet. Válassz a szállásadók által kínált 192 csomagajánlat közül -->>

Bringázás Dél-Burgenlandban Forrás: (c) Burgenland Tourismus/steve.haider.com
Bringázás Dél-Burgenlandban
Kép forrása: (c) Burgenland Tourismus/steve.haider.com


Kerékpártúrák

A napsütötte tartomány több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket. A kínálat a kényelmes családi útvonalaktól a sportos ösvényeken át, egészen az izgalmas hegyi kerékpáros ösvényekig terjed. Egyedül a Fertő tó régiójában 40 kerékpárút összesen 1000 kilométernyi hosszúságban kínál önfeledt élményeket, köztük természetesen a híres tókerülő kerékpárúttal, amely igen közkedvelt a kerékpárosok körében.

A Rosalia régiót híressé tevő eperföldek között vezet a Rosalia kerékpárút, amely elhalad többek között Fraknó vára mellett is.
A napsütötte Közép-Burgenland dimbes-dombos vidékén öt nagyszerű hegyi kerékpáros ösvény várja a kikapcsolódni vágyókat. A dél-burgenlandi Rába–Őrség–Goričko Natúrparkban a Háromország kerékpárút csábít izgalmas felfedezőtúrára. Emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik – kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal.
Természetesen magától értetődik, hogy Burgenlandban a kerékpárkölcsönzők és szervizállomások, kerékpáros szálláshelyek és térképek széles választéka várja a bicikliseket. Ráadásul pannon kerékpártúrádat most már nem csak az interaktív túratervezővel, hanem az okostelefonodon keresztül az is megtervezheted!

 

TOP Kerékpártúrák

A tartományt leginkább a hét válogatott kerékpártúra segítségével fedezhetjük fel. A túrák mindegyike egyedülálló élményt kínál: míg a Fertő–Fertőzugban található B20-as Lacken kerékpárúton (48 km) a természet megfigyelése áll a középpontban, addig a B12-es Cseresznyevirág (43 km) és Fesztivál kerékpárúton (65 km) a borok és a kulturális élmények játsszák a főszerepet. Igazi downhill érzés vár a kerekesekre a Rosalia régióban, az R32-es Rosalia kerékpártúra-útvonalon (58 km), míg a dél-burgenlandi Paradies túra alkalmával csaknem 260 kilométert tehetünk meg elektromos kerékpárral. Európa történetének nyomába is eredhetünk a Vasfüggöny túraútként is ismert Eurovelo 13 (10.400 km) burgenlandi szakaszán.
A napsütötte Közép-Burgenlandban a Sonnenland túrák (130 km), a Vörösbor kerékpárút (36 km), a Zöberntal-Rabnitz (36 km), az Erdei forrás kerékpárút (18 km), a Liszt túraút (27,5 km) és a Natúrpark kerékpárút, valamint számtalan további rövidebb körtúra csábít kerékpározásra. Különösen családbarát választás a 21 km hosszú Termálfürdő kerékpárút vagy a hajtánytúra.

 

Valamennyi kerékpárút jól kitáblázott és túlnyomó részt aszfaltozott. Válaszd ki a neked legmegfelelőbb kerékpártúrát! A kerékpárbarát szálláshelyek és vendéglátóegységek feledhetetlen élménnyé varázsolják a Burgenlandban töltött üdülést. Pattanj kerékpárra Burgenlandban és fedezd fel a pannon tájat két keréken!


A jövő megérkezett - E-bike Burgenlandban is!

A kevésbé sportos vendégek kényelmesebb módon: E-bike segítségével is felfedezhetik a környéket. Kölcsönzők és töltőállomások Burgenland valamennyi régiójában találhatók.
Közép- és Dél-Burgenland szelíd lankái, valamint a Fertő tó körül elterülő, végtelennek tűnő síkság kiadós felfedezőtúrákra csábít. A látványos természeti környezet sportolás közben, mégis kényelmesen fedezhető fel, ha elektromos kerékpárral vágunk neki a kirándulásnak.

Kipróbálnád az E-mountainbike-ot is? Semmi akadálya, Dél-Burgenland területén E-monti edzéseken, túrákon és 2017. márciusától már tesztelésen is részt vehetsz! Hogy hogyan? Kattints >> IDE! << és tudj meg többet!

A helyszínen is számtalan helyen bérelhetünk elektromos kerékpárt, hogy azzal induljunk felfedezőtúrára. Ha elkezdjük tekerni a pedálokat, az e-bike elektromotorjai azonnal rásegítenek a hajtásra. Így olyan távokat is könnyedén megtehetünk vele, amelyeket egyébként csak autóval szoktunk.



Teljesen mindegy, hogy rövid kirándulásról vagy kiadós kerékpártúráról van szó: az e-bike nyergében ülve a mozgás egyedülálló élményt jelent.
A töltőállomások részben költségtérítés ellenében vehetők igénybe, illetve használatukhoz előzetes időpont-egyeztetés szükséges. További információk a technikai lehetőségekről/csatlakozókról, költségekről és időpontokról -->> ITT!

 

Túrázás

Dimbes-dombos tájak vagy szintutak várnak tériszony és meredek emelkedők nélkül! A változatos burgenlandi túraútvonalak az egész család számára megfelelőek A látványos az Alpokaljától a Pannon-síkságig vezet. A számos természeti parkban különféle tanösvényeket találunk, mint például a Borút túraútvonalat a délburgenlandi Pinkatalban, az Almautat a Neuhauser dombvidéken vagy a Cseresznyefavirágzás túrautat a Lajta mentén.

Túra App a telefonodra!

Kirándulásaid megtervezéséhez használd a praktikus okostelefonokra letölthető applikációt, amelyben programok és úti célok között keresgélhetsz egyszerűen: válaszd ki, hogy hova szeretnél utazni, keress rá eseményekre, sportrendezvényekre, ami megtetszik, jelöld be kedvencnek, vagy pedig ha már ott vagy, keress rá, hogy mi található a közeledben. Továbbá egy kattintással felfedezheted, milyen kedvezményeket kínál a Burgenland Card! Tudj meg többet, kattints >> IDE! << a részletekért!

alpannonia® - a túrázás öröme határok nélkül

A Semmeringtől a Pannon-síkságig vezető túraútvonal telis-tele van változatos természeti látnivalókkal: ez az alpannonia®.
Alsó-Ausztria, Stájerország, Burgenland és a szomszédos Magyarország együttműködésében egy összesen 120 km hosszú, élményekben gazdag túraútvonal elkészítése valósult meg.
Számos könnyebbség segíti a túrázókat: csomag- és személyszállítás a fő útvonal mentén. Az egész túra 6 szakaszból áll, naponta 15-21 km hosszú távokkal az alpesi Semmeringtől az erdőkben gazdag Bernsteiner és Günser hegységeken át, a kőszegi borvidékig.

Az alpannonia® tagja az „Ausztria legjobb túraútvonalai“ társulásnak, amely a legjobb osztrák hosszútávú túraútvonalakat foglalja magában és optimális tájékozódást, kivételes természeti látnivalókat, a vendégeknek szóló egyedi szolgáltatásokat és könnyű túrázást tartalmaz a túraútvonal mentén.

Élménytúrázás az alpannonia® keleti felének 3 szakaszán


- 4 éjszaka gazdag reggelivel és este a\'la carte vacsorával
- shuttle/transzfer a csomagoknak
- 3 napos etap Hochneukirchentől Kőszegig
      1. etap 14,2 km
      2. etap 13,8 km
      3. etap 21,5 km

Csomagár személyenként, kétágyas szobában: 188 Eurótól
+ 1,50 Euró/fő/nap idegenforgalmi adó

- Bővebb infó, foglalás >>

 

Túra-, futás- és triatlon programok:

- 2017. szeptember 9. SuperTri triatlonverseny Königsdorfban.
  Fun táv: 300 m úszás / 30 km kerékpározás / 4 km futás
  Supertri: 1500 m úszás / 60 km kerékpározás / 12 km futás
  Csapatváltó: 1500 m úszás / 60 km kerékpározás / 12 km futás
  Nevezés: hamarosan!
 
- 2017. szeptember 9. - akadályfutás Podersdorf strandján, víz és sár minden mennyiségben! Táv: 5-10 km, szakaszos rajt: 12:30-13:00-13:30 órakor. 8-15 éves gyerekek kb. 2 km-es távon birkózhatnak meg az akadályokkal. Jelentkezés, regisztráció -->> ITT!

2017. szeptember 10.  - triatlonverseny Podersdorfban mindenki számára, aki valaha ki szerette volna próbálni! 750 m úszás - 20 km kerékpározás - 5 km futás. Jelentkezés, regisztráció -->> ITT!

 

Állatira jó..

... amikor láma kirándulásra megyünk Dél-Burgenlandban: A nezsideri Elfenhofban a lámákat nem csak simogatni és etetni lehet, hanem akár egy élménytúrára is elkísérhetnek bennünket. A  Rohr-i mocsarat egy látványos vezetett túrán ismerhetjük meg. Azokra a gyerekekre pedig, akik szeretik az egzotikus állatokat, ugyancsak izgalmas kalandok várnak: a Hüllőállatkert Forchtensteinben és strucc-gazdaság Neuhaus/Klausenbachban.

 

 

 

Kapcsolat, bővebb információ:
Burgenland Tourismus GmbH

Logó Forrás: Burgenland Tourismus
Logó
Kép forrása: Burgenland Tourismus

Hirdetés