Menü

sportág: TÚRA    táv: 3,4 km    szintemelkedés: 117 m    szintidő: 30     nehézség: Könnyű (Családi)

Pusztamarót-Kis-Gerecse kőfejtő

Könnyű családi túra Pusztamaróttól családoknak vagy sziklamászóknak a Kis-Gerecse kőfejtőbe.

1. Pusztamaróttól kb. 1 km-re lévő elágazástól indul a túra. Itt lerakhatjuk az autónkat. A balra induló erdészeti úton ne autózzunk akkor sem ha fel van engedve a sorompó. 

2. Innen gyalog a kék jelzést követjük. Az ösvény egyenesen halad felfelé az erdőben. Május elején ameddig a szem ellát medvehagyma borítja a területet. Ha nem vennénk észre, illata hamar elárulja a hollétét. 

3. Az ösvény kicsit jobbra tart, áthaladunk a kicsi árkon ahol a magasfeszültségű áram fut. Itt rögtön jobbra fordulunk, letérünk a kék jelzésről és kicsit visszafelé haladva érjük el a kőfejtőt.

Itt jobbra ForrĂĄs: Mozgásvilág

Még több kép...Klikk a fotóra

 

"Nekem az tetszett, hogy tartottunk egy olyan előadást amit mi találtunk ki. A címe: Szellemház."- Jázmin, 10 éves

"Nekem azért tetszett, mert felmásztunk túra közben egy nagy sziklára. Amikor odaértünk a kőfejtőbe, a két testvéremnek volt ideje felmászni a sziklára. Mielőtt én felvehettem volna a beülőt, eleredt az eső, ezért beálltunk egy fa alá. A vizes falon már nem tudtam felmászni." - Niki,9 éves

 

Összesítés

A Pusztamarót-Kis-Gerecse kőfejtő hossza 3,4 km, az útvonal szintemelkedése 117 méter, szintideje 30, nehézsége könnyű (családi). Az útvonal Magyarország területén található.

Várható időjárás (hőmérséklet, csapadék, szélerősség)

Szerda Csütörtök Péntek Szombat
°C 18 / 25 18 / 26 18 / 25 19 / 23
mm 3.6 3.6 7.2 19.3
km/h 6.1 7.2 5.4 11.2

Hosszabb távú, részletesebb előrejelzések: meteoplaza.info