Klavdia - Delikipos gyalogtúra Túra

A Klavdia - Delikipos gyalogtúra Túra hossza 28 Km. szintideje 10 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ciprus területén található.
Hirdetés

 

Klavdia - Delikipos gyalogtúra

III. szakasz - 2.1.

 

80703-E4-Sheet-III..jpg
80703-E4-Sheet-III..jpg

Ciprus az E4 európai hosszú távú gyalogtúra, a 11 hosszú távú gyalogtúra hálózatának legkeletibb szakasza, amely Gibraltárnál kezdődik és több ezer kilométeres útvonalon átvág Spanyolországon, Franciaországon, Svájcon, Németországon, Ausztrián, Magyarországon, Bulgárián, Görögországon, Krétán és Cipruson.

Az út Ciprusi szakasza a Larnaka repülőtértől a Pafos repülőtérig tart. Az útvonal átvág a Cape Gkrekon, hosszú vidéki tájon áthaladva fel a Troodos hegységbe és le az Akamas régióhoz, kivételes szépségű tájakat és jelentős ökológiai, történelmi, kulturális és tudományos értékű területeket jár be.

Az egy menetben túl hosszú útvonal elsősorban természetjáró túra, amely kihagy egyes szép tájakat és fontos kulturális látnivalókat, de jól bemutatja Ciprus jellegzetességeit.

Túra leírása:
Az ösvény első része Klavdia falunál kezdődik, és a Delikipos Parknál ér véget. A környező terület részben hegyvidékes, jellemzőek a lávapárnák, a dolerit hasadékok, valamint a dolerit és hordalékos lerakódások. Az erdei növényzet főleg kalábriai fenyő, ciprus, vad olíva, mediterrán galagonya és masztixfa, míg a gyümölcsfák közül megtalálható az olíva és a szentjánoskenyérfa.

Az ösvény Klavdiából délnyugati irányba indul a Stavrovouni kolostorhoz a Panagia tis Stazousas, az Agios Modestos és az Agia Varvara templom felé. A Stavrovouni (A Kereszt Hegye) kolostort Agia Eleni építette 327-ben, aki a szent kereszt egy darabját otthagyta, innen kapta nevét.. A kolostor területére hölgyek nem léphetnek be. Az út ezután északnyugati irányban halad tovább Kornos falu és a Kornos piknikezőhely felé, és Delikipos falunál ér véget. Az út mentén rengeteg létesítmény van, köztük vendéglátó helyek és orvosi segítség. A Stavrovouni csúcsról csodálatos kilátás tárul elénk, és érdekesség a hagyományos fazekasság Kornos faluban.

  

 
81134-Log-.jpg
81134-Log-.jpg

További információk:
Ciprusi Idegenforgalmi Hivatal
Budapest, Dorottya u. 3.
tel: 2666-044
fax: 2666-043
ciprusinfo@t-online.hu
Hirdetés