Királyrétről Nagy-Hideg-Hegyre

Királyrétről Nagy-Hideg-Hegyre

Kakuk András
Kakuk András
A Királyrétről Nagy-Hideg-Hegyre hossza 9 Km. Az útvonal szintemelkedése 493 m, szintideje 3 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Királyréti indulás

Azaz parkolás. Általában autóval érkeznek erre a közkedvelt helyre a turisták. A parkoló 1 000 Ft-ba kerül, ha alul állsz meg a Várhegy.-kilátónál, de 2 000 Ft-ba (2023 eleji árak), ha feljebb a Cseresznyefa parkolóban. A két pont között majd 4 km a távolság, szóval szerintem érdemesebb feljebb menni a drágább helyekre, mert az út mentén amúgy sem annyira érdekes a séta. Persze, csak akkor, ha van még hely. 

Cseresznyefa parkoló

A túránk innen indul. Sok lehetőségünk van, de most mi a leggyorsabbra koncentrálunk. Így is két választásunk van: a piros kereszt vagy a kék kereszt. Talán a kék gyorsabb, maradjunk most annál. 

Mégiscsak a piros kereszt

Nem szórakozom, a kék kereszt és a piros kereszt az indulás után összetalálkozik, majd újra szétválik. Ennél a pontnál válasszuk a pirosat, mert az egyenesen felfele igyekszik, míg a kék a Rakodó-nyereg felé kerül. Ha csapadékos időben vagy sok csapadék utáni időben túrázunk számítsunk arra, hogy több helyen kell vízmosásokon vagy az ún- Nagy-vasfazék patakon átkelni.

Királyrétről Nagy-hideg-hegyre-2
Patak átkelés
Királyrétről Nagy-hideg-hegyre-2
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Kék négyzet

A piros kereszt a sípálya alatt találkozik a kék négyzettel. Térjünk le rá, az fog egyenesen felvinni a sípályán a turistaházhoz. 

Királyrétről Nagy-hideg-hegyre-1
NHH sípálya
Királyrétről Nagy-hideg-hegyre-1
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág
Hirdetés
Hirdetés