Gyalogtúra a sípálya körül

A Gyalogtúra a sípálya körül hossza 5 Km. szintideje 2 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Az eplényi Bringaréna (télen Síaréna) környékén túrázunk, érintve az Álmoshegyi kilátót. Akár családosok, gyerekekkel is nekivághatnak. Helyenként keresztezzük a Bringaréna kijelölt kerékpáros útvonalait (táblák jelölik), itt legyünk óvatosabbak.

 
 01 Eplényből indulunk a Holle Anyó panziótól, a Bringaréna (télen síaréna) tövéből. A parkoló végén - bár nem látszik - indul egy tanösvény, amit követünk.

 Gyalogtúra a sípálya körül

02 A tanösvény nyomán egy panorámás terepre jutunk, ahol jobbra 90fokkal délnyugati irányba haladunk tovább. Ennek a végén eplényi panoráma, játszótér és egy szépen ívelt focipálya fogad.

 Gyalogtúra a sípálya körül

 

03 A táblákat a "kilátó" felé követjük, így rövidesen eljutunk az Álmoshegyi-kilátóhoz (érdemes felkapaszkodni a tetejére).

 Gyalogtúra a sípálya körül

04 A kilátótól már csak egy köpésnyire van a sífelvonó teteje, ami mellett elindulunk lefelé a jobb szélső pályán, a DownHill starthelytől jobbra.

05 Nemsokára keresztben egy ösvény halad át a pályán, jobbra kövessük.

06 Beleütközünk újra a tanösvénybe, balra, lefelé haladunk rajta.

 Az eplényi Bringaréna (télen Síaréna) környékén túrázunk, érintve az Álmoshegyi kilátót. Akár családosok, gyerekekkel is nekivághatnak. Helyenként keresztezzük a Bringaréna kijelölt kerékpáros útvonalait (táblák jelölik), itt legyünk óvatosabbak.   google   01 Eplényből indulunk a Holle Anyó panziótól, a Bringaréna (télen síaréna) tövéből. A parkoló végén - bár nem látszik - indul egy tanösvény, amit követünk.     02 A tanösvény nyomán egy panorámás terepre jutunk, ahol jobbra 90fokkal délnyugati irányba haladunk tovább. Ennek a végén eplényi panoráma, játszótér és egy szépen ívelt focipálya fogad.     03 A táblákat a

07 Leérve a sípálya hóágyúrendszerét tápláló tóhoz, balra fordulunk és a pláyák tövében visszaérünk kiindulópontunkig.

Hirdetés