Glocknerrunde 7 napos magashegyi túra Túra

A Glocknerrunde 7 napos magashegyi túra Túra hossza 108 Km. Az útvonal szintemelkedése 10 m, szintideje 66 Óra 30 Perc, nehézsége Nehéz. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Ajánlott időszak: július – szeptember

Rövid leírás: Az Annapurnai körút Nepálban, a Kailash körút Tibet-ben… körutak markánsan magas vagy vallási szempontból fontos hegyek körül mindig is a hegymászók nagy álma. Ezzel a túrával a Hohe Tauern Nemzeti Park közepén kialakításra került egy 7 napos, gleccsermentes és nem túl nehéz túra Ausztria legmagasabb és legszebb hegycsúcsa körül!

Túra kezdete: Glocknerhaus a Grossglockner Magashegyi úton

Útleírás: részletes leírás az OeAV honlapján


Biztonsági figyelmeztetés:

A túra nem vezet át sehol gleccseren és technikailag nehéz szakaszai sincsenek, mint sziklamászás vagy kötéllel történő hegymászás.

Ennek ellenére fontos tekintettel lenni arra, hogy az útvonal magashegyi, alpesi utakon vezet keresztül! Régi kemény hómezők miatt nyáron is szükséges lehet a mászóvas használata. A vihar veszélyre is figyelni kell, illetve a nagyon jó fizikai állapot, edzettség ehhez a túrához elengedhetetlen.

Heiligenblut Forrás: (c) Kaernten Werbung_KWOMA AGBs
Heiligenblut
Kép forrása: (c) Kaernten Werbung_KWOMA AGBs
 


Megközelítés:
 Heiligenblutból indulva a Gloßglockner Magashegyi úton autózunk a Glocknerhausig
Parkolás: Glocknerhaus környéke

Tömegközlekedés: a túrához ideális a Nemzeti Park Wanderbus járata, mely június és szeptember között naponta többször közlekedik a Ferenc-József-Kilátóig, érintve a Glocknerhaust

Túra vége: Glocknerhaus a Großglockner Magashegyi úton

Írók és forrás:
Író: Andreas Kleinwächter
Kiállítva: 2014.03.07.
Módosítva: 2017.05.07.
Forrás: Kärnten Hohe Tauern

Hirdetés