Dobogókő - Rezső-körút Túra

A Dobogókő - Rezső-körút Túra hossza 3 Km. Az útvonal szintemelkedése 40 m, szintideje 40 Perc, nehézsége Könnyű. Az útvonal Magyarország területén található.
Hirdetés

Ez a rövid túra két kilátót is érint: az egyik a Dobogókői-kilátó, a másik a Rezső-kilátó.

A gyerekekkel is járható ösvények szinte teljesen szintben haladnak mindenféle technikai nehézség nélkül, mégis sok a látnivaló. A kilátópontokon kívül az erdőben kacskaringózó kellemes kis ösvény, nyíló virágokkal és sudár fákkal ízelítőt ad a pilisi túraútvonalak sokszínűségéből.

Ha pedig ez a 3,16 km kevésnek bizonyul, úgy bőségesen van még akár innen, a Dobogókőről induló hosszabb túránk is:

Pilisi túrák
 


Dobogókő - Rezső-körút

1. A Dobogókői-kilátóból indulunk. A kilátó melletti útelágazáshoz visszatérve balra folytatjuk utunkat, ahol az összes jelzés még együtt halad.
 

 

Dobogókő-kilátó Forrás: Mozgásvilág.hu
Dobogókő-kilátó
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériáért katt a képre!
 

 

2. Elhaladunk a Thirring-körút elágazása mellett is, de mi egyenesen megyünk tovább. Követjük a fára festett jelzéseket, sehol nem kell letérnünk az útról és máris belefutunk a Rezső-kilátóba. Innen egy kicsit más szögből is megcsodálhatjuk a kilátást, majd egy nem jelzett, de jól látható kis ösvényre lépve, becsatlakozunk a zöld kereszt jelzésű turistaútba.
 

 

Rezső-kilátó információs tábla Forrás: Mozgásvilág.hu
Rezső-kilátó információs tábla
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Galériáért katt a képre!

 

 

 

3. Ez keskenyebb ösvény, amely kellemesen kanyarog az erdőben nyíló virágok és csodaszép fák között. Amikor az út ketté ágazik, mi egyenesen kimegyünk az aszfaltútra, majd annak a túlsó oldalán visszakanyarodunk Dobogókő felé.

 

Kellemes egynyomos kis ösvény kanyarog az erdőben Forrás: Mozgásvilág.hu
Kellemes egynyomos kis ösvény kanyarog az erdőben
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

 

 

Galériáért katt a képre!

 

 

 

4.nagy parkolón átsétálunk, majd becsatlakozunk az aszfaltút mellett futó jelzett turistaútba, amelyen visszasétálunk Dobogókő központjába.

Hirdetés