BergZeitReise 4. szakasz: Seewiesen - Graf Meran Haus/Veitsch Túra

A BergZeitReise 4. szakasz: Seewiesen - Graf Meran Haus/Veitsch Túra hossza 18 Km. Az útvonal szintemelkedése 1436 m, szintideje 7 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Seewiesenből, a stájer Heiligenbluton át, a Seeberg-, a Göriacher- és a Turnauer Almokon (hegyi legelők) keresztül a Scheikl Alpengasthofig (alpesi vendéglő), majd a veitschi Graf Meran Hausig.

Kiindulópont: Seewiesen
Cél/Szállás: Graf Meran Haus

Menetidő (szünetek nélkül): kb. 7 ½ óra

Nehézség/Karakterisztika: hegyi legelőkön keresztül vezető, hosszú túra, a végén meredek emelkedőn jutunk a Graf Meran Hausig, de összességében nem különösebben nehéz.


Látnivalók: a Seeberg és a Rotsohlalm közötti csodaszép és máig használt hegyi legelők és a Rotsohlalmon található Nikolokreuz (kereszt)
 

 

4. szakasz: Seewiesen - Veitsch ForrĂĄs: (c) Steininger
4. szakasz: Seewiesen - Veitsch
Kép forrása: (c) Steininger

 


Leírás: Ma a stájer herceg kíséri utunkat Seewiesentől egészen Veitschig. Habsburg–Lotaringiai János főherceg sokat tett Stájerországért. Az oktatás, az ipar, a mezőgazdaság és a kultúra területén egyaránt jelentős volt politikai ténykedése.

A Seewiesen közelében építette fel az úgynevezett Brandhofot, ahol megismerkedett a postamester lányával, Anna Plochlal, akit 1829-ben feleségül vett. Házasságuk a lány polgári származása miatt nagy felháborodást keltett.

A Brandhofot elhagyva a Seeberg-, a Göriacher-, a Turnauerés a Rotsohlalm hegyi legelőin hullámozva érkezünk a nap utolsó emelkedőjéhez, ahol a kapaszkodás megkezdése előtt a Scheikl alpesi vendéglőben pihenhetünk meg.

Az utolsó kapaszkodó teljesítéséhez még jó két órára van szükség, hogy végül elérjük a Veitsch fennsíkját. Itt találjuk következő szállásunkat a különös nevű Meran házat. Az elnevezés onnan ered, hogy a régió egyik legfontosabb támogatója Habsburg-Lotaringiai János főherceg 1845-ben megkapta a Merano hercege címet, így ez a ház neki állít emléket.
 

Információ: Tourismus Veitsch, tel.: +43 699 1738 5617
Szállásinfó: +43 664 1513 220

 

       

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

             

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

          

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

 

Hirdetés