BergZeitReise 2. szakasz: Sonnschienalm - Schiestlhaus /Hochschwab

A BergZeitReise 2. szakasz: Sonnschienalm - Schiestlhaus /Hochschwab hossza 11 Km. Az útvonal szintemelkedése 940 m, szintideje 5 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

A Sonnschienalmtól a Häuslalmon és a hatalmas Hochschwabon (2277 méteres magasságával a túraajánlóban szereplő útvonalak legmagasabb pontja) át a Schiestlhausig (menedékház) vagy a Voisthalerhütteig.

Kiindulópont: Sonnschienalm
Cél/Szállás: Schiestlhaus/ Voisthalerhütte

Menetidő (szünetek nélkül): kb. 5 óra

Nehézség/Karakterisztika: magashegyi túra, fennsíkokon vezető útvonalon, köd esetén nehéz tájékozódás és koratavaszig megmaradó hó

Látnivalók: a Hochschwab masszívum hegyi legelői, a Sack wiesensee (fürdési lehetőség), a Hochschwab csúcsa, a Schiestlhaus menedékház. A környék az alpesi régió zergékben leggazdagabb területe, valamint Bécs és Grác ivóvízellátója.
 

 

Sonnschienalm Schiestlhaus Hochschwab Forrás: (c) Andreas Steininger
Sonnschienalm Schiestlhaus Hochschwab
Kép forrása: (c) Andreas Steininger

 


Leírás: Alighogy magunk mögött hagytuk a Sonnschienalmot, máris a Sackwiesen-tó előtt állunk, ami forró nyári napokon 1500 méteres magasságban fürdésre csábít.

A víz a Hochschwab egyik legnagyobb kincse, így ez a közel 650 négyzetkilométeres hegylánc a milliós főváros Bécs és a stájer megyeszékhely Grác vízellátója. A forrásvíz szállítását végző vízvezeték hálózat a mérnöki tudomány csúcsteljesítménye, amit Ferenc József császár idején, a 19. században építettek ki.

A rengeteg forráson túl a Hochschwab vadvilága is óriási gazdagságnak örvend. A helyiek által kedvesen Schwabnak becézett hegylánc ugyanis az Alpok egyik állatokban leggazdagabb területe – amely a kulináris kínálatban is tükröződik. A túra megkoronázásaként a 2277 méter magas Hochschwab tetejéről – az „Időutazás a hegyekben” legmagasabb pontjáról – gyönyörködhetünk a minket körülvevő táj szépségében.
 

Információ: Tourismusverband Hochschwab, tel.: +43 3861 3700
Szállásinfó: +43 699 1081 2199 vagy 
+43 664 511 2475 

         

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

             

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

        

Logó ForrĂĄs: (c) TRV Hochsteiermark
Logó
Kép forrása: (c) TRV Hochsteiermark

 

Hirdetés