aki keres, talál
Hirdetés

Túraútvonalak a Großglockner körül

Egy igazán vadregényes túrára vállalkozunk, ha a Pasterze-gleccsertúrára indulunk, viszonylag rövid táv alatt és elfogatható szintemelkedéssel olyan látnivalóban lehet részünk, ami biztosan maradandó élmény lesz.

#túrázás

A Grossglockner alpesi panorámaút mellől számos túraútvonal indul, jópár ezek közül a Hochtor közeléből. A Hochtor a panorámaút legmagasabb pontja a maga 2504 méterével. A Schareck csúcstúra útvonala is innen indul.

#túrázás

#túrázás

#túrázás

Megerőltető átkelés a Tauern fő gerincén. Az egyes napok szakaszai nagy tapasztalatot igényelnek. Rövid kötélbiztosítások a hegyoldalakon ugyanúgy vannak, mint nem kevésbé veszélyes gleccser-szakaszok. Csak gyakorlott alpinistának javasolt!

#túrázás
Hirdetés

A Nagy Zirknitzvölgy (Das Grosse Zirknitztal) egy grandiózus magashegyi völgy, dübörgő vízesésekkel, csodálatos fenyőerdőkkel és messzire nyúló titokzatos történelemmel. Évszázadokkal ezelőtt itt a hegyi vadon közepén volt ugyanis a legendás aranybányásza

#túrázás
Ragga-szurdoktúra
3Km Könnyű Túra

A Ragga patak az általa kivájt szurdokban hatalmas robajjal zúg alá, szinte beszélgetni is lehetetlen. A szurdok annyira szűk és olyan mélyen vájódott be a hegybe, hogy helyenként az eget sem lehet látni.

#túrázás

A Pasterze gleccserút és a Gamsgrubenweg a Nemzeti Park klasszikusai közé számítanak. Mind különösebb nehézség nélkül végigjárhatók. A két út remekül kombinálható, de egyenként is nagy élményt nyújtanak.

#túrázás
Hirdetés

A túraútvonal a Mohar lejtőin vezet végig, csodálatos kilátással a Schober csoport hegyeire és a Lienzi Dolomitokra valamint a az Asten völgyének legelőire.

#túrázás
Mohar csúcstúra
10Km Közepes Túra

Könnyű ugyanakkor különösen szép panorámákkal tarkított túra az alpesi legelők csodálatos világába. A Mohar a Nemzeti Park egyik legszebb csúcsa, ahonnan egyedülálló kilátás nyílik és még a Dolomitokat is látni lehet.

#túrázás

Nem túl nehéz túra a Tauern fő gerincén, helyenként történelmi szakaszon.

#túrázás
Mallnitz-völgy körút
13Km Könnyű Túra

A „Mallnitz-völgy körút” csillagszerűen vezet el a három Mallnitz környéki völgybe: Tauern-völgy, Seebach-völgy és Dösen-völgy. A túra során megismerhetjük a Mallnitz környéki hegyek világát.

#túrázás

Nem véletlenül viseli a Möll völgye fölött álló fogadó a „Himmelbauer” nevet. (Himmel=ég) Látszólag magasan az égen trónol Obervellach felett. Karintia távolabbi területeire is nyílik innen kilátás, egészen a Karavankákig és a Júliai Alpokig.

#túrázás
Hirdetés
Hirdetés