Mallnitzer Tauern (Hagener Hütte) Túra

A Mallnitzer Tauern (Hagener Hütte) Túra hossza 12 Km. Az útvonal szintemelkedése 904 m, szintideje 5 Óra, nehézsége Közepes. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Javasolt időszak: június – október

Nem túl nehéz túra a Tauern fő gerincén, helyenként történelmi szakaszon.

A hegyek változtak a legkevésbé a kelták, a rómaiak és a málhás öszvérek kora óta. De ők is ilyennek látták a hegyket, mint mi? Számukra azonban valószínűleg több kötelességet, mint szórakozást jelentett. A lényeg mindig is az volt, hogy az értékes árukat hamar és biztonságosan szállítsák át a hegyeken. Ennek érdekében építették a Tauern házat (Tauernhaus) is. Eredetileg az öszvérfogatoknak épült, hogy itt egy kicsit elidőzzenek.

A túra kiinduló és végpontja: Jamnigalm parkoló


Itiner

1. A parkolótól néhány szerpentinen át érkezünk meg a Jamnighüttehez. Ezután észak felé megyünk tovább egy jól kijelölt úton. A Tauern patak felett egy fahídon megyünk át, amit egy könnyű emelkedő követ egészen egy kapuig. Ezután egy újabb híd következik, majd egy elágazás Tauernmähder felé. Balra tartva a főúton maradunk és elérjük a Kolbnitzer Alpesi fogadót.

2. A Tauern keresztjét ehagyva jutunk el a történelmi Tauernhausig. Nem sokkal később elérjük a Hagener Hüttét. A visszaúton javasoljuk, hogy még Almboden előtt közvetlenül a híd után a kék pontokkal jelzett római úton haladjunk. Az út enyhe emelkedő és ereszkedő szakaszokat követően elér addig a pontig, ahol a régi út még jól látható. Ezt követően az út visszavezet a parkolóhoz.

Hagener Hütte Forrás: (c) Andreas Kleinwächter, Sektion Hagen
Hagener Hütte
Kép forrása: (c) Andreas Kleinwächter, Sektion Hagen
 


A szerző javaslata:
 Mallnitz központból 3 km-re az út  a Tauern-völgybe vezet Jamnigalm parkolójáig. Tipp: kösd össze a mallnitzi túrát egy látgatással a Nemzeti Park központjával.

Parkolás: Jamnigalm parkoló vagy a Stockerhütte környéke 

 

Szerző és forás:
Szerző: Nationalpark-Region Hohe Tauern
Létehotva: 2010,05.03.
Módosítva: 2017.05.01.
Forás Kärnten Hohe Tauern

Hirdetés