Mallnitz-völgy körút Túra

A Mallnitz-völgy körút Túra hossza 13 Km. Az útvonal szintemelkedése 409 m, szintideje 5 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Javasolt időszak: május - október

A „Mallnitzi völgykörút” csillagszerűen vezet el a három Mallnitz környéki völgybe: Tauern-völgy, Seebach-völgy és Dösen-völgy. A túra során megismerhetjük a Mallnitz környéki hegyek világát, felfedezhetünk további célpontokat és mindezt egy egyszerű túra keretében.

Az egyes végpontokon pihenőhelyeket alakítottak ki és táblákat állítotak fel, melyekről sok információt szerezhetünk. Érdemes mindig megállni, pihenni és további túraterveket készíteni! A körutat az óra járásával megegyezően jelölték ki, de természetesen a másik irányba is járható. 

Kiindulópont: Mallnitz központ
A túra vége: Mallnitz központ

Itiner

1. Mallnitz-völgy körút: a templom mellett elhaladunk az ún. Hengstenbergweg-ig, mely a település szélén emelkedő Winklerpalfens lábánál található. Elmegyünk a Nationalparkzentrum (BIOS) mellett is. Hamarosan megpillantjuk a Tauern-völgyet és a föléje magasodó Geiselspitzét. Az információs ponton a Gutenbrunn fogadó közelében keresztezzük az autóutat és a völgy túloldalán az ún. Ebelingweg-en térünk vissza a településre vagy folytathatjuk utunkat a Seebach-völgybe.
Időtartam 1-1,5 óra

2. Seebachtal (Seebach-völgy) körút: ez a túra az ún. „Ebelingweg“-et követi a Liesgelesspitze lábánál. Átkelünk az 1909-ben épített Tauern alagút hatalmas kapuján és lassan elérjük a Weissenbach patak torkolatát, ahol a Seebachba ömlik. Hamarosan elérjük a fordulót, de kicsit tovább haladva elmehetünk a Stappitzer tóhoz is, ami egy igazi ékszere a természetnek. A visszaút a másik (keleti) oldalon halad.
Időtartam 2-2,5 óra.

A Seebachtal völgye a magasból Forrás: www.mozgasvilag.hu
A Seebachtal völgye a magasból
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


3. Dösental (Dösen-völgy) körút:
ez a szakasz nem közvetlenül a Dösen-völgybe vezet el minket de az információs pontról csodás kilátás nyílik az Auernigre és a Säuleckre, melyek a legkedveltebb úti célok ebben a völgyben. Az odaút a vasút közelében halad, míg a visszaút a régi mallnitzi úton.
Időtartam: 1,5-2 óra

A szerző tippje: a körutakat egyben is meg lehet tenni, de az egyes völgyek önmagukban is magával ragadóak. A visszautat mindhárom völgyben kitáblázták!

Térkép: a pontos térkép a mallnitzi információs irodában szerezhető be. 

Megközelítés: Mallnitzot vasúttal is könnyen el lehet érni. Nemzetközi vonatok is megállnak Mallnitz-Obervellach állomáson kétóránként.

Ittalvó vendégek részére mindig van transzfer a szálláshelyre. (Jelezni kell foglaláskor)

Parkolás: nagy parkoló áll rendelkezésre a vasútállomásnál, közel a központhoz. Itt van az információs iroda és a templom is a közelben. Lehetőség van arra is, hogy az Ankogel felvonóhoz autózunk és ott kezdjük meg a túrát.

Tömegközlekedés: mivel a túra kezdő és végpontja is a település, nincs szükség járműre.

Hirdetés