Forclaz 900 egyszemélyes túrasátor Hír

Forclaz 900 egyszemélyes túrasátor Hír

2018/09/16
Hirdetés

Ha több napos nomád túrára indulunk, nagyon fontos a napról-napra megfelelő regenerálódás, pihenés. Ehhez viszont alkalmas alvó helyet kell magunkkal vinni. És ha már vinnünk kell, nem árt, ha minél könnyebb. Épp ezért a Forclaz tervezői ezt az egyszemélyes túrasátrat csak 1600 grammosra készítették – könnyű vinni, és kis helyen is elfér.

A sátor kétrétegű, melyből a külső vászon vízhatlanító-bevonattal van ellátva, és 4000 mm-, míg a sátor alja 5000 mm vízállóságú. . A külső vászont 8,5 mm-es "DAC Featherlite NSL" alumínium rudak feszítik ki - könnyűek, de törés- és fagyállóak. Teljes értékű sátorként használva 70 km/h erősségű szélnek ellenáll. Amúgy a sátor 3 módon használható: teljes értékű sátorként, csak hálófülkeként (nincs vízálló ponyva fent) valamint a ponyva menedékként.

Forclaz_turasator_4.jpg Kép forrása: Decathlon

Egyik oldalt előtér található, melyben egy nagyjából maximum 70 literes hátizsák és egyéb, kisebb felszereléseink férnek el, védve az esőtől és egyéb időjárási behatásoktól. Az ajtón, ami két irányból is nyitható, szúnyogháló is van, így nem lesz gondunk a rovarokkal, bogarakkal.

Mivel egyszemélyes sátor, sok hely nincs benne. A beltér magassága 95 cm, hossza 210 cm, szélessége 60 cm. A fülkében oldalt három darab hálós zsebet, valamint a tetején egy akasztót (például lámpának) találunk.

 
További infók a Decathlon oldalán
Hirdetés