Síkölcsönzés a Decathlonban

Síkölcsönzés a Decathlonban

Takács Viktor
Takács Viktor - Támogatott tartalom
2023/11/25
Foglalj egyszerűen online és síelj tökéletesen karbantartott, minőségi felszereléssel

Ahogy közeleg a síszezon, egyre többen porolják le otthon a sífelszerelést és nézik vagy nézetik át a léceket, bakancsokat, hogy alkalmasak állapotban vannak e a síelésre. Egy kis élezés és egy kis vaxolás a legtöbb lécre, snowboardra ráfér és akad olyan eset is, amikor a gyerek egészen egyszerűen kinőtte az adott méretet és le kell cserélni az egész szettet. Ilyen problémájuk persze csak azoknak akad, akik saját felszereléssel rendelkeznek. Mivel egy magyar család általában max. egy hetes téli vakációt engedhet meg magának, sokan vannak olyanok, akik inkább a felszerelés kölcsönzés mellett teszik le a voksukat. A kölcsönzés nem jelent egyszerre akkora kiadást, mint a vásárlás és a fent említett szervizelős, cserélgetős macerától is megkíméli magát az ember. Sokan nem tudják, de a legnagyobb magyarországi sportáruház láncnál, a Decathlonnál is van lehetőség sífelszerelést kölcsönözni. Ezt a szolgáltatást idéntől, a korábbiakkal ellentétben nem külsős cég teszi lehetővé a multi számára, a teljes procedúra az elejétől a végéig házon belül történik majd.

Milyen eszközöket lehet bérelni?

Természetesen a Decathlon a kölcsönzőben csak saját márkás termékekkel dolgozik, melyek között akadnak olyan, a vásárlók számára ismeretlen „rental” verziók is, melyek a polcokon levő modellek megerősített darabjai. Ezek a lécek és cipők jobban bírják a strapát, mint az alapmodellek, kifejezetten fokozott intenzitású felhasználásra tervezték őket. Persze az, hogy nem minden kölcsönzős „egyed” ilyen megerősített verzió, nem jelenti azt, hogy a sima, áruházban is kapható modellekkel gond lenne. A Decathlon szakemberei minden kölcsönzési periódus után, legyen az egy nap vagy egy hét, átnézik a visszavett eszközöket és elvégzik rajtuk a szükséges javításokat. A felhasználó minden esetben tökéletesen funkcionáló, frissen szervizelt sportszert kap a pénzéért! Sajnos egyelőre tetőboxot és sisakokat nem tudunk bérelni a felszerelés mellé, reméljük, ez a jövőben változni fog.

Síkölcsönzés a Decathlonban-5
Síkölcsönzés a Decathlonban-5
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Hogy működik a kölcsönzés?

A bérlési szolgáltatást csak és kizárólag online lehet elérni. Ezt azt jelenti, hogy személyesen az áruházban nincs lehetőség foglalást leadni, azonban, ha segítségre van szükségünk, bátran kérhetjük az áruházi eladók segítségét. A síléceknél választhatunk alap és prémium kategória közül, a többi eszköznél csak egy féle szint érhető el. A kölcsönzési intervallum és a méretek megadása után az elérhető készletből az egyes eszközöket egy sima webshophoz hasonlóan tudjuk a kosárba tenni. A fizetést követően a platformon elérhető chat ablakban érdemes egyeztetni egy időpontot a felszerelések felpróbálására (néhány napon belül), így biztosak lehetünk abban, hogy nem a síelés előtti napon, az átvételkor derül ki, hogy nem jó méretet választottunk. A próba után van lehetőség a méreteket korrigálni, azonban ezt sajnos egyelőre csak a teljes foglalás törlésével és újrafoglalásával tudjuk megtenni, melyben a kölcsönzős kollégák természetesen szívesen segítenek. Ebben az esetben a már kifizetett összeget visszautalják a számlánkra. Érdemes megemlíteni, hogy az egyébként is baráti napi bérleti díj összegéből három napot meghaladó foglalás esetén már jelentős kedvezményeket kaphatunk, így egy hosszabb síelés esetén sem megy rá a gatyánk a felszerelésre.

Síkölcsönzés a Decathlonban-3
Síkölcsönzés a Decathlonban-3
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág

Mennyi az annyi?

Ahogy azt a Decathlonnál vásárlóként megszokhattuk, az árak a kölcsönzőben is magukért beszélnek. A multi a jelenlegi piaci átlagárnál kedvezőbben kínálja kölcsönzési szolgáltatását. Egy teljes szett (síléc, síbakancs, síbot) még prémium kategóriás síléc esetén is mindössze 4870 Ft-ba kerül naponta, ráadásul a 3. napot követően ez az ár minden egyes nappal 10 %-kal csökken. Ennyiért van, ahol már a sílécet sem adják oda, nemhogy az egész szettet. Aki spórolni akar, annak egyértelműen itt a helye!

Síkölcsönzés a Decathlonban-2
Síkölcsönzés a Decathlonban-2
Síkölcsönzés a Decathlonban-2
Síkölcsönzés a Decathlonban-1
Síkölcsönzés a Decathlonban-1
Síkölcsönzés a Decathlonban-1

Alkalmi kölcsönzés és tartósbérlet

Az elkövetkezendő években a korábbiakban megszokott módon, alkalmi kölcsönzésre lesz lehetőség (mely akár 2 hónap is lehet), azonban a Decathlon tervezi, hogy a későbbiekben, külföldi példákra alapozva lesz lehetőség az autós tartósbérlethez hasonló, hosszútávú (min. 3 hónap) bérlési konstrukcióra is, melyben a bérlő akár egy teljesen új felszerelést is hazavihet egy előre meghatározott havidíj fejében. A kölcsönzőben egyébként számos más sportszert is lehetőségünk van bérbevenni. Van még szánkó, teniszütő, felnőtt és gyerek kerékpárok, e-bike, kerékpártartó és kerékpárszállításra alkalmas utánfutó is. Minden, amire egy sportos kikapcsolódás alkalmával szükség lehet!

Decathlon rent

Síkölcsönzés a Decathlonban-4
Síkölcsönzés a Decathlonban-4
Forrás: Kakuk András - Mozgásvilág