Quechua vagy Forclaz? Hír

Quechua vagy Forclaz? Hír

(x) - Támogatott tartalom
2018/09/13
Túrázás vagy kirándulás? A jövőben a Decathlon által kínált outdoor termékek közül ezen kérdésre válaszolva tudunk majd megfelelőt választani. 

Hogy mi a különbség a kettő között? A felhasználás jellegét, milyenségét tekintve igen sok, hiszen az utóbbi esetében csak egynapos, rövid és könnyed utakról van szó, ahol a robosztus kialakítás helyett többre értékeljük a könnyű és kényelmes cuccokat, és nincs szükségünk variálható, vagy épp rengeteg pakolási lehetőséggel rendelkező termékekre.

Úgy gondolom, nem kell bemutatnom senkinek sem a Quechua márka nevet, mely a Decathlon sportszergyártó cég sajátja. Főleg az olcsó cuccok szinonimájaként terjedt el, de a francia cég már jó ideje munkálkodik azon, hogy ezen beidegződést és általánosítást megváltoztassa. Ennek egyik lépése volt a visszajelzések alapján nem népszerű termékek kivonása illetve továbbfejlesztése. Most pedig az eddigi outdoor termékkínálatot osztják a felhasználás jellege szerint két részre, így könnyebben tudunk majd saját tevékenységünkhöz és aktivitásunk milyenségéhez megfelelő terméket választani.

 

Quechua

Egynapos kirándulásokra tervezve
 

Az eddigi Quechua márka nagyon széleskörű termékkínálata a jövőben a kirándulásokra, azaz az egynapos, rövid túrákra fog fókuszálni. De pontosan mire is van szükségünk ilyen kirándulások során?

 

Quechua természetjárás Forrás: Decathlon
Quechua természetjárás
Kép forrása: Decathlon

 

Legyen szó laza egy sétáról az erdőben, egy rövid hegyi kirándulásról vagy egy intenzívebb túráról, ezen termékek tervezésénél a kis súlyra, és kényelemre törekednek. Ilyen aktivitások során nincs szükségünk extrém körülményekre készült robosztus technikai anyagokra, inkább az számít, hogy kényelmesek és a hétköznapi viselet érzésétől ne álljanak távol. Ha pakolunk magunknak cuccokat, bőven elég egy olyan hátizsák, ami 10-40 literes méretnél nem nagyobb. Lábbelinek pedig inkább húzunk félcipőt, vagy félszárú cipőt, mint bakancsot. Nem számít ilyen kirándulások során a kompakt méret, hiszen nem kell hosszú távon vinnünk.

 

Quechua intenzív túrázás Forrás: Decathlon
Quechua intenzív túrázás
Kép forrása: Decathlon

 

A Quechua termékeket három kategóriába sorolva kínálják: kezdő, haladó és profi. Míg egy kezdő csak jó idő esetén indul el kirándulni, és csak a kijelölt utakon halad, addig egy haladót már nem feltétlen zavar, ha elromlik az időjárás és esik picit, vagy ha az útvonal nem túl jól kiépített. A profi pedig mindegy merre indul el és milyen időjárásban.

 

Quechua Forrás: Decathlon
Quechua
Kép forrása: Decathlon

Megnézem

 

Forclaz

Többnapos kirándulásokhoz, amikor hosszú időre magad mögött hagysz mindent

Amikor növeljük a távolságokat, az időt amit a természetben töltünk, az útvonalak nehézségét, olyankor a strapabíró és mindent kibíró, praktikus és variálható termékeket preferáljuk. Ilyen felhasználási módokra lesznek ideális választások a Forclaz termékek.

 

Forclaz sátor Forrás: Decathlon
Forclaz sátor
Kép forrása: Decathlon

 

Ilyenkor hátizsákból inkább választunk a 40-70 liter méretűből, amibe kényelmesen belefér minden cuccunk. A praktikusság sem árt, melyek segítségével nem kell minden helyzetre külön terméket vinnünk magunkkal – például a hátizsák kupoláját külön táskaként használhatjuk csillagtúrázás, vagy utazás esetén, városnézés során. Az sem árt, ha a folyamatosan és nagyobb igénybevételnek kitett ruházatunk és kiegészítőink bírják a strapát, és nem csak ragyogó napsütésben élvezhetjük bennük az utat – a technikai anyagok még hangsúlyosabbakká válnak.

 

Forclaz Travel 500 hátizsák Forrás: Decathlon
Forclaz Travel 500 hátizsák
Kép forrása: Decathlon

 

Így tehát a Folcraz név alatt a hegyi túrázásra (a tartósság és strapabírás kialakítás mellett a kompakt méret és kis súly is fontos), az utazásra (értékeljük a sokoldalúságot, a biztonságot, és az egyszerű kezelhetőséget), a sivatagi túrázásra (elengedhetetlen a megfelelő UV- és homokvédelem, és a jó szellőzés) valamint a trópusi- és sarkvidéki túrázásra (legfőképp a hőérzetre fókuszálnak a tervezők) alkalmas termékeket találjuk meg. A termékek hármas (kezdő, haladó, profi) kategorizálása itt is megtalálható lesz.

 

Forclaz Forrás: Decathlon
Forclaz
Kép forrása: Decathlon

Megnézem

 

A Quechua és Forclaz termékcsaládokat keresd a Decathlon áruházakban.