Olimpia helyett maratoni erőpróba Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu/
2008/08/18
Aki netán az olimpiai közvetítések után inkább maga mérettetne meg egy erőpróbán, az vágjon neki a Bika Maratonnak, vagy Félmaratonnak. Galgahévíz, Általános Iskola, 2008. augusztus 24. vasárnap 7:00h - 12:00h
Hirdetés

Az elnevezés nem a megkívánt fizikumra vonatkozik, hanem a csodálatos Bika-tóra utal, amelyet a résztvevőknek többször is meg kell kerülniük ahhoz, hogy sikeresen letudják a távot. Egyébként nem csak az említett tó, hanem a teljes útvonal lenyűgöző, így érdemes a fényképezőgépet is bevenni az alapfelszerelésbe. A túra Galgahévízről indul , majd a mezőny tagjai áthaladva a Szent András-domb on jutnak el a Bika-tó hoz, amelyet a maratonistáknak tízszer, a felezőknek ötször kell körbejárniuk, s mikor mindezt kipipálták, a korábbi útvonalon visszatérhetnek a kiindulóponthoz. 

 

Mivel a szintemelkedés minimális – 250–300 méter –, így plusz erőkifejtéssel nem kell számolni, nem mintha nem lenne elég kalóriaégető a 42.1 , illetve a 21.1 kilométer. A nevezési díj mindkét esetben 700 Ft/fő, s míg a hosszabb távra 10.5 órát szabtak meg a rendezők, addig a rövidebbet 5.5 óra alatt illik teljesíteni, már ha valaki azt szeretné, hogy a bevárják a célnál. Ugyan a rajt nem túl korai (7 és 12 óra között lehet nekivágni), aki úgy dönt, hogy már előző nap leutazik Galgahévízre, az a helyi általános iskola tornatermében – tisztálkodási lehetőséggel – meg tud szállni 300 Ft fejében, természetesen a saját hálózsákjában.
Hirdetés