Törött csonttal versenyt nyerni! Sport mindenáron! Hír

Siető Andrea - Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2010/02/19
Fáj a torkod, ezért nem mész sportolni? Pedig tudtad, hogy törött csonttal, golyóval a lábban is lehet versenyt nyerni?
Hirdetés
 
Legyőzhetetlennek érzed magad, ha torokfájással mégis elmész a reggeli kocogásodra? Úgy érzed nagyot teljesítettél, ha megfázva, mégis bicajjal indulsz dolgozni? Akkor mit érezhetnek az élsportolók, akik kínzó fájdalmakkal, csonttöréssel és egyéb fizikai sérülésekkel teljesítik a versenyszámokat?
 
Még csak pár napja tart a téli olimpia, mégis hatalmas esések és sérülések történtek. Ám vannak, akik felállnak , és azt mondják, nem hagyják veszni az egész éves munkát .
Petra Majdic szlovén sífutónő az edzésen egy mély gödörbe zuhant. Legalább egy métert zuhant és az is kétséges volt, hogy fel tud állni, nemhogy sífutni. Mégis indult a női sífutók sprint számában, és hatalmas fájdalmakkal küszködve harmadikként ért célba , majd összeesett. Alig volt magánál és négyen vitték el. Az eredményhirdetésre már mosolyogva, de megtörten érkezett és láthatóan fájlalta a vállát.
Síbaleset
Az olimpián nem Majdic volt az egyetlen nő, aki sérüléssel versenyzett.
A női lesiklók közül Lindsey Vonn , az amerikaiak kedvence, még a felkészülésen sérült meg a sípcsontján. A doppingvizsgálatok miatt fájdalomcsillapítót nem szedhetett , ezért hatalmas fájdalmakkal, őrült sebességgel száguldott a pályán. Eredményes is volt, ő szerezte meg az olimpiai aranyat , fél másodpercet ráverve a második helyezettre.
 
De a férfiak közül is vannak olyanok, akik kivívták az emberek csodálatát.
Kurt Asle Arvesen a norvég Tour De France versenyző hatalmasat bukott a tavalyi versenyen. Ám az esést követően felzárkózott a többiekhez, és mint később kiderült kulcscsonttöréssel tekerte végig a maradék 100 kilométeres távot. A beérkezést követően alig bírt leszállni a kerékpárról, mégis viccelődött a célnál.
 
A tavalyi Tour de France-on más is volt, aki sérülten versenyzett.
Valaki a bolyba lőtt légpuskával, ezáltal Óscar Freire és Julian Dean is megsérült . Míg az utóbbit a kezén találták el, addig Freire a lábán sérült meg. A célba érkezésüket követően Freire lábából egy lövedéket távolítottak el, Dean a mutatóujján sérült meg. Ezek ellenére mindketten rajthoz álltak a következő szakaszra is.
Tour de France Shot
 
Nem csak a külföldi versenyzők képesek ilyen teljesítményekre.
A tavalyi 12. Békéscsaba-Arad- Békéscsaba szupermaratonon biciklisek hajtottak a futók közé és Vozár Attilát fellökték és mindkét kezén megsérült. Mégsem adta fel, folytatta a versenyt és első helyezettként ért célba kilenc év kihagyás után.
80523-futasfall.jpg
 
2004-ben pedig Németh Virág, a 19 éves teniszező Isztanbulban nyerte meg az ITF-tornát úgy, hogy közben térd és combsérüléssel bajlódott.
  80523-tenisfall.jpg
 
A listát még folytathatnánk, de a sportolók nem panaszkodnak, hanem egyszerűen csak teljesítik az elvárt feladatokat, sportolnak...
Hirdetés