Parti András bringája Hír

Parti András bringája Hír

Simon Ádám
Simon Ádám
2016/08/08
Mivel áll rajthoz az Olimpián a magyar hegyikerékpáros?
Hirdetés

Parti Andrással épp egy nappal azelőtt futottam össze egy rövid bringamustra erejéig, mielőtt elindult volna az Olimpia előtti utolsó edzőtáborba Livignoba. Szerettem volna megnézni (és persze Nektek is megmutatni), hogy milyen kerékpárja van egy olimpikon hegykerékpárosnak. Ugyan a Rióra készült kerékpárt ez edzőtábor előtt még nem kapta meg, az lényegében alig fog különbözni a most is használt járgányától.

 

partibringaja-portre-2-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
partibringaja-portre-2-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Parti András kerékpárja

A Rose Mr Big alig 1,2 kilogrammos karbon vázával (Partié S-es méretű) már jól összebarátkozott Andris, így ezen az Olimpián sem fog változtatni. Az XC pályákra manapság jellemző egyre durvább terep miatt már gondolkozik egy össztelós maratoni vázon, de idén még merevfarral támad - amit egyébként a 29"-os kerekek kellően rugalmassá tesznek.

Alacsony termete ellenére nem okoz neki gondot a nagy kerékméret. Mint elmondta, nem szenved csorbát a kezelhetőség olyan mértékben, mint amennyit segít az akadályokon átgördülésben. A csúcskategóriás (ki kell-e ezt külön emelni egyáltalán) Shimano XTR felnikre a Continental Race King külsők kerülnek.

 

partibringaja-mrbig-7-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
partibringaja-mrbig-7-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

A hajtásról az 1x11-es XTR szett gondoskodik, hátul sztenderd 11-40-es sorral, elöl pedig 34-es tányérral - amit Rióban az első edzőkörök után lehet, hogy lecserél 36-osra, mert gyorsnak ígérkezik a pálya. A kerámia csapágyas C-bear középrész hadat üzen a surlódásnak és az MRP láncterelő helyén tartja a láncszemeket. A Stages wattmérőt manapság sokan magasztalják, Andrisnak is ez szolgáltatja a teljesítményéről az infót a Garmin Edge 520-on keresztül

A Fox Float 100 mm-t mozgó FIT Terralogic teleszkópban leginkább az intelligens lezárást kedveli, ezért ezen Rióban sem változtat.

A személyes igényeket az olyan részletek elégítik ki, mint a mínuszos Ritchey stucni, vagy a kemény szivacsos Ritchey markolat.

Az olimpiai kerékpár festésben nyilván eltérő lesz, belecsempészik a magyar zászló színeit, hogy messziről felismerhető legyen a nemzetisége (így maximum csak az olaszokkal, vagy a mexikóiakkal fogják összetéveszteni).

 

partibringaja-mrbig-10-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
partibringaja-mrbig-10-.JPG Forrás: Mozgásvilág.hu
Kép forrása: Mozgásvilág.hu

Galériához klikk a képre!

 

Bulizásról ne is álmodj fiacskám :)

Nyilván egy Olimpián minden induló számára a legfontosabb, hogy a célvonalnál ott lehessen, de azért nem elhanyagolható élményt ad a megnyitón, a záróceremónián, vagy az olimpiai faluban folyamatosan zajló bandázások, bulik. Ebből a szempontból Andris pont a szívás kategóriát fogta ki, mert a megnyitón még nem lesz kint, majd - miután az utolsó nap lesz a futama - nemhogy a köztes bulikon, de még a záróceremónián is kérdéses, hogy részt tud-e venni (a verseny és a ceremónia helyszíne egymástól legalább 1-1,5 órányi útra van).

Így legalább maximálisan a versenyre fog tudni összpontosítani és a lényeg, hogy a rajtvonalnál ott lesz időben. Hajrá!

Hirdetés