Nyári ínyenctúrák a hegyekben: Legyen a hütte a cél! Hír

Nyári ínyenctúrák a hegyekben: Legyen a hütte a cél! Hír

Niederösterreich-Werbung GmbH
2016/06/27
Túrázás hüttétől-hüttéig értékes nyereményekért, 121 turistaház csak Alsó-Ausztriában, megújult felvonó a Raxon, kalandpark St. Coronában, ínyenctúrák és még sok izgalmas helyszín és program vár!
Hirdetés

Magas színvonalú hütték, jól kitáblázott túraútvonalak, kényelmes szállások

Azt aktív pihenés a hegyekben ismét igen népszerű lett. Alsó-Ausztria ebből a szempontból gazdag kínálattal rendelkezik. A tartomány hegyi világát kiváló infrastruktúra jellemzi, a túrázókat magas színvonalú, hangulatos hütték várják. Szám szerint 121 turistaház kínálja Alsó-Ausztria hegyvidékein azt a bizonyos, sehol máshol nem tapasztalható alpesi vendégszeretetet. A vendégszeretet mellett kiváló minőségű, regionális ételeket, jól kitáblázott túraútvonalakat és helyenként kényelmes szállásokat is találhatnak azok a látogatók, akik a friss levegőt, az alpesi kilátásokat és a mozgást kedvelik. 

 

Új projekt: "Hütték minőségi offenzívája"

Annak érdekében, hogy minél több minősített hüttét látogathassanak meg a turisták, a helyi Alpenverein és a turisztikai szervezetek képviselői összeálltak, és életre hívták a „Hütték minőségi offenzívája” elnevezésű programot. Ennek célja, hogy minél több turistaház legyen elérhető virtuálisan az interneten, és jól kitáblázott utakon gyalogosan is az Alpokban. A programban résztvevő 20 hüttéből 13 már teljesítette a megfogalmazott kritériumokat, mint pl. a regionális konyha és a különleges vendégszeretet, amelyeket pár évente ellenőriznek is.
 

Habsburghaus a Raxon Forrás: (c) Niederösterreich-Werbung/Robert Herbst
Habsburghaus a Raxon
Kép forrása: (c) Niederösterreich-Werbung/Robert Herbst
Galériáért katt a képre!

Térj be 3 hüttébe - látogatásoddal értékes nyereményeket nyerhetsz!

De a legjobban azok járnak, akik nemcsak a monitor előtt ülve látogatják ezeket a helyeket, hanem személyesen is meggyőződnek a hütték minőségéről. Idén egy nyereményjáték is várja a kirándulókat. Mindenki részt vehet benne, aki a lentebb felsorolt hütték közül háromban megfordul. Nem kell mást tenni, mint az első hüttében elkérni a direkt erre a célra készített nyereménylapot, és a kapcsolódó térképet. Minden hütte-látogatás után le kell pecsételtetni a nyerményszelvényt, és a harmadikban leadni azt. Többek közt olyan értékes nyeremények lesznek kisorsolva, mint egy nyaralás a hegyekben, egy profi túrafelszerelés, Niederösterreich-kártya, Wirtshauskultur étterem utalvány, felvonójegyek, és természetesen éjszakázás valamelyik hüttében, vacsorával és reggelivel. Érdemes tehát a szerencsét próbára tenni!

A nyereményjátékban részt vevő hütték:

Mostviertel:
1. ÖTK Schutzhaus Hochkar (Göstling an der Ybbs)
1. Ybbstalerhütte (Göstling an der Ybbs)
2. Terzerhaus (Mitterbach am Erlaufsee)
3. s‘Balzplatzerl (Mitterbach am Erlaufsee)
4. Schutzhaus Vorderötscher (Mitterbach am Erlaufsee)
5. Naturparkzentrum Ötscher-Basis (Annaberg)
6. Anna-Alm (Annaberg)
7. Annaberger Haus (Annaberg)
8. Julius-Seitner-Hütte (Türnitz)
9. Schutzhaus Eibl Teichhütte (Türnitz)
10. Otto-Kandler-Haus am Hohenstein (Lilienfeld)
11. Traisnerhütte(Lilienfeld)


Bécsi Alpok:
12. Naturfreundehaus Knofeleben (Reichenau an der Rax)
13. Habsburghaus (Naßwald, Schwarzau im Gebirge)
14. Neue Seehütte (Reichenau an der Rax)
15. Ottohaus (Reichenau an der Rax)
16. Rax-Alm Berggasthof (Reichenau an der Rax)
17. Herrgottschnitzer-Franz-Kaupe-Hütte (St. Corona am Wechsel)
18. Wetterkoglerhaus (Neustift am Alpenwalde)

Bővebben a nyereményjátékról >> << tudhatsz meg többet!
 


Ínyenctúrák a régiók és a gasztronómiai sajátosságok bemutatásával

Az autentikus hütték mellett a régió sokoldalúságát bizonyítja az „Ínyenctúrák Alsó-Ausztriában“ program népszerűsége is. Mindegyik ínyenctúra egy-egy régiót mutat be a maga gasztronómiai különlegességével és kulturális kínálatával. A középpontban egy adott térség három-négy napos, egyénre szabott megismerése áll, tippekkel a látnivalókról, aktuális rendezvényekről, szálláslehetőségekről, helyi termelőkről, heurigerekről úgy, hogy ezek kb. félórányi autózással elérhetőek legyenek egymástól. Tehát alkalmasak kör- és csillagtúrákra egyaránt.

Íme néhány kihagyhatatlan, igazán ínyenc ajánlat az alpesi Mostviertelben:
 a gyerekbarát faúsztató a Mendlingtalban, amely egy szurdokvölgyben vezet robajló patak kíséretében
-  a Hochkaron található Skytour 360° kilátó
- az alpesi Lunzi- és az Erlaufsee krisztálytiszta vizű hegyi tavak
- az Ötschergräben szurdokai

várják a bakancsos, fürdőruhás turistákat. Ha valaki megéhezik, itt feltétlen meg kell kóstolni a helyi pisztrángot egy pofa Erzbräu sörrel vagy a most-tal azaz körteborföccsel.

 

A Rax felvonója idén július 2-tól megújul!

A Bécsi Alpok idei újdonságai közül a Rax felvonó felújítását érdemes megemlíteni. A Rax idén ünnepli 90. születésnapját és július 2-án indul ismét útjára, hogy a hüttéről-hüttére való túrázásnak semmi se álljon az útjában.


20 Schilling Blick Forrás: (c) NÖW/Michael Liebert
20 Schilling Blick
Kép forrása: (c) NÖW/Michael Liebert

Galériáért katt a képre!


Új kalandparkot adnak át St. Coronában

St. Corona am Wechsel a családoknak kínál nyári kalandokat. A felnőttek és gyermekek nem csupán a „Corona Coaster” új nyári bobpályán élvezhetik a sebességet, hanem az új kalandparkban is ügyeskedhetnek és a hangyaösvényen a szorgalmas hangyáknak is a nyomába eredhetnek. Ha valaki megéhezik a Schneebergnél, a Hohe Wand környékén vagy a Myrafälle vízesésnél, feltétlenül meg kell kóstolnia a Mohr-Sederl kiváló minőségű gyümölcsleveit.

 

Rendezvények:

- Wellenklaenge: A Mostviertelben a kultúra kedvelői július 8. és 30. között Lunz am See-ben, a „wellenklaenge” zenei fesztiválon, a legkülönfélébb zenei programokat élvezhetik, a hegedűzenétől a hip-hopig, a gyerekeknek szóló zenetörténettől a népdaléneklésig a tavi színpad körül.
Bővebben >> ITT <<

- Dialekt Schmeckt-am Berg: A Bécsi Alpokban Augusztus 6-tól szeptember 17-ig zajlik a „Dialekt Schmeckt – am Berg” programsorozata, ahol a helyi zenétől a helyi konyha ínyencségeiig minden szerepel a kínálatban. A vendégek számára a különleges élmények egyik helyszíne a Naturfreundehaus Knofeleben modern hüttében lesz.
Bővebben >> <<

- Túrázós csomagajánlatok: „Túrázás, ahogyan csak tetszik, ez a Nyár a hegyekben a legszebb kampány jelszava, ezért is állítottunk össze számos, különféle túracsomagot” – hangsúlyozza Prof. Christoph Madl, a Niederösterreich-Werbung ügyvezető igazgatója. – „Ezek mindegyikénél a személyes élmények, élvezetek, kikapcsolódási lehetőségek állnak a középpontban. Mi is szolgálhatna mindehhez szebb kulisszaként Alsó-Ausztria változatos hegyi világánál?”
Bővebben >> ITT <<

 

Információk, ajánlatok:
www.also-ausztria.info 

Hirdetés