Megnyitott a Budakeszi Kalandpark Tanösvény Hír

Megnyitott a Budakeszi Kalandpark Tanösvény Hír

Budakeszi Vadaspark
2016/04/28
A Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével létrejött Magyarország első kalandparkba épített tanösvénye.
Hirdetés

Vajon tudsz egyszerre több dologra figyelni? Vagy legalább kettőre? A tanösvény egyszerre veszi igénybe fizikai erőnléted és szürkeállományod, ugyanis egyik akadálytól a másikig van időd végiggondolni a fákra kifüggesztett feladványokat, majd a következő ponton a helyes válaszra rátalálni.

Ha végigmész a Budakeszi Kalandpark B vagy D pályáján, a tanösvény garantáltan megtornáztatja nem csak a tested, hanem az agyadat is!

 

A Budakeszi Vadaspark célja, hoogy bemutassa a Magyarországon őshonos és a Kárpát-medencébe betelepült élővilágot.

A minket körülvevő természeti értékek bemutatásának leghatékonyabb módja, ha játszva találkozhatnak a látogatók az ismeretekkel. Így fogalmazódott meg a gondolat, hogy a Budakeszi Kalandpark pályáit megtöltsük játékos tartalommal, így nem csak egy aktív élménnyel, hanem hasznos tudással is gazdagodnak a kalandpark vendégei.
 

 

Infó tábla a madarak fészkelési szokásairól Forrás: www.mozgasvilag.hu
Infó tábla a madarak fészkelési szokásairól
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!

 


A két tanösvény - B, D - célja a madárbarát eszközök bemutatása, valamint a fatörzsek és lombkoronák élővilágának megismertetése. A kisebbek a Kalandpark B pályáján haladva megismerkedhetnek Pele Pali történetével, a nagyobbak pedig a D pályán tudhatnak meg rengeteg érdekességet a madarak világából. Így nem csak ügyességüket próbálhatják ki, de játszva tanulhatnak a hazánkban élő madarakról és fafajtákról is.

A két tanösvény összesen 23 madárfajról és 3 hazánkban élő pelefajról nyújt információkat, szemléltetve 8 mesterséges költőládát is.

B - Pele pálya (140 cm alatti gyerekeknek):
- Pele Pali történetén keresztül mutatjuk be a gyerekeknek a madarak fészkelési szokásait
- a pelék ügyességével másznak a gyerekek a pályán és követik Pele Pali útját, aki új otthont keres magának
- a pálya nem csak a gyerekek mászó technikáját erősíti, hanem a játékos feladatok révén fejleszti a figyelmüket és bővíti az ismeretüket
 

 

Egyik fától a másikig gondolkodhatunk a feladványok megoldásán Forrás: www.mozgasvilag.hu
A feladványok nem nehezek, lehet egyből ki is találod a helyes választ
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu

Galériáért katt a képre!
 

 

D - Sólyom pálya (nagyobbaknak, felnőtteknek):
- 15 pálya vezeti be a kalandozókat a madarak rejtett világába
- elgondolkodtató és érdekes kérdésekre kereshetjük a választ minden egyes állomáson
- megtapasztalhatjuk, hogy milyen lehet a madarak élete a lombkorona magasságában, "madártávlatból" tekinthetünk az alattunk lévőkre
- feltárja előttünk a madarak világát és a figyelmünket a körülöttünk lévő tollas barátainkra irányítja

Meg tudod mondani, mekkora egy nagy tarkaharkály nyelve? Láttál már madarat szitálni? Tudtad, hogy a somból finom lekvárt is lehet készíteni? Vajon honnan kapta a nevét a macskabagoly? Hány évig él egy sarki csér?...

Ha szeretnél választ találni ezekre és még sok hasonló érdekes kérdésre, akkor gyere és járd végig a Kalandpark különleges tanösvényeit!

 

Még több információ a oldalán!

Hirdetés