Erdészeti játszótér nyílt a Budakeszi Vadasparkban Hír

bkvp.hu
2017/10/20
Fűrész-rodeó és fából készült óriástraktor is várja a gyerekeket.
Hirdetés

A Budakeszi Vadaspark mai napon ünnepélyesen átadott hiánypótló, tematikus erdészeti játszóparkjában a kicsik és nagyok újabb természetközeli ismereteket sajátíthatnak el önfeledt játék közben: az új játszótérnek köszönhetően a magyar erdészek több évszázados hagyománnyal rendelkező, sokszínű munkájával, az erdőgazdálkodás összetett feladataival és az erdészeti gépekkel ismerkedhetnek meg közelebbről.

Az utóbbi időszak célirányos fejlesztései, az Interaktív Tanösvény, a Budakeszi Kalandpark Tanösvénye, a „Madárbarát kert” tanösvény és a Makk Kuckó játszótér után immár egy erdészeti játszótérrel is bővült a program- és szolgáltatáskínálat.

Az erdészeti játszótér központi eleme egy erdészlak, amiben informatív táblák találhatók az erdő életéről és az erdőgazdálkodás kiemelkedő fontosságáról. Onnan egy facsúszdán keresztül, elegánsan lecsusszanva távozhatunk, ezen kívül farönkökből készült libikókán egyensúlyozhatunk, fűrész-rodeózhatunk, ezen túl egy fából készült óriástraktor is várja a látogatókat. A gyerekek így megismerhetik, megélhetik és ki is próbálhatják, hogy milyen érzés tevékenyen részt venni a magyar erdővagyon ápolásában, illetve abban az évtizedeket, olykor évszázadokat felölelő, fenntartható örökerdő-gazdálkodási folyamatban, amit a vadasparkot alapító és az erdőterületet kezelő Pilisi Parkerdő Zrt. végez.

Hirdetés