Kalandparkok Magyarországon Hír

Kalandparkok Magyarországon Hír

Mozgásvilág.hu;http://www.mozgasvilag.hu
2013/05/08
Libegő, extrém kalandpálya, kerekesszékesek által is használható kalandút, gyermek kötélpálya és számos kalandelem szerte az országban
Hirdetés

Holdfény Liget Kalandpark

Végre tavasz! A jó idő már a szabadba csábítja az aktív kikapcsolódásra vágyókat is. Sok érdekességgel, különlegességgel készül a Holdfény Liget az idei évben is. Megépül egy új gyermek kötélpálya, mely új, taktikus és érdekes játékok meghódítására ad lehetőséget a gyerkőcöknek. Az igazi nagy durranás az országban egyedülálló, kerekesszékkel használható erdei drótkötélpálya lesz, amelyet mozgásukban korlátozott emberek, kerekesszékesek is használhatnak. De mikor tehetünk ide egy kirándulást?
- Idén nagyon későn jött a tavasz, már március közepén nyitni szándékoztunk, de a jó idő sokat váratott magára, majd’ 1 hónapot késett. Május egytől azonban minden elmaradt hétvégét pótlunk, minden nap nyitva tartunk a szeptemberi iskolakezdésig!

Milyen újdonságokkal készül a Liget az idei évre?
- Minden évben próbáljuk színesíteni, érdekesebbé, vonzóbbá tenni a parkot a vendégeink számára. Az idei évben épül egy új gyermek kötélpálya, egy türkiz pálya, mely új, taktikus és érdekes játékok meghódítására ad lehetőséget a gyerkőcöknek. Biztosan örülnek majd neki a kisebbek, új izgalmakat élhetnek át a régiek mellett a parkban.

Az igazi nagy durranás a kerekesszékkel használható erdei drótkötélpályánk lesz, amely az országban egyedülálló, nincs máshol sehol olyan pálya, amelyet mozgásukban korlátozott emberek, kerekesszékesek használhatnának. Természetesen egészséges társaik is kipróbálhatják majd a pályát. Reméljük, hogy ezzel a játékkal több olyan látogatónk lesz majd, aki örül ennek a lehetőségnek és boldogan teszi próbára magát egy nem mindennapi helyzetben. Úgy gondoljuk, hogy talán kevésbé mernének kalandparki élményekre vállalkozni mozgáskorlátozottak, hiszen a társadalmi berendezkedés azt mutatja, talán ez nem is nekik való kaland, mi pont ez ellen szeretnénk tenni ezzel az újításunkkal. Tavaly már a vakok számára Braille írással felszerelt korlátunkat felavattuk a mezítlábas élményösvény mellett, ez a második üteme a fejlesztési tervünknek.

Ezen kívül különböző programokkal várjuk az idei évben a látogatókat. Ősszel újra megrendezzük a 10 órás mountain bike körversenyünket, immár harmadik alkalommal.

Van olyan jegy, amivel ezt a sok mindent kipróbálhatják az adrenalinra szomjazók?
- Az idei évben létrehoztunk egy olyan Telekaland jegyet, mellyel szinte minden sportszolgáltatásunkat igénybe veheti a jegytulajdonos. A jegy megváltásával 16 különböző sportszolgáltatás közül lehet válogatni, vagy akár mindet kipróbálni – így például a jeggyel lehet erdei drótkötélpályázni, Száguldó Denevér pályán száguldozni a fák között, 16 méter magas mászófalon mászni, gumifalon csimpaszkodni, bátorságugrani, Óriáshintázni, Óriáscsúszni, Vízi buborékozni, íjászkodni, MTB pályán kerekezni, erdei kisvasutazni. Sokan keresték nálunk az elmúlt években a „mindent kipróbálnék” lehetőséget, így született meg a Telekaland jegyünk, ami tényleg mindent bele adrenalinfröccs!

Érdemes tehát kipróbálni a Holdfény Liget szolgáltatásait kicsiknek és nagyoknak egyaránt. Ha pedig hosszabb ott tartózkodásra rendezkedne be gyermekünk, akkor nyáron többféle tematikus táborból választhatjuk ki a legjobban tetszőt! Kalandra fel, irány a Holdfény Liget!

Klikk Holdfényliget.hu
Cím 9723 Gyöngyösfalu, Liget u. 1.

Telefon +36 30/600-6303

  

Kalandpark
Kalandpark

Zemplén kalandpark

Zempléni kalandpark többek között a következő különlegességekkel vár: Sátoraljaújhely városa büszkélkedhet Magyarország leghosszabb ülőszékes libegőjével is. A libegő pálya hossza 1332 m, tengerszint feletti magasság 250-480m, és közel 200 utast tud szállítani egy időben. A Zemplén Kalandpark főbejárata a libegő középállomásánál található, a felső állomásnál pedig egy többszintes, újonnan épült kilátóból lehet megcsodálni Zemplén fővárosát, Sátoraljaújhelyt és a környező vidéket.

Az ország leghosszabb Bobpályája vár téged! Saját tapasztalatból mondhatjuk, hogy valóban a legjobb bobpályát sikerült Sátoraljaújhelyen megalkotni. A csúszás közben erdőben fák között száguldozhatsz, íves körpályákon keresztül, ahol a pálya 2275 méteres hosszúságával a miénk az ország és a térség leghosszabb bob pályája. Egy abszolút biztonságos négy csövön rögzített bob kocsival történik a lecsúszás. Minden utas önállóan irányítja a bobot, amely 37 km/órás sebességnél automatikusan lefékeződik, ezzel is garantálva a csúszás biztonságát. A pálya adottságai, elhelyezkedése, szépsége felejthetetlen élményt nyújt a száguldás kedvelőinek.
Május 1-től megnyílt óriási görkorcsolya pályánk is, ahol kölcsönzés is biztosított.

Télen-Nyáron síelhetsz: 3 sípálya található a kalandparkban ezek közül az egyik egész évben használható, ez az ország leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályája. A sípálya teljes felületét borító, ú.n. ,,NEVEPLAST" lefedés teszi lehetővé a négy évszakos síelést. A NEVEPLAST a legkorszerűbb típusok közzé sorolható, hiszen nem tesz kárt a sífelszerelésben, és abszolút környezetbarát. Kiegészítő szolgáltatásaink: sí kölcsönző, valamint síiskola.

További szolgáltatásaink: kalandtúra, görkorcsolya pálya, canopy, tanösvény, játszótér, télen hófánk és egyéb különleges szórakoztató program vár minden kedves érdeklődöt!

Klikk Zemplénkalandpark.hu
Cím 3980 Sátoraljaújhely Torzsás út 25.
Telefon +36-30-466-8559 

 

További partner kalandparkok Magyarországon

Kerekerdő kalandpark
Klikk kerekkaland.hu
Cím 6041, Kerekegyháza, Arany János u. 35. 

Mecsextrém kalandpark
Klikk mecsextrem.hu
Cím 7628 Pécs-Árpádtető, MecseXtrém Park

Szilvásváradi kalandpark
Klikk kalanderdo.hu
Cím 3348 Szilvásvárad,  Szalajka völgyi út.

Zamárdi kalandpark
Klikk zamardikalandpark.hu
Cím 8621 Zamárdi, Siófoki út

Spirit kalandpark
Klikk Cím 9232 Lipót, Cserehely utca

Kristály Torony
Klikk kristalytorony.hu
Cím 9737 Bük Nyárfa utca 2.

Szigetköz kalandpark
Klikk www.szigetkozkalandpark.hu
Cím 8200, Mosonmagyaróvár, Rudolf – liget, Partos u. 14.

Sárvári kalandpark
Klikk sarvarikalandpark.hu
Cím 9600 Sárvár Vadkert u. 1.

Robin kalandsziget
Klikk Cím 5350 Tiszafüred, Kistisza utca 2.

Lővér kalandpark
Klikk loverkalandpark.hu
Cím 9400 Sopron, Lővérek Károly kilátói parkoló

Old Lake kalandpark
Klikk oldlalakekalandpark.com
Cím 2890 Tata, Remeteségpuszta

Spiderland kalandpark
Klikk Cím Gyenesdiás

Hirdetés