Ártéri kalandpark a Tisza-tónál Hír

Turizmus.com
2011/03/28
Vízicsopper, mókuskerék, mászófal, bringás triál-pálya és íjászpálya is lesz a Császlód szigetén épülő kalandparkban
Hirdetés
Újabb szórakoztató látványossággal gazdagodik a Tisza-tó : a tiszafüredi Holt-Tiszán, a Császlód szigeten ártéri kalandpark épül, amely a nyári idegenforgalmi szezonban már várja a térségbe látogatókat.
A Tisza-tavi régió turisztikai látogatottságának növelésére hivatott kalandpark sikeres pályázati anyag nyomán kereken 250 millió forintért az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A kalandparkba évente 25-30 ezer embert várnak.
A Császlód szigeten közel 20 hektáros területen épülő, hiánypótló létesítmény a természetbarátoknak , a Tisza-tó élővilága iránt érdeklődőknek valamint az aktív, mozgással járó kikapcsolódást kedvelőknek kínál majd tartalmas időtöltést. A kalandpark szárazföldjén a testmozgásra csábító elemek között lesz mászófal, kilátó, játszótér, erdei kalandpálya, íjászpálya, minigolf, kerékpáros triálpálya, mókuskerék, magaslati kötéljátékok, drótköteles csúszdák, míg a vízen vízicsopper és vízikenguru.
A tervezők és építők a legnagyobb népszerűséget a szigetet körülölelő tornapályától és tanösvénytől várják, amelyek segítik a Tisza-tó állat- és növényvilágának megismerését is. A tanösvények és túraútvonalak 3800 méter hosszan kanyarognak a szigeten, amelyet a projekt befejezése után szervezetten, belépőjegy ellenében vízi úton lehet megközelíteni.
Hirdetés