Menü

2011.03.28.     Hozzászólás 0

Turizmus.com

Ártéri kalandpark a Tisza-tónál

Vízicsopper, mókuskerék, mászófal, bringás triál-pálya és íjászpálya is lesz a Császlód szigetén épülő kalandparkban

Újabb szórakoztató látványossággal gazdagodik a Tisza-tó: a tiszafüredi Holt-Tiszán, a Császlód szigeten ártéri kalandpark épül, amely a nyári idegenforgalmi szezonban már várja a térségbe látogatókat.

A Tisza-tavi régió turisztikai látogatottságának növelésére hivatott kalandpark sikeres pályázati anyag nyomán kereken 250 millió forintért az Európai Unió támogatásával és az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A kalandparkba évente 25-30 ezer embert várnak.

A Császlód szigeten közel 20 hektáros területen épülő, hiánypótló létesítmény a természetbarátoknak, a Tisza-tó élővilága iránt érdeklődőknek valamint az aktív, mozgással járó kikapcsolódást kedvelőknek kínál majd tartalmas időtöltést. A kalandpark szárazföldjén a testmozgásra csábító elemek között lesz mászófal, kilátó, játszótér, erdei kalandpálya, íjászpálya, minigolf, kerékpáros triálpálya, mókuskerék, magaslati kötéljátékok, drótköteles csúszdák, míg a vízen vízicsopper és vízikenguru.

A tervezők és építők a legnagyobb népszerűséget a szigetet körülölelő tornapályától és tanösvénytől várják, amelyek segítik a Tisza-tó állat- és növényvilágának megismerését is. A tanösvények és túraútvonalak 3800 méter hosszan kanyarognak a szigeten, amelyet a projekt befejezése után szervezetten, belépőjegy ellenében vízi úton lehet megközelíteni.

Olvass többet a témáról: tisza-tó, kalandpark