Menü

2016.08.30.     Hozzászólás 0

Burgenland Tourismus GmbH

Ősszel is aktívan Burgenlandban

Amikor a táj pompás színkavalkáddá alakul át az ősz kedvéért, ideális feltételeket teremtve a túrázáshoz, bringázáshoz, futáshoz vagy akár titkos kenutúrához, erdei kalandparkozáshoz!


Hogy vajon vízen kenuzás közben az elterülő síkságon, a dimbes-dombos hegyek között túrázva vagy kerékpározva találunk e magunknak ideális elfoglaltságot, csak rajtunk múlik - alig akad olyan sportág, amit a pannon nap alatt ősszel is ne lehetne űzni.

Őszi családi kerekezésGalériáért katt a képre!

Burgenland több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket, amelyek közül a legkedveltebb a 138 km hosszú Fertő-tó kerékpárút.

A napsütötte Közép-Burgenland vidékén hegyi kerékpáros ösvények várják a kikapcsolódni vágyókat, emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik - kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal. 
Lelkes túrázók, futók és gyaloglók a Futó- és Nordic Walking központ útvonalain találhatják meg számításaikat. Számos hosszútávú túraútvonal közül is választhatunk, amelyek igen kellemes élményekkel kecsegtetik a kirándulókat.

Jelölt túraútvonalak hálózzák be az Írottkő Natúrpark és a Lánzséri-hegyek Natúrpark teljes területét. Valamennyi túra speciálisan a gyermekes családokra szabott, technikailag egyszerű, ezért mindenki számára teljesíthető.

A túraútvonalakat táblák és jelzések szegélyezik. Az iránymutató táblákon a hátralévő távot kilométerekben jelölik. Minden egyes útvonalhoz kaphatunk túratérképet és prospektusokat. Amennyiben egy vezetett túrán szeretne valaki részt venni, a túravezetőhöz fordulhat:

Heribert Zistler (túravezető)
Mobil:0043 676/5194611
E-Mail: heribert.zistler@bnet.at

Plusz segítségként a túratervezővel egészen új lehetőségek nyílnak meg előttünk, a legkülönbözőbb nehézségű kerékpáros- illetve gyalogtúrák megtervezése és kivitelezése már csak egy karnyújtásnyira van tőlünk! A túratervezőhöz kattints ide -> Tourenguide

 

Paradies kerékpárút - a kerékpárutak királynője!

A 260 km hosszú Dél-Burgenlandon átfutó Paradies kerékpárutat a kerékpárutak királynőjének is nevezik, mivel érintetlen természeti tájakon, természeti parkokon, szőlőhegyeken halad keresztül. Változatossága mellett számos étkezési lehetőség is biztosított az út mentén, így menet közben a dél-burgenlandi gasztronómia mélységeiben is elmerülhetünk. 


Az Alpok lábától lágy lankákon át a pannon síkságig

Burgenlandi túráink alkalmával nem kell számolnunk tériszonnyal és meredek emelkedőkkel sem: a változatos túraútvonalak akár az egész családnak megfelelőek és átlagos fizikummal rendelkezők számára is teljesíthetőek. Például az alpannonia®-hosszútávú túraútvonal az Alpok lábától indulva hódítja meg a pannon síkságot, amelynek folyamán számos alkalom adódik arra, hogy csodálatos kilátásban gyönyörködhessünk. Ezen kívül számos természeti park kínál a környéken tematikus túraútvonalakat, mint például a Dél-Burgenlandi Pinka-völgyi borút, a neuhauseri dombvidék almaútja vagy a cseresznyevirág-túraút a Lajta mentén.

Őszi túrák az alpannonia® hosszútávú túraútvonalán:

Túrahét Bad Tatzmannsdorfban
- szeptember 18-24-ig
- szeptember 25 - október 1-ig

Ajánlat tartalma: 6 éjszaka, 4 aktív túranap, 1 pihenőnap termálfürdőzéssel, túravezetők, transzfer a túrák kiindulópontjára és vissza, szállás félpanzióval, napi etapok program szerint

 

Bad Tatzmannsdorf, a legaktívabb dél-burgenlandi község

Bad Tatzmannsdorf környékén több mint 418 km túra- & nordic walking útvonal, valamint vezetett túrák várják a Futó- & Nordic Walking arénában a vendégeket. Ezen a vidéken nagyszerű kirándulásokat tehetünk az év bármely szakában. 

Nordic Walking: két boton járó egészség

A nordic walking a legújabb divatsport, hatékonyan erősíti a felsőtestet és a hátizomzatot, oldja az izomlázat vagy az izomfeszültséget. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, melyek révén önkéntelenül is hosszabbakat lépünk, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmaradjon. A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. Másik kedvező tulajdonsága, hogy bárki gyakorolhatja, kortól és nemtől függetlenül, ezért ún. „softsportnak” is nevezhető. Aki még nem próbálta, annak érdemes elkezdeni!

Töltsd le összes túra-, futó- és nordic walking útvonalat szintrajzzal és útleírással az interaktív túratervezőről:

 

Országúti- és trekking kerékpárutak

Hovatovább a község kerékpárút hálózattal is rendelkezik, amely mind az országúti- mind pedig a trekking kerékpárok számára ideális útviszonyokat biztosít. Az útvonalak saját jelölésekkel vannak ellátva (B50, B51, B53, B54 és B58). A kerékpározni vágyók különböző nehézségi szintek alapján besorolt kategóriák közül választhatnak:

- 1. kategória: 34 km-ig
- 2. kategória: 35-74 km között
- 3. kategória: 75 km-től

Minden egyes útvonalhoz profi módon térkép, letölthető GPS-track, szintrajz, útleírás és nyomtatható verzió is tartozik. Töltsd le őket >> INNEN! <<

 

 

Sonnenland kalandpark
Galériáért katt a képre!

Kalandpark mindenkinek! - Sonnenland kötélpálya Lutzmannsburgban

Gyakorlatok, kooperációs feladatok vagy játékok az alacsony- és a magas kötélpálya területén képzik az alapkövét a cselekvésorientált tanulásnak, az élménypedagógiának valamint a személyes fejlődésnek. Az utóbbi időben különösen kedvelt az alacsony kötélpálya használata a pedagógiai intézmények körében, mivel itt a pszichomotorikát valamint a szociális kompetenciát is fejlesztik.

Alacsony kötélpálya és élménypark
30 dinamikus és fix állomás ad lehetőséget arra, hogy 1 méterrel a föld felett, különleges kihívásokkal és különböző nehézségi fokokkal küzdjünk meg.

Magaskötélpálya
Mindenkinek, aki különleges kihívást keres: igényesen kialakított drótkötélpályán, 15 akadályon és 8 méter magasban léphetjük át bátran saját határainkat, erősíthetjük magunkat mentálisan, és felfedezhetünk magunkban új képességeket!

Bővebb infó >> ITT <<

 

Túrázás
Galériáért katt a képre!


Erdei kalandpark Stegersbachban

Színtiszta akció és adrenalin vár a Stegerspark kalandparkban! Tedd próbára magad a 100 éves fák között kialakított drótkötélpályán, amelyet a Stegersbach és Ollersdorf települések közötti erdős területen építettek ki.

Gyerünk fel 20 méter magasra!

A kalandpark egy több, mint 9.000 m2-es területen helyezkedik el. Az összesen 6 különböző pályán több, mint 45 akadállyal kell megküzdenie a vállalkozó kedvűeknek, sőt cégeknek egy külön csapatépítő-terület is kialakításra került, valamint slackline gyakorlásra is adott a lehetőség.

A kalandparkot annyira természetközelivé alakították, amennyire csak lehetett, hogy a résztvevőknek ne csak egy egyszerű drótkötélpályát, hanem egy komplex természeti élményt kínáljanak.

Nyitvatartás:
Április - október
Péntek 13.00-18.00 óra
Szombat, vasárnap és ünnepnapok 10.00-18.00 óra

Bővebb infó a kalandparkról >> ITT! <<

 

Beltéri mászás Neutalban

A mászás egy új divatsport, mely egyre nagyobb népszerűségnek örvend. Itt nemcsak egyszerűen erőről van szó, hanem technikáról, taktikáról és mentális fittségről. Ez utóbbiak dönthetnek a mászófalra való feljutás sikeréről vagy kudarcáról is. Neutalban nemrég alakítottak ki egy mászó csarnokot, azzal a nem titkolt céllal, hogy a mászó sportot meghonosítsák Burgenlandban.

A 80 m² mászófal minden kornak és tudásszintnek megfelelő, egy 30 m² Boulder-rész nyújt lehetőséget a sport egyszerű megismerésére. A Boulder egy biztosítás nélküli nehézségi mászás alacsony - 3 méteres - magasságban. Az esetlegesen leeső mászót a földre helyezett vastag szivacsok védik meg a sérülésektől. Itt bárki elkezdheti a mászás alapjait elsajátítani, akár egyedül is, edző nélkül.
Az úgynevezett Top Rope mászáshoz és nehézségi valamint gyorsasági mászáshoz 50 m² változatos felületű mászófal áll rendelkezésre.

Bővebb infó a neutali mászóteremről >> ITT! <<

Titkos kenutúra a Fertő-tó nádasaiban

A Fertő-tó nádasa kb. 5 km széles. 180 km²-es felületével a 2. legnagyobb egybefüggő nádas Európában! A nádas belsejébe titkos csatornák vezetnek, ahol itt honos fajokat figyelhetünk meg, mint pl. a bölömbikát, a szakállashangyát vagy akár a törpeegeret. Fedezd fel hát kenuval a nádas rejtekét, fülelj a különös zajokra és járj utána a titkok forrásának!

Időpontok: minden péntek, 16 órától kezdve, kb. 2 órás időtartamban
Résztvevői létszám: minimum 5 fő

Ajánlott felszerelés: nap- és esővédelem, kulacs, váltóruha
Találkozási pont: Purbach Szabadstrand bejárata

További infó >> ITT! <<

Titkos kenutúra a Fertő-tavon
Galériáért katt a képre!
 

Folyami kenutúrák

Fedezzük fel kalandos kenutúrák alkalmával a Pinka, Lafnitz, Rába folyók vagy a Feistritz változatos állat- és növényvilágát! 

Túrák vezetővel:
- romantikus kenutúrák
- határtúrák
- élménytúrák
- szingli-túrák 

Rába: minden kedden, csütörtökön és szombaton, 10-14 óra között. 

Pinka: Kohfidisch, Badersdorf & Burg csütörtökön és szombaton, augusztus végéig keddenként is. Bildein-től kedden, csütörtökön és pénteken. 

Lafnitz: időpontok egyeztetés alapján

Feistritz: időpontok egyeztetés alapján

 

Görkori paradicsom

Fedezzük fel görkorcsolyával az idillikus Sonnenlandi tájat! Több mint 45 km tökéletes minőségű aszfaltút, változatos útvonalak és könnyed gurulás várja a Burgenlandban görkorcsolyázni vágyókat.

A görkori központ közvetlenül a Lutzmannsburg-Frankenaui Termálfürdőnél található. Ez a kiinduló pontja az S1, S2, S3 görkoris és számtalan kerékpáros útvonalnak. A központban található egy 45x25 m aszfaltozott terület, amely ideális indulás előtti bemelegítő körökre, vagy pedig a kezdőknek remek helyszín a gyakorlásra. Ez a terület a téli hónapokban jégkorcsolya pályaként üzemel.

Tudj meg többet a görkori parkról, útvonalakról, kölcsönzési lehetőségekről >> ITT!

 

 

Olvass többet a témáról: burgenland, ausztria, kerékpártúra, nordic walking, futóútvonal, kerékpárútvonal, kalandpark