Bringázz, fuss, túrázz Burgenlandban ősszel is - izgalmas programok várnak!

Bringázz, fuss, túrázz Burgenlandban ősszel is - izgalmas programok várnak!

Burgenland Tourismus GmbH
2017/08/23
A táj pompás színkavalkáddá alakul át az ősz kedvéért, ideális feltételeket teremtve a túrázáshoz, bringázáshoz, futáshoz vagy akár titkos kenutúrához, erdei kalandparkozáshoz egyaránt!
Hirdetés

Amikor a Fertő tavi vénasszonyok nyarának langyos napsugarai még egyszer felmelegítenek és a táj az ősz ezer színében pompázik, amikor az érett gyümölcsök illata a levegőben száll és eljön az aratás ideje: a pannon ősz újra a szabadba hív!

Ekkor a régió bor- és kulináris finomságokkal is csábít: az őszi időszakban számtalan rendezvényen mutatkoznak be a helyi előállítású termékek, köztük sok jóféle bor is, melyeket szívélyesen szervíroznak a vendéglátók. A természetjárás mellett kulturális élmények is hívogatnak: számos kiállítás, koncert és múzeum program kerül megrendezésre. 

Ősszel továbbra is határtalan lehetőségek várják a mozgás szerelmeseit: kerékpározás, túrázás, lovaglás, nordic walking vagy futás hivatottak a testet és a lelket lendületben tartani. Alig találunk másik olyan régiót amely mennyiségben és kilométerben is hasonló kerékpárút hálózatot kínál, mint Burgenland. Amennyiben pedig valaki lazítani szeretne: a St. Martins Therme & Lodge számos lehetőséget kínál a relaxálásra és energiafeltöltésre.

A pannon ősz csúcspontja pedig a Márton napok, amely a Fertő tónál is egy nagyon régi hagyomány. Ekkor számtalan borospince áll nyitva és bemutatásra kerül az újbor. Ennek apropóján számos regionális finomság, vezetett túrák és borospince látogatás vonzza ide a turistákat a világ minden tájáról.
 

Őszi családi kerekezés
Őszi családi kerekezés
Kép forrása: (c) Burgenland Tourismus_Peter Burgstaller
Galériáért katt a képre!

Burgenland több mint 2500 kilométernyi tökéletesen kialakított kerékpárúttal várja a vendégeket, amelyek közül a legkedveltebb a 138 km hosszú Fertő-tó kerékpárút.

A napsütötte Közép-Burgenland vidékén hegyi kerékpáros ösvények várják a kikapcsolódni vágyókat, emellett Dél-Burgenland kiterjedt e-bike hálózattal is rendelkezik - kölcsönző állomásokkal, tökéletesen kitáblázott (többnapos) útvonalakkal és vezetett túrákkal. 
Lelkes túrázók, futók és gyaloglók a Futó- és Nordic Walking központ útvonalain találhatják meg számításaikat. Számos hosszútávú túraútvonal közül is választhatunk, amelyek igen kellemes élményekkel kecsegtetik a kirándulókat.

Jelölt túraútvonalak hálózzák be az Írottkő Natúrpark és a Lánzséri-hegyek Natúrpark teljes területét. Valamennyi túra speciálisan a gyermekes családokra szabott, technikailag egyszerű, ezért mindenki számára teljesíthető.

A túraútvonalakat táblák és jelzések szegélyezik. Az iránymutató táblákon a hátralévő távot kilométerekben jelölik. Minden egyes útvonalhoz kaphatunk túratérképet és prospektusokat.

Plusz segítségként a túratervezővel egészen új lehetőségek nyílnak meg előttünk, a legkülönbözőbb nehézségű kerékpáros- illetve gyalogtúrák megtervezése és kivitelezése már csak egy karnyújtásnyira van tőlünk! A túratervezőhöz kattints ide -> Tourenguide

 

Paradies kerékpárút - a kerékpárutak királynője!

A 260 km hosszú Dél-Burgenlandon átfutó Paradies kerékpárutat a kerékpárutak királynőjének is nevezik, mivel érintetlen természeti tájakon, természeti parkokon, szőlőhegyeken halad keresztül. Változatossága mellett számos étkezési lehetőség is biztosított az út mentén, így menet közben a dél-burgenlandi gasztronómia mélységeiben is elmerülhetünk. 


Az Alpok lábától lágy lankákon át a pannon síkságig

Burgenlandi túráink alkalmával nem kell számolnunk tériszonnyal és meredek emelkedőkkel sem: a változatos túraútvonalak akár az egész családnak megfelelőek és átlagos fizikummal rendelkezők számára is teljesíthetőek. Például az alpannonia®-hosszútávú túraútvonal az Alpok lábától indulva hódítja meg a pannon síkságot, amelynek folyamán számos alkalom adódik arra, hogy csodálatos kilátásban gyönyörködhessünk. Ezen kívül számos természeti park kínál a környéken tematikus túraútvonalakat, mint például a Dél-Burgenlandi Pinka-völgyi borút, a neuhauseri dombvidék almaútja vagy a cseresznyevirág-túraút a Lajta mentén.

Élménytúrázás ősszel az alpannonia® 3 szakaszán

- 1. Etap: Hochneukirchen - Bernstein, 14,2 km, menetidő: 4-5 óra
- 2. Etap: Bernstein - Oberkohlstätten, 13,8 km, menetidő: 4-5 óra
- 3. Etap: Oberkohlstätten - Kőszeg, 21,5 km, menetidő: 6-7 óra


Ajánlat tartalma: 4 éjszaka, 3 aktív túranap, transzfer a túrák kiindulópontjára és vissza, gazdag büféreggeli és a la carte vacsora, napi etapok program szerint

Ár: személyenként kétágyas szobában 188 Eurótól + 1,50 Euró/fő/nap turisztikai illeték

Foglalás >> <<

 

Bad Tatzmannsdorf, a legaktívabb dél-burgenlandi község

Bad Tatzmannsdorf környékén több mint 418 km túra- & nordic walking útvonal, valamint vezetett túrák várják a Futó- & Nordic Walking arénában a vendégeket. Ezen a vidéken nagyszerű kirándulásokat tehetünk az év bármely szakában. 

Nordic Walking: két boton járó egészség

A nordic walking a legújabb divatsport, hatékonyan erősíti a felsőtestet és a hátizomzatot, oldja az izomlázat vagy az izomfeszültséget. Fontos különbség a sétához képest a botok használata, melyek révén önkéntelenül is hosszabbakat lépünk, hogy a kezek és a lábak természetes, a járáshoz elengedhetetlen ellentétes mozgása megmaradjon. A bot használata dinamikát, ritmust ad a gyaloglásnak. Másik kedvező tulajdonsága, hogy bárki gyakorolhatja, kortól és nemtől függetlenül, ezért ún. „softsportnak” is nevezhető. Aki még nem próbálta, annak érdemes elkezdeni!

Töltsd le összes túra-, futó- és nordic walking útvonalat szintrajzzal és útleírással az interaktív túratervezőről:

 

Országúti- és trekking kerékpárutak

Hovatovább a község kerékpárút hálózattal is rendelkezik, amely mind az országúti- mind pedig a trekking kerékpárok számára ideális útviszonyokat biztosít. Az útvonalak saját jelölésekkel vannak ellátva (B50, B51, B53, B54 és B58). A kerékpározni vágyók különböző nehézségi szintek alapján besorolt kategóriák közül választhatnak:

- 1. kategória: 34 km-ig
- 2. kategória: 35-74 km között
- 3. kategória: 75 km-től

Minden egyes útvonalhoz profi módon térkép, letölthető GPS-track, szintrajz, útleírás és nyomtatható verzió is tartozik. Töltsd le őket >> <<

 

 

Sonnenland kalandpark
Sonnenland kalandpark
Kép forrása: (c) Sonnenland

Galériáért katt a képre!

Kalandpark mindenkinek! - Sonnenland kötélpálya Lutzmannsburgban

Gyakorlatok, kooperációs feladatok vagy játékok az alacsony- és a magas kötélpálya területén képzik az alapkövét a cselekvésorientált tanulásnak, az élménypedagógiának valamint a személyes fejlődésnek. Az utóbbi időben különösen kedvelt az alacsony kötélpálya használata a pedagógiai intézmények körében, mivel itt a pszichomotorikát valamint a szociális kompetenciát is fejlesztik.

Alacsony kötélpálya és élménypark
30 dinamikus és fix állomás ad lehetőséget arra, hogy 1 méterrel a föld felett, különleges kihívásokkal és különböző nehézségi fokokkal küzdjünk meg.

Magaskötélpálya
Mindenkinek, aki különleges kihívást keres: igényesen kialakított drótkötélpályán, 15 akadályon és 8 méter magasban léphetjük át bátran saját határainkat, erősíthetjük magunkat mentálisan, és felfedezhetünk magunkban új képességeket!

Bővebb infó >> ITT <<

 

Túrázás
Túrázás
Kép forrása: (c) LOWA_Raffalt

Galériáért katt a képre!


Erdei kalandpark Stegersbachban

Színtiszta akció és adrenalin vár a Stegerspark kalandparkban! Tedd próbára magad a 100 éves fák között kialakított drótkötélpályán, amelyet a Stegersbach és Ollersdorf települések közötti erdős területen építettek ki.

Gyerünk fel 20 méter magasra!

A kalandpark egy több, mint 9.000 m2-es területen helyezkedik el. Az összesen 6 különböző pályán több, mint 45 akadállyal kell megküzdenie a vállalkozó kedvűeknek, sőt cégeknek egy külön csapatépítő-terület is kialakításra került, valamint slackline gyakorlásra is adott a lehetőség.

A kalandparkot annyira természetközelivé alakították, amennyire csak lehetett, hogy a résztvevőknek ne csak egy egyszerű drótkötélpályát, hanem egy komplex természeti élményt kínáljanak.

Nyitvatartás:
Április - október
Péntek 13.00-18.00 óráig
Szombat, vasárnap és ünnepnapok 10.00-18.00 óráig
Csoportoknak ajánlatkérésre naponta lehetséges

Bővebb infó a kalandparkról >> <<

 

Újdonságok a futó- és nordic walking útvonalak rajongóinak


Nordic Walking Panorámapark a Fertő tónál - minden út R.O.M.-ba vezet!

Majd 50 km hosszú nordic walking úthálózatot fedezhetünk fel Rust, Oggau és Mörbisch között. Ez a jórészt Fertő tavi panorámával rendelkező, jól kitáblázott útvonal természet, kultúra és bortermő vidék tematikák szerint lett felosztva. Mindegy, hogy gyors gyalogló, futó vagy kényelmes kiránduló vagy, a változatosság mindenkinek garantált! Térképek az egyes települések turisztikai hivatalaiban találhatóak. Az egyes szakaszok útleírását >> ITT << tudod letölteni.

„Túrázz ott, ahol a szőlő nő“

A fenti mottót magáénak érezve négy burgenlandi borvidék 21 pihenő állomással várja borkedvelő túrázóit. A kb. 38 km hosszú borút 8 információs tábla segítségével vezet keresztül Mörbischen, Oslipon, Oggaun és St. Margarethenen keresztül - röviden a MOOST (must) vidékén. Egy igazi bor-eldorádó fedi fel magát a gyalogos és kerékpárral érkező túrázók számára: a természetkedvelők a Fertő tó hepehupás bortermő vidékén deríthetik fel ezt a csodaszép bor- és kultúrvidékeket. További információkért a borútról kattints >> <<.


Futás és túrázás Eisenstadt vidékén

Tökéletes környezetet teremtve összesen 30 km hosszan, 7 különböző útvonal vár erdők, dombos szőlővidékek és lágy mezők között. Bővebb infók >> ITT <<.


GPS alapú túrázás a Lajta-hegységben

Fedezd fel a Lajta vidékét 17 új túraútvonalon a Lajta-hegység és a Fertő tó között. A túraútvonalakról >> << találhatóak bővebb részletek, vagy pedig helyben a turisztikai hivatalok irodáiban kaphatsz tájékoztatást. Megkönnyítendő a GPS-túrázást Windenben, Breitenbrunnban, Purbachban és Donnerskirchenben GPS-t lehet kölcsönözni a túrázás idejére. (Ha már tudod, hogy mikor érkezel, nem árt előre az eszközt lefoglalni!).

Fertő tó Futópark

A Fertő tó Nemzeti Park szélén, Seewinkelnél közvetlenül a természetbe kapcsolódó futóútvonalak várnak. A minden évszakban járható utakon Seewinkel legszebb területeit barangolhatjuk be. A 49 minősített futó- és nordic walking útvonal 9 kijelölt startpontból kiindulva több, mint 380 km-t foglal magába, így Ausztria legnagyobb futóparkjához lehet szerencséje minden futó- és mozogni vágyónak, aki ide látogat. Mindegy, hogy kezdő futó, vagy maratonista vagy, itt megtalálod a számításodat. Bővebb infó a futóparkról >> ITT <<.

 

Titkos kenutúra a Fertő-tó nádasaiban ősszel is!

A Fertő-tó nádasa kb. 5 km széles. 180 km²-es felületével a 2. legnagyobb egybefüggő nádas Európában! A nádas belsejébe titkos csatornák vezetnek, ahol itt honos fajokat figyelhetünk meg, mint pl. a bölömbikát, a szakállashangyát vagy akár a törpeegeret. Fedezd fel hát kenuval a nádas rejtekét, fülelj a különös zajokra és járj utána a titkok forrásának!

Időpontok: minden péntek, 16 órától kezdve, kb. 2 órás időtartamban
Résztvevői létszám: minimum 5 fő

Ajánlott felszerelés: nap- és esővédelem, kulacs, váltóruha
Találkozási pont: Purbach Szabadstrand bejárata

Szezonzárás október 14-én, amelynek keretében Rustban, az evezős központban ingyenes hajótesztelés, hajó kiárusítás, felszerelés akciók, közös kajaktúra és fényképnézegetés várja az érdeklődőket!

További infó >> <<

Titkos kenutúra a Fertő-tavon
Titkos kenutúra a Fertő-tavon
Kép forrása: (c) NTG

Galériáért katt a képre!
 

Folyami kenutúrák

Fedezzük fel kalandos kenutúrák alkalmával a Pinka, Lafnitz, Rába folyók vagy a Feistritz változatos állat- és növényvilágát! 

Túrák vezetővel:
- romantikus kenutúrák
- határtúrák
- élménytúrák
- szingli-túrák 

Rába: szeptember végéig minden kedden, csütörtökön és szombaton, 10-14 óra között. 

: Kohfidisch, Badersdorf & Burg csütörtökön és szombaton, augusztus végéig keddenként is. Bildein-től kedden, csütörtökön és pénteken. 

Lafnitz: időpontok egyeztetés alapján

Feistritz: időpontok egyeztetés alapján

Néhány őszi sportesemény a teljesség igénye nélkül:
- 2017. szeptember 1-3. - , Podersdorf am See
- 2017. szeptember 2. - Szőlőhegy gyalogtúra, Purbach am Neusiedler See
- 2017. szeptember 3. - , Rust
- 2017. szeptember 9. - X Cross Run, Podersdorf am See
- 2017. szeptember 10. - , Podersdorf am See
- 2017. október 7. - Túra a természet szívébePurbach am Neusiedler See
- 2017. október 8. - , Eisenstadt
- 2017. október 31-ig folyamatosan - MOOST vezetett bortúra a szőlőskerteken át, piknikkel,
                                                           Mörbisch am See
- 2017. november 11. - , Jois
- 2017. december 21. - Szilveszteri túra, Breitenbrunn am Neusiedler See
- 2017. december 31. - Szilveszteri futás, Gols

 

 


Kapcsolat, bővebb információ:

Burgenland Tourismus GmbH

Logó Forrás: Burgenland Tourismus
Logó Forrás: Burgenland Tourismus

Hirdetés