Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek

Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek

Flow PR - Támogatott tartalom
2022/09/29
Hamarosan indul a jelentkezés a megújult Fjällräven Polarra

Ismét meghirdeti egyedülálló sarkvidéki túráját a Fjällräven

A hatnapos expedíció során a résztvevők kutyaszánon fedezhetik fel az Északi-sark érintetlen vidékét, a szabad ég alatt felállított sátraikban birkózhatnak meg az éjszakai fagyokkal, valamint elsajátíthatják a sarkvidéki túlélés fortélyait. A Fjällräven Polarral a svéd outdoor márka arra kívánja felhívni a figyelmet, hogy a szabadtéri kalandok évszaktól és időjárástól függetlenül bárki számára elérhetők, csupán megfelelő felszerelésre és kellő lelkesedésre van szükség. A túrára egy október 24-én elinduló pályázat keretében választják ki a résztvevőket.

Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek-3
Fjällräven Polar
Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek-3
Forrás: Flow PR

Fagyos terep, hosszú sötétség és erős széllökések

Sokak számára nem ezek a túrázás ideális körülményei, ám a Fjällräven szerint egy sarkköri expedíció megismételhetetlen élményt nyújthat minden természetszerető ember számára. Annak érdekében, hogy az amatőr túrázók is felfedezhessék az Északi-sark mesés tájait, a svéd outdoor márka elindította a Fjällräven Polart, amelynek keretében a világ különböző régióiból kiválasztott résztvevők szakértői segítséggel járhatják be a bolygó egyik legizgalmasabb túraútvonalát. Két év kihagyás után idén ismét indul az expedíció: az érdeklődők október 24-én 16 órától élőben nézhetik meg a Fjällräven Polar bejelentését a polar.fjallraven.com/ oldalon, ahol kiderülnek a jelentkezés pontos feltételei, és a megújult, 300 kilométer hosszú túraútvonal részletei is. A pályázóknak a jelentkezési időszakban különböző kihívásokat kell teljesíteniük, képes vagy videós formában beszámolva motivációikról, félelmeik legyőzéséről és fenntartható életmódjukról. A jelentkezők közül idén novemberben a Fjällräven által felkért zsűri választja ki azt a húsz szerencsés nyertest, akik jövő tavasszal csatlakozhatnak az expedícióhoz.

Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek-1
Fjällräven Polar
Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek-1
Forrás: Flow PR

„A Fjällräven Polar szépsége, hogy összehoz húsz, a világ különböző tájairól érkező természetbarát embert, akik a mindennapokból kiszakadva együtt élhetik át ezt az életre szóló élményt. Napjainkban nagyon ritkán van alkalmunk részt venni ilyen outdoor kalandokon, ám ez az expedíció is igazolja majd, hogy a megfelelő felszereléssel és tudással akár a sarkköri túrák is bárki számára élvezetesek lehetnek” – mondta Carl Hård af Segerstad, a Fjällräven nemzetközi eseménymenedzsere és outdoor szakértője.

A Fjällräven Polar útvonala Lappföldtől a norvég fjordokig vezet, 200 kilométerrel a sarkkör felett.

A résztvevők – egy átfogó képzést követően – hat nap alatt tökéletesítik túlélési képességeiket a zord vadonban, kutyaszánnal járják be a varázslatos tájat, és öt éjszakát töltenek sátrukban a szabad ég alatt. A kalandhoz a világ számos tájáról csatlakoznak természetjárók, ám a résztvevők nem csupán egymással, hanem a szánhúzó kutyákkal is barátságot köthetnek, akik gondozása az utazás során teljes egészében a túrázók felelőssége. A szervezők minden eszközt és szaktudást biztosítanak ahhoz, hogy a vállalkozó kedvűek átéljék életük legizgalmasabb élményét, és felfedezzék a Föld egyik utolsó érintetlen természeti tájegységét.

Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek-2
Fjällräven Polar
Sarkvidéki kalandok hétköznapi embereknek-2
Forrás: Flow PR

További információk és a jelentkezés feltételei a foxtrail.fjallraven.com/articles/fjallraven-polar-2023 oldalon olvashatók.