Életre szóló kapcsolat

Életre szóló kapcsolat

Benecz Ferenc
Benecz Ferenc
2013/05/14
Zamberlan Vioz Plus GT hosszútávú teszt
Hirdetés

Tavaly augusztusban került hozzám a Zamberlan Vioz Plus GT robosztus bakancsa, amit rögtön mélyvízbe dobtam. A Retyezátban egy mind embert, mind lábbelit próbára tevő túrára indultunk. 25-30kilós málhákkal megterhelt utunk meredek ösvényeken gyökerek, majd kövek és hatalmas sziklák nehezítették. Itt hamar, a második nap reggelére kiütközik egy lábbeliről, kényelmes-e… A Vioz már aznap reggelre nagy kedvencem volt, és ez az érzés azóta sem változott (az első tesztút beszámolójához klikk ide!)

 

A teszt lecsengését követő hónapokban a Vioz-zal hazánk (Börzsöny, Mátra, Bükk) és a környező országok hegyeit (Ötscher, Slovensky Raj, Padis) róttam. A kezdeti találkozásunkkor fellobbant szerelem azóta is kitart, mert bizony a bakancs nagyon kényelmes és jól tartja a lábam.

Az első túra alkalmával az első két nap gyötrelmeit után már feltűnően erős bőr külső felületének kopása a túrák utáni kezelések, waxolások révén finomodtak, és az idő haladtával ezek nem csúnyultak tovább. Az is igaz, hogy igazából a külcsíny a legkevesebb számomra. Jobban számít az, hogy a harmadik vagy negyedik nap is ugyanolyan lelkesedéssel tudjak a lábbelimbe ugrani, és folytatni utam. A Vioz pedig ilyen. Luxus kényelmet nyújt. Ennek köszönhetően sokszor egy félcipőben is biztonságosan teljesíthető családi túrára is automatikusan ezt húzom fel.

 

Zamberlan Voiz Gt
Zamberlan Voiz Gt

Fotó: Paraferee

  

A Gore-Tex belső jól bírja a strapát. A sarok rész belsejében kopásának se híre se hamva. Ráadásul hiába izzadós a lábfejem, egy jó technikai zoknival párosítva a melegebb napok túráinak végén is csak alig nyirkos a talpam. Ráadásul egyáltalán nem büdösödik… az a kevés ami a túra végén akad, rövid idő alatt kiszellőzik nyomtalanul belőle (erről szerettünk volna egy független szakértőt is megkérdezni, de senki nem vállalkozott rá... - a Szerk.).

Vibram talpazata megbízhatóan segíti lépéseimet, s bár az első túra alkalmával hamar lekoptak róla a díszítő elemek, a mintázata az elvárt ütemben kopik. Az orr gumírozásával sincs gond eddig, nem vált fel, nem kopik erőteljesen, tovább védve a bőrt.

 

Így, több mint félévnyi használat után is azt tudom csak mondani a Viozról, hogy tuti választás lehet nem csak a több napos túra-hívők körében, de azoknak is, akik extra kényelmes, megbízható bakancsot keresnek. Ebbe a bakancsba szisszenés és szájhúzás nélkül ugrok bele egy előző napi 30-40-50km-es gyaloglást követően is, és szerintem ezzel Te is így leszel!

 

A bakancsot a Trexpert.hu forgalmazótól kaptuk tesztelésre, köszönjük!

Zamberlan Vioz Plus GT
Fogy.ár: 57 600 Ft
Elérhető méretek: 40; 40,5; 42; 42,5; 44; 45,5; 46;5
Forgalmazó: Trexpert.hu

Hirdetés