Túra a Dachstein lábához Túra

A Túra a Dachstein lábához Túra hossza 5 Km. Az útvonal szintemelkedése 354 m, szintideje 1 Óra, nehézsége Könnyű. Az útvonal Ausztria területén található.
Hirdetés

Nincs szebb, mint egy kellemes nyári napon egy könnyed családi kirándulás keretében eltúrázni a Dachstein- Gletscherbahn aljához, majd a felvonóval felmenni a Dachstein tetejére, megnézni a függőhidat és a jégpalotát.

Ezúttal egy 6 órás, illetve egy 4 órás túrautat rövidítünk le 1-1 órásra, azaz, a kiinduló ponttól csak a felvonóig megyünk el, majd vissza. Aki hosszabban szeretne túrázni, az természetesen végigjárhatja teljes hosszában a 6-os útvonalat, Ramsau-Ort-tól egészen a Südwandhüttéig (6 óra) vagy kicsit rövidebben a Türlwandig (4 óra).

Ez a hagyományos túraút a legszebb túraútvonalak közé tartozik, amely kezdetben fenyőerdőn és alpesi réteken, majd a Türlwand fennsíkon halad egészen a Dachstein Südwand lábáig. A szintkülönbség Ramsau-Ort és a Südwandhütte között 736 m.
 

 

Át a farmon. ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
Át a farmon.
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

1. Először is, parkoljunk le a "Klasszikus 5 hütte túraút" (térképen 6-os számú túraút) kiinduló pontjánál, Ramsau-Ortban.

2. A Hotel Lindenhof mögötti mezőről indul a kellemes kavicsos gyalogút, amely először egy helyi farmon vezet át. A farmon szabadon legelészik néhány barátságos haftlingi- és fríz ló, akik, ha kedvük épp úgy tartja, egészen a farm széléig kísérnek minket.

3. Kb. 1 km erdei séta után rátérünk egy szintútra, amelyen a továbbiakban is haladni fogunk. A szintútról fenséges panoráma nyílik az alant elterülő Ramsau városára és a szemközti Rittisbergre és a Kulmbergre.

4. A szintút mentén egymás után sorakoznak a hütték, ahol érdemes egy-egy pillanatra megállni nem csak a panoráma miatt, némelyik egész kis fafaragó műhellyel rendelkezik, ahol néhány euróért kedves emléktárgyakra tehetünk szert.
 

 

Háttérben a Dachstein. ForrĂĄs: www.mozgasvilag.hu
Háttérben a Dachstein.
Kép forrása: www.mozgasvilag.hu


Galériáért katt a képre!

 

 

 

 

 

5. Kb. az út felénél jobbra bekanyarodunk a völgybe, ahonnan már látszik is a Dachstein illetve a felvonó teteje. Ettől a ponttól a szintúton továbbhaladva a Türlwand fennsíkja felé vesszük az irányt, amely innen már valóban nincs messze.

6. Kb. 6 km túrázás után meg is érkezünk a felvonó aljához, innen felvonóval már csak pár perc a Dachstein teteje!

 

Hirdetés