Újból itt a világ legnagyobb snowboard rendezvénye!

Újból itt a világ legnagyobb snowboard rendezvénye!

Positive.cohttp://positive.co.hu
2013/12/16
Nyolcadik alkalommal ünnepelik világszerte a Snowboardosok Világnapját 
Hirdetés

Snowboard Világnap

A Nemzetközi Snowboard Szövetség nyolcadik éve rendezi meg a Snowboard Világnapot, amelyhez nemcsak a télisportokhoz köthető országok és hegyisport hatalmak csatlakoztak, hanem Brazília, Dél-Afrika, Kína de még Portugália is. A világ, közte Magyarország is együtt ünnepel aranyvasárnap. A Normafán és Eplényben a környezettudatosság jegyében hóépítéssel, csúszkálással, baráti beszélgetéssel, vetítéssel tisztelegnek a sport előtt.

Az idei, világméretű rendezvény a környezet védelmére buzdít hódeszkázás közben is: ne szemetelj az erdőben, amit eldobnál, vidd el a zsebedben a következő tárolóig! A magyarországi rendezvények is szem előtt tartva a jó ügyet, felhívják a figyelmet a környezetvédelemre.

„Szeretnénk megkérni a résztvevőket, hogy lehetőleg tömegközlekedéssel érkezzenek a helyszínekre” – mondta Gémesi Jóka főszervező, aki a rendezvény előkészítése, kivitelezése során maga is környezetbarát megoldásokat választ.

„A budapesti, Normafabéli rendezvény alkalmával a Városligeti Műjégről származó jégkaparékot hasznosítjuk újra, a snowboard pályán a hóépítés kizárólag kézi erővel történik a rendezvény napjának délelőttjén, így nincs szükség több kör teherautós hószállításra sem” – részletezte a megoldásokat.

A szervezők sajnos kevés esélyét látják a karácsony előtti havazásnak, így december 22-ére a hazai hódeszkások újból megépítik kicsiben a normafai pályájukat.

Az eplényi Sí Arénában pedig a napok óta dübörögő hóágyúk biztosítják a pályákhoz és a funparban lévő elemekhez a havat.

Hirdetés