A snowboard magyar bajnokságot nem zavarta a hó Hír

Positive.co
2013/03/20
21. alkalommal rendezték meg az országos Magyar Snowboard Bajnokságot és Síkupát
Hirdetés

Míg Magyarországon a zord időjárási körülmények megnehezítették az ünnepi hétvége mozzanatait, addig Murauban zavartalan körülmények között zajlott a Magyar Snowboard Szövetség 21. Fundango Snowboard Magyar Bajnokság és Síkupája. Az esemény hivatalos versenyprogramjában a sí futamok mellett számos snowboard versenyszám szerepelt, köztük: alpin számok, a szabad stílusú big air illetve slopestyle, valamint mindkét stílust képviselőinek nagy kedvence, a boardercross. Utóbbiban Kinda Géza címet védett, a slopestyle és big air versenyekben pedig Kis Benedek jeleskedett. A legnagyobb létszámban jelen levő alpin sportolók közül Pátkai Marcell és Viszlay Vanda bizonyult a legjobbnak.

Bár a magyarországi, hétvégi hóvihar megritkította az indulók létszámát, - sokan nem jutottak ki Ausztriába - így is népes mezőny gyűlt össze a Magyar Snowboard Szövetség idei országos snowboard bajnokságán, amelyet az OTP Junior támogatott. A 21. ünnepi versenyen, idén is sí és snowboard számokban mérték össze tudásukat a résztvevők.

Az alpin mezőnyben nagyobb volt a részvételi arány, köszönhetően annak, hogy nekik már csütörtökön sikerült megérkezniük a helyszínre. Mind parallel műlesiklásban, mind paralell óriásműlesiklásban Viszlay Vanda és Pátkai Marcell jeleskedett.

A freestyle számok képviselői közül sokan, többek között a tavalyi győztes, Balogh Ádám Magyarországon ragadtak, ennek ellenére izgalmas és látványos versenyt láthattak a szurkolók. Kinda Gézának boardercross-ban sikerült címet védenie, big air és slopestyle kategóriában Kis Benedeké volt a dicsőség, aki fantasztikus technikai ugrásaival levette a lábukról a bírákat. A stílus kiemelkedő alakjai közül Szerb Matyás lesérült a slopestyle futamban, Szigeti Viktor pedig szintén sérülés miatt nem tudott elindulni a bajnokságon.

A síelők között kimagaslóan teljesített Trso Lukas, aki gyönyörű és stabil ugrásával lehengerelte a pontozókat. A versenyző nemrég felvette a magyar állampolgárságot és célként kitűzte maga elé, hogy kijut a 2014-es téli olimpiára.

A versenyek utáni programokról is gondoskodtak a szervezők. A kedvelt hófoci, az ollie és limbo jam mellett a RHCP tribute zenekar zenélt.

Az esemény sikerébe még a hazai barátságtalan időjárás sem tudott beleszólni, remek körülmények között, színvonalas versenyekkel tűzdelve zajlott az idei snowboard magyar bajnokság.

További eredmények: 

 

Hirdetés