A Burton visszatér a gyökerekhez

A Burton visszatér a gyökerekhez

Baumann Viola
Baumann Viola
2013/12/11
A férfiakét túlszárnyaló női agykapacitás méretbeli különbségei a fejvédők dizájnjában is tetten érhető.
Hirdetés

A Burton elkötelezett snowboard márkaként indult Vermont államból, és a sikeres termékpolitikával elég gyorsan világvállalattá nőtte ki magát. Forgalmaznak ruhát, szörfcuccokat, táskát, cipőket, és mindenféle télisport-kelléket. Most azonban úgy döntöttek, ideje visszatérni ahhoz, amihez a legjobban értenek. Ezért összevonják vagy megszüntetik egyes márkáikat, a ruhavonal például megy Tokióba, úgyhogy ezentúl a japcsi srácok fognak szuperlaza Burton táskákkal flangálni. A vermonti főhadiszállás pedig rászáll a boardos cuccokra, itt akár 24 órán belül pályakészre megvalósítanak egy új ötletet.

 

"az anon az idő folyamán a minőségi bordos kiegészítők szinonimájává vált"

 

Ennek az újraosztásnak a keretein belül az eddig RED néven futó bukókollekció és védőfelszerelések, valamint az anon márkájú síszemcsik is egyesülnek, és az anon név alatt hódítanak tovább. Hogy miért? Mert a cég szerint az anon az idő folyamán a minőségi bordos kiegészítők szinonimájává vált, és a szemüveg termékcsalád természetes kibővítései a bukók és barátaik. Ezzel együtt azonban limitált példányszámban, de lesznek még RED sisakok…

 

anon helo
anon helo
        
anon Sonora
anon Sonora
 

A legújabb kollekcióban már találunk is új neveket, ilyen a srácoknak a Thompson, ami aktívan szellőzik, hibrid héjkonstrukciójú, és hosszan védi a héj a tarkót is. Vagy új termék a Talon, aminek passzív a szellőzése és freeride-ra tervezték, a Nelson, ami amolyan allrounder, aktívan szellőzik, és szintén hibrid héjat kapott. Megjelent a Rodan is, ahol a kényelemre mentek, jó szőrös a fülvédő része, passzívan szellőzik, de a szemüvegnél is van ventilláció, hogy ne találd magad egyszercsak valaki másnak a deszkáján. Itt van még a Helo, ahol a súly a legnagyobb vonzerő, szuper könnyű sisak lett passzív szellőzéssel. A Blitz rendelkezik a legnagyobb napellenzővel, és ehhez járul a lepattintható szemüvegtartó, ehhez tehát nem muszáj síszemcsit venned. A Striker az egyszerűségre törekedett, passzívan szellőzik, és neki is levehető a szemüvegtartója. A Raider a férfikollekció legolcsóbb darabja, ezt lehet audiotámogatás nélkül is kérni, az összes többiben viszont ez beépített funkció.

anon Striker
anon Striker
        
anon Thompson
anon Thompson

Csajoknak is piacra dobtak erre a télre egy csomó új darabot. A Thompson női megfelelője a Galena, kivéve, hogy puha, szőrös a fülvédője. A Bridger a Nelson hasonmása, a Griffon pedig a Talon párja, csak nagyon könnyű és persze szőrös. A Sonorát kifejezetten női fejformára tervezték, nyilván a férfiakét messze túlszárnyaló agykapacitásunk hátsó halántéki lebenyben megmutatkozó különbségére. A Wrenben az a legjobb, hogy van belőle rózsaszín is. Az Aera olyan, mint a Blitz, szép nagy napellenzője van, aktívan szellőzik, és a szemüvegedet sem hagyja bepárásodni. Végül a Lynx a női kollekció legelérhetőbb árú darabja.

 

anon Wren
anon Wren
       
anon Griffon
anon Griffon

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés